Σταύρος Τραυλός: Με την άψογη συνεργασία απετράπη η εξάπλωση της φωτιάς σε μια περιοχή που δοκιμάζεται κάθε χρόνο

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 11:34

Σταύρος Τραυλός: Με την άψογη συνεργασία απετράπη η εξάπλωση της φωτιάς σε μια περιοχή που δοκιμάζεται κάθε χρόνο

Μαζί με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον Αντιδήμαρχο Διονύση Μινέτο και την Αντιδήμαρχο Κρυσταλία Μιχαλάτου βρεθήκαμε στην Λειβαθώ όπου στις 5:30 πμ εκδηλώθηκε φωτιά σε τέσσερα μέτωπα σε Λουρδά και Τραπεζάκι. Από την φωτιά κινδύνεψαν σπίτια και καταλύμματα και για την κατάσβεση της κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή εναέριων δυνάμεων. Στο σημείο ήρθαν ένα ελικόπτερο τύπου Ericson και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Canader. Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και εθελοντών η φωτιά τέθηκε υπό ελεγχο.
Για άλλη μια φορά η άψογη συνεργασία Πυροσβεστικής & εθελοντών, Αστυνομίας, Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας και Δήμου είχε σαν αποτέλεσμα την αποτροπή του κινδύνου σε μια περιοχή που δοκιμάζεται έντονα κάθε χρόνο.
Ευχαριστούμε τους πυροσβέστες και τους εθελοντές μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Κάθε φορά μας αποδεικνύουν την ικανότητα τους να ανταποκρίνονται στο καθήκον τους κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ευχαριστώ τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής και τον Αστυνομικό Διευθυντή για τον συντονισμό και την συνεργασία. Τέλος να ευχαριστήσω τον Γ.Γ. της Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας για αποστολή εναέριων δυναμεων.

Σταύρος Τραυλός
Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης