Ένοχη! Δεν έπεισε κανέναν η δημοτική Αρχή για τον Πλατύ Γιαλό... (video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2018 20:11

Ένοχη! Δεν έπεισε κανέναν η δημοτική Αρχή για τον Πλατύ Γιαλό... (video)

Κατώτερη των περιστάσεων για ακόμη μία φορά η Δημοτική Αρχή... Δημιούργησε χάος στην συνεδρίαση και βρήκε προσωρινή διαφυγή με την αναβολή του θέματος!  

Για άλλη μία φορά κατώτερη των περιστάσεων εμφανίστηκε η Δημοτική Αρχή.  Επέλεξε την ... ένοχη διαφυγή και δεν έπεισε κανέναν... Όχι μόνο «σύρθηκε» από την αντιπολίτευση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το κλείσιμο του Πλατύ Γιαλού από τον ΣΔΟΕ εξαιτίας φορολογικών παραβάσεων, αλλά φάνηκε και από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ότι είχε έναν και μόνο στόχο και σκοπό. 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Να δημιουργήσει … χάος στην συζήτηση, να προσπαθήσει δηλαδή να την κάνει «ροντέο» με «εμπρηστικές» προτάσεις (βλέπε αυτή του Νίκου Ανουσάκη που έθεσε ζήτημα για να αλλάξει ο εισηγητής και να μην είναι ο κ. Τζωρτζάτος, στον οποίο καταλόγισε σύγκρουση συμφερόντων) και βρίσκοντας «σωσίβιο» στην πρόταση δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Θόδωρου Φλωράτου, να καταφέρει να … ξεγλιστρήσει από την συζήτηση, προτείνοντας αναβολή στο συγκεκριμένο θέμα.

DSC 0044

DSC 0015

Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε ο πραγματικός στόχος της Δημοτικής Αρχής, ήταν να ... εκτροχιάσει την συζήτηση, «στοχοποιώντας» από το ξεκίνημα τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Τζωρτζάτο, που ήταν και ο εισηγητής σύγκρουση συμφερόντων.

Κάτι βέβαια που γρήγορα αυτό το επιχείρημα καταρρίπτεται, γιατί όπως σωστά τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Σαμούρης, πρόθεση του Τζωρτζάτου αν είχε όντως σύγκρουση συμφερόντων θα ήταν να προσπαθεί να κρατήσει τον Πλατύ Γιαλό κλειστό και όχι να «φωνάζει» για το κλείσιμό του λόγω φορολογικών παραβάσεων.

Καταπέλτης στην τοποθέτησή του ο Σπύρος Σαμούρης, για τον Πλατύ Γιαλό:"Η ΑΑΔΕ λέει ότι δεν κόπηκαν 25 αποδείξεις. Αν αυτό δεν συνιστά μείωση εσόδων από τον Δήμο και φοροδιαφυγή, τι συνιστά;"

https://www.youtube.com/watch?v=B_S-VTpINek

Κάπου εκεί ήρθε και η τοποθέτηση – πρόταση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόδωρου Φλωράτου, ο οποίος αποτέλεσε το... σωσίβιο για την Δημοτική Αρχή, ώστε να ξεγλιστρήσει και να μην βρεθεί στα σχοινιά…

Η πρόταση του κ. Φλωράτου ήταν το θέμα να πάρει αναβολή και να ξαναέρθει στο δημοτικό συμβούλιο, μόλις έχει εκδικαστεί και η ένσταση που έχει καταθέσει ο Δήμος στο ζήτημα.

Η πρόταση αυτή βρήκε την Δημοτική Αρχή να χειροκροτεί με θέρμη τον Φλωράτο, αφού θα την γλίτωνε από μία συζήτηση που θα την στρίμωχνε στα σχοινιά, αλλά την δική του παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης να αποχωρεί από την συνεδρίαση αφήνοντάς τον μόνο και έρημο στα έδρανα …

DSC 0083

Θεόφιλος: «Δεν εφαρμόστηκε ο κώδικας της παραλίας»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος πήρε το λόγο και είπε: «Οκτώ χρόνια κάνουμε αντιπολίτευση με γνώμονα μόνο το συμφέρον της Κεφαλονιάς. Εμείς εδώ και οκτώ χρόνια σας λέμε ότι οι παραλίες του δήμου Κεφαλονιάς μπαίνουν μέσα. Συμβαίνει λοιπόν το εξής οξύμωρο. Οι παραλίες των ιδιωτών βγάζουν και οι παραλίες του Δήμου Κεφαλονιάς, όπως ο Μύρτος και ο Πλατύς να μπαίνουν μέσα… Εμείς λέγαμε πάντα ότι κάτι συμβαίνει με αυτές τις παραλίες… ο δήμαρχος έχει υπογράψει μία σύμβαση με έναν ιδιώτη που βάσει 2 άτομα για να κάνει αυτή την δουλειά. Όφειλε η αντιδήμαρχος οικονομικών να έχει ορίσει άτομο να επιβλέπει την διαδικασία των χρημάτων… Υπάρχει μία διαδικασία της παραλίας η οποία δεν είναι σύμφωνα με τον νόμο. Ο κώδικας προβλέπει όταν μία παραλία λειτουργεί 9 με 9 με το που κάθεται κάποιος να εκδίδεται απόδειξη. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν εφαρμόστηκε ο κώδικας». Ήταν τα λόγια του κ. Μιχαλάτου. 

«Απέχουμε από την διαδικασία, ήρθαμε εδώ να ακούσουμε και δεν ακούσαμε. Ήρθαμε να ακούσουμε και να πάρουμε εξηγήσεις. Με ό,τι ποσοστό μπορούμε να διαφυλάξουμε τον Δήμο θα το κάνουμε» ήταν η δήλωση αποχώρησης από την συνεδρίαση της παράταξης του κ. Μιχαλάτου.

https://www.youtube.com/watch?v=XJjoz4FZrFI

«Δεν καταφερθήκαμε ποτέ ενάντια στον υπάλληλο. Εμάς το τεράστιο θέμα είναι οι πολιτικές ευθύνες αυτής της Δημοτικής Αρχής. Και είναι ευθύνες οκτώ χρόνων μέσα από μία αδιαφανή, πρόχειρη και ανίκανη λειτουργία του δήμου καλέσατε τον κ. Φλωράτο με βάση την προηγούμενη εργασιακή του εμπειρία να καταθέσει τις απόψεις του, για μας είναι παντελώς αδιάφορο, διότι δεν προσθέτει στην διαδικασία» ήταν η τοποθέτηση του κ. Διονύση Αραβαντινού.

https://www.youtube.com/watch?v=TPnaVK8mcAM

Το συγκεκριμένο θέμα πήρε αναβολή και η συνεδρίαση συνεχίστηκε χωρίς τις παρατάξεις της μείζονος (Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονια) και ελάσσονος αντιπολίτευσης (Ενωμένη Τετράπολη).

DSC 0001DSC 0007DSC 0011DSC 0020DSC 0022DSC 0030DSC 0031DSC 0035DSC 0036DSC 0037DSC 0038DSC 0040DSC 0046DSC 0049DSC 0053DSC 0063DSC 0065DSC 0067DSC 0070DSC 0073DSC 0079DSC 0082DSC 0084

 




00 inkefalonia general ad 300X250