Σπύρος Σαμούρης: «Πλήρης αδιαφορία και ανικανότητα απο την Δημοτική Αρχή, μόνο σωρεία απευθείας αναθέσεων»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 10:39

Σπύρος Σαμούρης: «Πλήρης αδιαφορία και ανικανότητα απο την Δημοτική Αρχή, μόνο σωρεία απευθείας αναθέσεων»

Συνέντευξη στον Inkefalonia 103,9

Στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, φιλοξενήθηκε ο Σπύρος Σαμούρης  υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Δημοτική Συμπολιτεία» του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Ο κ. Σαμούρης με πορεία και δραστηριότητα επί σειρά ετών στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι σε θέση να γνωρίζει τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες εις βάθος. Με συνεχή παρουσία τόσο στα δημοτικά συμβούλια από τα έδρανα της αντιπολίτευσης , όσο και μέσα από την καθημερινότητα, λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας, έρχεται σε καθημερινή επαφή με κόσμο και αφουγκράζεται τις επιθυμίες και τους προβληματισμού του.

"Χρειάζεται δουλειά από τη Δημοτική Αρχή 365 μέρες το χρόνο και όχι μόνο δύο μήνες πριν τις εκλογές"

Αρχικά αναφέρθηκε στις αθλητικές υποδομές του νησιού μας, οι οποίες τα τελευταία χρόνια δεν έχουν όχι μόνο αναβαθμιστεί, αλλά τελούν υπό κατάρρευση. Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Ανδρέας Βεργωτής», χρειάστηκαν 5 χρόνια για να αλλαχτεί μόνο ένας χλοοτάπητας. Αυτή η αδράνεια επί σειρά ετών, είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνονται προπονήσεις και αγώνες ποδοσφαίρου και εν τέλει να διαλυθούν πολλές από τις τοπικές ποδοσφαιρικές ομάδες.

Χρειάζεται δουλειά από τη Δημοτική Αρχή 365 μέρες το χρόνο και όχι μόνο δύο μήνες πριν τις εκλογές, τόνισε. Τα προβλήματα των πολιτών δεν περιορίζονται μόνο στον περίγυρο της πλατείας, προσπαθώντας να «τυφλώσουμε» τους πολίτες με κάποια έργα μόνο στο κέντρο. Το πιο δύσκολο έργο του Δημάρχου είναι να είναι συνεπής στην καθημερινότητα των δημοτών του. Οφείλει να γνωρίζει και να ενημερώνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στον τόπο τους.

«Πλήρης Αδιαφορία και Ανικανότητα, μόνο σωρεία απευθείας αναθέσεων»

Αναφέρθηκε στις δημοτικές παραλίες και στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια λειτουργούν υποβαθμισμένα. Σχετικά με το κύριο ζήτημα του κυκλοφοριακού της πόλης, επανέφερε στο προσκήνιο την πρόταση του δημάρχου για τη δημιουργία παρκινγκ σε έναν χώρο, ο οποίος δεν επιτρέπει τέτοιου είδους χρήση, βάσει του πολεοδομικού ιστού και για να γίνει η αναμόρφωση την οποία προτείνει ο Δήμαρχος, χρειάζονται τουλάχιστον 3 χρόνια και πολλά εκατομμύρια ευρώ. Και όλα αυτά για τη δημιουργία μόνο 150-200 θέσεων στάθμευσης. Αξίζει; Χρειάζεται να βρεθούν άμεσα λύσεις. Ας μην κοροϊδεύουμε τους δημότες με προεκλογικές φωτοβολίδες! Απαιτείται ρεαλισμός! Εκτός και αν νομίζει η Δημοτική Αρχή ότι απευθύνεται σε μη σκεπτόμενους δημότες.

«Δεν ενδιαφέρονται γι αυτό τα έχουν καταργήσει όλα»

Η δημοτική συγκοινωνία, που εξυπηρετούσε φοιτητές, ηλικιωμένους και γενικά πολλούς δημότες με τα δρομολόγια που εκτελούσε, καταργήθηκε!

Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η τωρινή δημοτική αρχή έχει πατήσει πάνω σε ήδη υπάρχουσες μελέτες προηγούμενων δημάρχων για να εκπονήσει τα έργα ανάπλασης. Δεν έχει φέρει όμως μέχρι τώρα στο δημοτικό συμβούλιο ούτε μία νέα μελέτη για τα σχολικά κτήρια που επλήγησαν με τους σεισμούς. Έπρεπε όχι μόνον να υπάρχουν οι σχετικές μελέτες 5 χρόνια μετά, αλλά να εκπονούνται ήδη έργα , είπε χαρακτηριστικά, σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Και αυτό έπρεπε να γίνει αμέσως μετά τους σεισμούς! Να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

«Είναι ακατάλληλοι και δεν ξέρουν πού βαδίζουν! Δεν έχουν το θάρρος να παραδεχτούν ότι κάνανε λάθη και παραλείψεις. Η αλαζονεία είναι δυστυχώς το κύριο χαρακτηριστικό τους. Λυπάμαι που τους ανεχθήκαμε αυτά τα χρόνια»

Αναφέρθηκε επίσης στην εγκατάλειψη της περιφέρειας του Αργοστολίου, στο λιμάνι του Πόρου, στο τουριστικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας και σε πολλές ακόμη περιοχές και χωριά τα οποία βιώνουν από πρώτο χέρι την εγκατάλειψη και παρακμή τα τελευταία χρόνια.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Σαμούρης, επισήμανε ότι η «Δημοτική Συμπολιτεία» σκέπτεται το μέλλον της Κεφαλονιάς με σύνεση, υπευθυνότητα και οργάνωση. Χρειάζεται Αγάπη και Ενδιαφέρον!

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη