Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου πριν τον ορισμό των εκπροσώπων

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 21:14

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου πριν τον ορισμό των εκπροσώπων

 6η Κατεπείγουσα  Συνεδρίαση

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στην  Κατεπείγουσα  Συνεδρίαση (6η) του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» (αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου),  την 18η Οκτωβρίου  2019   ημέρα  Παρασκευή   και  ώρα 18:00:

Η συνεδρίαση κρίνεται Κατεπείγουσα δεδομένων των κατωτέρω περιστατικών και  συνθηκών:

  • Η προγραμματισθείσα Τακτική Συνεδρίαση (3053/15.10.19 πρόσκληση) παρότι δεν συμπλήρωνε πλήρως το απαιτούμενο χρονικό διάστημα  για την Σύγκλιση  του Δημοτικού Συμβουλίου  εγένετο με την σύμφωνη γνώμη  όλων των Επικεφαλείς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου  με τους οποίους  ως Πρόεδρος είχα τηλεφωνική επικοινωνία.
  • Τα αναφερόμενα θέματα στην ανωτέρω 3053/15.10.19 Πρόσκληση αφορούν τη Σύσταση των Νομικών Προσώπων, στην εκλογή αντιπροσώπων στη γενική συνέλευση στην Π.Ε.Δ Ιονίων Νήσων (μέχρι 31/10) και στον ορισμό του νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου στην Γενική  Συνέλευση της ΕΔΑΚΙ. Α.Ε δεν μπορούν να μετατεθούν διότι:
  • Στις 31 Οκτωβρίου 2019 οριστικοποιείται η διάσπαση του Δήμου Κεφ/νιάς και οι Νεοσύστατοι Δήμοι οφείλουν να προβούν στη συγκρότηση ,με τη συμμετοχή όλων των νέων δήμων ,των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων,
  • Οι απερχόμενες Διοικήσεις προφανώς και δικαιολογημένα ΄΄κωλύονται΄΄ να λάβουν πρωτοβουλίες και αποφάσεις που θα δεσμεύουν τις νέες διοικήσεις τους.
  • Τα Ν.Π. υπολειτουργούν, οι λογαριασμοί τους στις τράπεζες δεν μπορούν να ανανεωθούν και υποχρεώσεις δεν καταβάλλονται.
  • Η αντιμετώπιση προβλημάτων όπως οι αποφάσεις και οι εργασίες που πρέπει να ξεκινήσουν για την αντιμετώπιση των οσμών των Αποχετευτικών Δικτύων (ΔΕΥΑΚ), η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των πολιτιστικών και αθλητικών σχημάτων (ΚΕΔΗΚΕ) καθώς και οι άμεσες πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την προετοιμασία έργων και υποδομών στους λιμένες του νησιού (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο) κ.α άμεσες εκκρεμότητες
  • Δύο (2) Δημοτικοί Σύμβουλοι (ένας εξ αυτών επικεφαλής δημοτικής παράταξης) έχουν ζητήσει άδεια (γραπτώς) για όλη την επόμενη βδομάδα (21-28/10)
  • Η ανάγκη απουσίας του Δημάρχου επίσης την περίοδο 21-30 Οκτωβρίου στην Αθήνα για διευθέτηση θεμάτων που αναφέρονται στην οργάνωση των νέων Δήμων
  • Το αίτημα του Δημοτικού Συμβούλου Δ. Λυκούδη της 17ης Οκτωβρίου 2019 (αρ. πρωτ.3241) με το οποίο αιτείται τη ματαίωση της Συνεδρίασης (παρά την συμφωνία του Επικεφαλείς της παράταξής του).

       Τέλος έχοντας υπόψη την αδυναμία ακόμη και μετάθεσης της Συνεδρίασης για αύριο Σάββατο 19/10 της Συνεδρίασης λόγω της θρησκευτικής εορτής του πολιούχου της νήσου μας, 

Δικαιολογεί την Σύγκλιση  Κατεπείγοντος Δημοτικού Συμβουλίου την ίδια ημέρα και ώρα με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης που περιλαμβάνονται στην αναφερθείσα πρόσκληση της 15ης Οκτωβρίου 2019:

        Καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφανθεί επί του κατεπείγοντος  σύμφωνα με το άρθρο 67, παρ 5 του ν.3852/2010 και να συζητήσει τα κατωτέρω θέματα ως ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγοντα:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Ορισμός Εκπροσώπων Δήμου Αργοστολίου για το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κεφαλλονιάς.

                        ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος θ. Μιχαλάτος

  1. Ορισμός Εκπροσώπων Δήμου Αργοστολίου για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ.

                      ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Δήμαρχος θ. Μιχαλάτος

  1. Ορισμός Εκπροσώπων Δήμου Αργοστολίου για το Διοικητικό Συμβούλιο Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου.

                        ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος θ. Μιχαλάτος

  1. Ορισμός Εκπροσώπων Δήμου Αργοστολίου για το Διοικητικό Συμβούλιο Νομικού Προσώπου «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφ/νιάς & Ιθάκης».

                       ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος θ. Μιχαλάτος

  1. Ορισμός Εκπροσώπων Δήμου Αργοστολίου στον Ο.Κ.Α.Π

                         ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος θ. Μιχαλάτος

  1. Ορισμός Εκπροσώπου Δήμου Αργοστολίου στην Γενική Συνέλευση της ΕΔΑΚΙ.Α.Ε

                       ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος θ. Μιχαλάτος

  1. Σύσταση Σχολικών Επιτροπών Α/θμιάς και Β/θμιάς Εκπαίδευσης Δήμου Αργοστολίου

                       ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος Γ. Τσιλιμιδός

  1. Εκλογή Εκπροσώπων Δήμου Αργοστολίου στην Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.Ι.Ν

                        ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος θ. Μιχαλάτος

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250