Δήμος Κεφαλονιάς: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 22:05

Δήμος Κεφαλονιάς: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»

Δελτίο Τύπου Δήμου Κεφαλονιάς

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς ανακοίνωσε χθες την ένταξη 6 μεγάλων αναπτυξιακών έργων για το νησί μας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

     Πρόκειται ασφαλώς για ένα μεγάλο επίτευγμα που προήλθε μετά τις επίπονες προσπάθειες του Δημάρχου Α. Παρίση. Το επίτευγμα αυτό γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι το αυστηρότερο από την εποχή της μεταπολίτευσης.

Θα περιμέναμε λοιπόν από κάποιους, όχι βέβαια να πανηγυρίσουν μαζί μας, τουλάχιστον όμως να αναγνωρίσουν την σημαντικότητα της ανωτέρω εξέλιξης για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία.

         Αντ'αυτού έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους τα γνωστά “κίτρινα δημοσιεύματα του διαδικτύου” με στόχο να μειώσουν το αποτέλεσμα της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής, εκφράζοντας “ανησυχίες”, “διαπιστώσεις”, “κακίες” και “ερωτήματα”.

        Πληροφορούμε, λοιπόν, τους “ανησυχούντες” ότι ΚΑΙ τα 6 μεγάλα έργα εντάχθηκαν κανονικά στο Π.Δ.Ε., ΚΑΙ μελέτες ώριμες και επικαιροποιημένες έχουν (ενώ όσες έχουν ελλείψεις έχουν μπει σε διαδικασία ολοκλήρωσης), ΚΑΙ τα χρήματα υπάρχουν και θα διατεθούν. Όσον αφορά δε στην “λεπτομέρεια” ότι άλλο ποσό υπάρχει στον προϋπολογισμό κάθε έργου και άλλο στην αρχική πίστωση, είναι γνωστό ότι για να ξεκινήσει ένα έργο δεν χρειάζεται να υπάρχει όλο το ποσό, αλλά όσο προβλέπεται να απορροφηθεί το τρέχον οικονομικό έτος.

       Άρα τα όσα ισχυρίζεται στο κείμενό του ο ανώνυμος «ανησυχούντας», καταδεικνύουν την μεγάλη του αγωνία γιατί με τέτοιες ενέργειες προβλέπει ότι για πολλά χρόνια θα βρίσκεται στο μετερίζι της αντιπολίτευσης απέναντι στη δημοτική αρχή, αφού ο Δήμαρχος καθημερινά επιβεβαιώνεται από την ζωή, τις εξελίξεις και το έργο του.

       Θα επιθυμούσαμε όμως να απευθύνουμε και εμείς ένα ερώτημα: Μπορούν οι “ανησυχούντες” αυτοί μπορούν να μας πουν πόσα έργα εντάχθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Π.Δ.Ε., ιδιαίτερα μάλιστα την περίοδο που η Κεφαλλονιά είχε την τύχη να έχει 4 υπουργούς στην κυβέρνηση;

      Βεβαίως, υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι ανώνυμοι «επιστολογράφοι» και «ανησυχούντες» συνωστίζονται «τυχαία» (;) στο kefaloniapress, γνωστό για τα αισθήματά του προς την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο.

       Ωστόσο, όσο και αν αυτό «pressάρει», ο Δήμαρχος ούτε «κονταίνει», ούτε το πολιτικό του μέγεθος μικραίνει και ούτε πριν, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον, θα πτοηθεί από τέτοιες μικρότητες. Πολύ δε περισσότερο πρέπει, επιτέλους, να γίνει σε όλους γνωστό, ότι δεν έχει εφευρεθεί μέχρι σήμερα μέθοδος που να κάνει τον Αλέξανδρο Παρίση έναν πολιτικό που «να άγεται και να φέρεται» από οποιονδήποτε.

     Άρα είναι μάταιο οποιοδήποτε «pressάρισμα» από το γνωστό πια σε όλους για το ρόλο του Kefaloniapress.

       Τέλος, θα θέλαμε να κάνουμε και εμείς μία επισήμανση προς όλους αυτούς τους “ανησυχούντες”: Ο Δήμος Κεφαλλονιάς έχει πλέον επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο κόντρα στην μιζέρια και στην εσωστρέφεια με αποκλειστικό στόχο την δημιουργία μιας πραγματικά “Ισχυρής Κεφαλλονιάς” όπως ο Δήμαρχος Α. Παρίσης οραματίστηκε προεκλογικά. Στα πλαίσια αυτά ήρθε η ένταξη των 6 μεγάλων αυτών έργων ενώ αναμένονται και άλλες ανάλογες ενέργειες.

 

       Έτσι, λοιπόν, στις “ανησυχίες”, στις “κακίες” και στις “διαπιστώσεις” μία είναι η απάντηση: “ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ”

       Υ.Γ: Καιρός είναι και οι «αλεπούδες» μετά από αυτές τις επιτυχίες να πουν επιτέλους χωρίς κόμπλεξ ένα «ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΡΙΣΗ»

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ