«Αγκάθια» η Υγεία, η ΜΕΘ και ο Μύρτος για την Δημοτική Αρχή (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 15:18

«Αγκάθια» η Υγεία, η ΜΕΘ και ο Μύρτος για την Δημοτική Αρχή (video)

 «Χαμαιλέοντας» ο Δήμαρχος! Άλλα υποστήριξε σε συνέντευξη και άλλα στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την μετακίνηση των μηχανημάτων της ΜΕΘ

Η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς, θα μπορούσε να ήταν - αν είχε προετοιμαστεί σωστά - μία «χρυσή ευκαιρία» για να συζητηθούν τα μείζονα προβλήματα στον τομέα της υγείας. 

Το είχαν καταλάβει όλοι αυτό, όχι όμως και για την Δημοτική Αρχή, που για μία ακόμη φορά πιάστηκε απροετοίμαστη και ανέτοιμη για μία τέτοια σημαντική και κρίσιμη συζήτηση και πλέον το ζήτημα θα έρθει σε ειδική συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες.

Μινέτος: "«Χαμαιλέοντας» ο Δήμαρχος: Άλλα έλεγε στα ραδιόφωνα, άλλα στο δημοτικό συμβούλιο!"

Καθότι, όπως είπε πολύ σωστά ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός, «εμείς δεν δεχόμαστε να συμμετάσχουμε σε ένα δημοτικό συμβούλιο ξεπέτα» για να συμπληρώσει ο δημοτικός σύμβουλος επίσης της μείζονος αντιπολίτευσης για την μετακίνηση των μηχανημάτων της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς στο Νοσοκομείο του Ρίου πως: «Η δωρεά έγινε από την οικογένεια Βεργωτή προς τους κατοίκους. Πρέπει να αποσύρει τις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς και να μην αλλάζει τις απόψεις του όπως τα χρώματα ο... χαμαιλέοντας».

Αυτή ήταν η κουβέντα του Διονύσης Μινέτου, ο οποίος είπε ξεκάθαρα πως :"σε ραδιοφωνική συνέντευξη ήταν ξεκάθαρος υπέρ του «δανεισμού» των μηχανημάτων και σήμερα κάτω από την πίεση και τις αντιδράσεις κόσμου και ιατρών αντίθετος!". 

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης κατέθεσε και στο δημοτικό συμβούλιο τις επίσημες θέσεις της για την Υγεία, οι οποίες πριν λίγες μέρες είχαν δημοσιευτεί υπό την μορφή ανακοίνωσης.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε μαγνητοσκόπηση 

https://youtu.be/8-iWV2BAGx4

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης με τον Ανδρέα Ζαπάντη από την παράταξη της «Ενωμένης Τετράπολης» να τονίζει πως «αν γίνει συζήτηση σήμερα με την εικόνα που παρουσιάζει το δημοτικό συμβούλιο, θα είναι σαν να υποβαθμίζουμε το θέμα».

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στήριξαν τα ψηφίσματα που ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, τόσο από τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλονιάς με την κα Ζαφειράτου, όσο και από τν Σύλλογο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κα Βουτσινά, υιοθετώντας τις προτάσεις τους. 

Η Καντίνα του Μύρτου, άλλο ένα "αγκάθι" για την δημοτική αρχή

Ωστόσο άλλο ένα «αγκάθι» για την Δημοτική Αρχή, αποτελεί και ο Μύρτος. Σήμερα, 29 Μαϊου, ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο δια στόματος αντιδημάρχου Πυλάρου Μιχάλη Γάκη η χωροθέτηση της καντίνας στον Μύρτο.

Ναι καλά διαβάσατε, σήμερα 29 Μάιου!

Η πρόταση του κ. Γάκη πάντως συνάντησε πολλές αντιδράσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η καντίνα όπως ανακοινώθηκε θα τοποθετηθεί 30μέτρα αριστερά από εκεί που βρισκόταν η παλιά καντίνα, ανάμεσα στην άσφαλτο και το χωμάτινο κομμάτι, ξεσηκώνοντας εκ νέου αντιδράσεις, καθώς ο Διονύσης Αραβαντινός, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» έκανε λόγο για «μπαλώματα και προχειρότητα για την δημοτική Αρχή». «Με την τακτική των μπαλωμάτων δεν γίνεται τίποτα» ήταν τα λόγια του.

«Οκτώ χρόνια αυτό θα έπρεπε να το είχαμε λύσει το ζήτημα και να μην μπορεί να έρθει κάποιος και να μας πει το οτιδήποτε. Έπρεπε να το είχαμε συζητήσει το θέμα πολύ νωρίτερα» τόνισε ο κ. Μινέτος.

Η διαδικασία έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά και δυστυχώς φτάσαμε στον Ιούνιο και ακόμα καντίνα δεν έχει στηθεί…

 Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

Κάμερα: Γιάννης Παπαδάτος

DSC 0470DSC 0472DSC 0473DSC 0474DSC 0475DSC 0476DSC 0477DSC 0478DSC 0482DSC 0484DSC 0486DSC 0489DSC 0490DSC 0494DSC 0495DSC 0496DSC 0498DSC 0500