«Ναι» Γαλιατσάτου για φιλοξενία προσφύγων στα Ιόνια Νησιά - «Υποκρίτρια η Κράτσα» (video)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 14:08

«Ναι» Γαλιατσάτου για φιλοξενία προσφύγων στα Ιόνια Νησιά - «Υποκρίτρια η Κράτσα» (video)

«Αποκλείουμε τη λειτουργία οποιουδήποτε κέντρου παραμονής στην περιοχή των Ιονίων Νήσων και αυτό σημαίνει ότι η διαμονή των ανθρώπων αυτών θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί σε χώρους ξενοδοχειακών μονάδων ή τουριστικών καταλυμάτων»

https://www.youtube.com/watch?v=PbWfnGvdA2A

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την άποψη ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων οφείλει να συμπαρασταθεί -υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις με βασικότερη τη μη λειτουργία κέντρου προσωρινής παραμονής- στις δύσκολες στιγμές, που βιώνουν όλοι όσοι αιτούνται άσυλο στη χώρα μας, εξέφρασε ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο επικεφαλής της περάταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α.» και πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ξεκαθιάρισε τη θέση του για το θέμα του καταμερισμού των αιτούντων άσυλο στις δέκα Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτής των Ιονίων Νήσων, δηλώνοντας στο enimerosi.com:

«Πρέπει να σταματήσει η κυρία Κράτσα να κρύβεται προσποιούμενη ότι έχει επιδώσει την αντίθεσή της για την έλευση προσφγύων στην Περιφέρειά μας. Είναι σαφές ότι το Υπουργείο έχει εκδώσει πρόσκληση ενδιαφέροντος για όλες τις Περιφέρειες προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν ότι ενδιαφέρονται να προσφέρουν τα καταλύματά τους για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Είναι, λοιπόν, φοβερή υποκρισία να λέει η κυρία Κράτσα, είτε ότι δεν γνωρίζει, είτε ότι έχει εκφράσει την αντίθεσή της στο να έρθουν στα Ιόνια Νησιά πρόσφυγες και μετανάστες.

Εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση για το θέμα. Προσδοκούμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όσους ανθρώπους χρειαστεί να φιλοξενηθούν στα νησιά μας και ταυτόχρονα ομαλής ένταξής τους στην τοπική οικονομία επ' ωφελεία όλων.

Εφόσον ζητηθεί από την κυβέρνηση, η άποψή μας είναι ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων οφείλει να συνδράμει στην ενίσχυση των ανθρώπων εκείνων, που βρίσκονται προσωρινά στη χώρα μας και αυτό που θέλουμε ως προϋπόθεση -και είναι το ίδιο όπως και το 2016 όταν επίσης μας είχε ζητηθεί τότε- είναι ότι σε κάθε περίπτωση αυτοί οι άνθρωποι, πρόσφυγες και μετανάστες, πρέπει ν’ απολαμβάνουν αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Αποκλείουμε δηλαδή τη λειτουργία οποιουδήποτε κέντρου παραμονής στην περιοχή των Ιονίων Νήσων και αυτό σημαίνει ότι η διαμονή των ανθρώπων αυτών θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί σε χώρους ξενοδοχειακών μονάδων ή τουριστικών καταλυμάτων και να έχουν λυθεί όλα τα θέματα εκείνα που χρειάζεται να ρυθμιστούν για την όσο το δυνατόν καλύτερη ένταξή τους στον κοινωνικό περίγυρο, για όσο διάστημα απαιτηθεί να παραμείνουν εδώ».

enimerosi.com




00 inkefalonia general ad 300X250