Δ. Μαντζουράτος για το Λύκειο Ιθάκης: «Αίσχος … ακούει κανείς;»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 19:29

Δ. Μαντζουράτος για το Λύκειο Ιθάκης: «Αίσχος … ακούει κανείς;»

Διανύουμε πλέον το ένα τρίτο της σχολικής χρονιάς και κάποιοι μαθητές «χάνουν το τρένο»...χωρίς καμιά δική τους ευθύνη. Ως παιδιά ενός κατώτερου θεού κατατάσσει το Υπουργείο Παιδείας τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Ιθάκης, που για τρεις μήνες τώρα τους έχει αφήσει χωρίς καθηγητή, χωρίς ούτε μια ώρα διδασκαλίας σε γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο λόγος γίνεται για την έλλειψη καθηγητή για τα μαθήματα «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης» Τεχνολογικής κατεύθυνσης και «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» και όχι μόνο. Ο λόγος γίνεται για ένα υπουργείο, για μια κυβέρνηση, για μια πολιτική, που στο όνομα της θωράκισης των μονοπωλιακών ομίλων δεν διστάζει να τσακίσει κάθε δικαίωμα.

Ακούει κανείς!!! Οι μαθητές του ΓΕΛ Ιθάκης έδωσαν και δίνουν το δικό τους αγώνα και περιμένουν ακόμη καθηγητή κοινωνικών και οικονομικών μαθημάτων... Σε λίγο καιρό το σχολείο τους θα «αξιολογηθεί».... Και...μπορεί τότε να χαρακτηριστεί μη «βιώσιμο».... και ο καθηγητής που δεν έχουν, να χαρακτηριστεί... «ανάξιος». Και όμως τα πολιτικά «χωνιά» της Ε.Ε. εξακολουθούν να διαλαλούν και να καλούν σε πανστρατιά για την ανταγωνιστικότητα, είτε με την «διαπραγμάτευση» του μνημονίου, είτε με την «επαναδιαπραγμάτευση» της δανειακής σύμβασης....

Το ελπιδοφόρο είναι ότι αυτοί οι μαθητές μπορούν να διακρίνουν ... «ποιος τη ζωή τους.. ποιος παραφυλά να την ξεμοναχιάσει μες τη νύχτα...».
Υστ: μετά από εισήγηση των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων του ΚΚΕ υπερψηφίστηκε σχετικό ψήφισμα από το Περιφερειακό συμβούλιο που ζητά από το Υπουργείο Παιδείας την πλήρωση αυτών των θέσεων εκπαιδευτικών. Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι το «ενδιαφέρον» για την αξιοποίηση αυτού του ψηφίσματος από την Π.Αρχή να είναι αντίστοιχο .....αυτού του υπουργείου παιδείας..

ΛΗΞΟΥΡΙ 7/11/2012 Μαντζουράτος Δημήτρης
Περιφερειακός Σύμβουλος του ΚΚΕ
Μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ




00 inkefalonia general ad 300X250