Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος ενημερώνει

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 20:44

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος ενημερώνει

 Παρασκευή 20/09

1. Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και την Περιφέρεια συμμετείχε στην κατάσβεση των πυρκαγιών που σημειώθηκαν στις περιοχές των οικισμών Βλαχάτων και Σιμωτάτων.

ΕΙΚΟΝΑ 1

2. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσιλιμιδός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ηρώων στο Νάπιερ για την ημέρα μνήμης Γενοκτονίας Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

3. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή φιλοξένησαν στο τουριστικό αγκυροβόλιο της Αγίας Πελαγίας 35 πρόσφυγες. Ο Δήμος τους παρείχε είδη πρώτης ανάγκης και υγιεινής και η Περιφέρεια μερίμνησε για τη σίτιση τους.

4. Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος μετέβη στην Αθήνα όπου συμμετείχε στην Ενημερωτική Συνάντηση Νεοεκλεγέντων Δημάρχων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τη ΠΕΔΙΝ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των αιρετών σχετικά με το σύστημα διακυβέρνησης, την οικονομική διοίκηση και διαχείριση των Δήμων σε συνέχεια των τελευταίων προσαρμογών του θεσμικού πλαισίου. Επίσης συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔΙΝ.


ΕΙΚΟΝΑ 1

5. Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος μαζί με το Βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτο επισκέφτηκε το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου όπου και πραγματοποιήθηκε συζήτηση για θέματα πολιτισμού του Δήμου μας.

6. Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχος κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Ιωάννης Μπούμης πραγματοποίησαν επίσκεψη εθιμοτυπικού χαρακτήρα στο Δήμο.

7. Συνεχίστηκε η σήμανση των διαγραμμίσεων των οδοστρωμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης του Αργοστολίου. Τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε επισκευές ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων (Γέφυρα Δεβοσέτου, κήπος Νάπιερ, σχολεία κ.α.). Πραγματοποιήθηκε κοπή φοινίκων προσβεβλημένων από το σκαθάρι. Παράλληλα συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό η καθαριότητα - ευπρεπισμός των κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

8. Η Διεύθυνση Πολεοδομίας & Δόμησης του Δήμου Αργοστολίου, κατόπιν αιτήματος των Δήμων Ληξουρίου και Σάμης , θα συνδράμει στην εξυπηρέτηση τους.

Από το Γραφείο Δημάρχου