"Φάουλ" Παπαναστασάτου προς τους επαγγελματίες της Κεφαλονιάς – Θεόφιλος: «Αγένεια να μιλάς έτσι…»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 13:55

"Φάουλ" Παπαναστασάτου προς τους επαγγελματίες της Κεφαλονιάς – Θεόφιλος: «Αγένεια να μιλάς έτσι…»

Τι απαντά ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ, Μάκης Παπαναστασάτος

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ τα έβαλε με τους επαγγελματίες του νησιού λέγοντας ότι δεν βοηθούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο!

 Με … σκληρά μαρκαρίσματα μεταξύ των συμβούλων (για να χρησιμοποιήσουμε την γνωστή ποδοσφαιρική διάλεκτο) η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μόνο που κάποιοι υπέπεσαν σε… φάουλ. 

Ένα από τα φάουλ της χθεσινής συνεδρίασης έγινε από τον πρόεδρο του ΟΚΑΠ Μάκη Παπαναστασάτο, ο οποίος τα έβαλε με τους επαγγελματίες της Κεφαλονιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν βοηθούν καθόλου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου!

Όπως ήταν λογικό αυτή η κουβέντα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

DSC 0035

Μάλιστα όταν τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, του εξήγησε ότι είναι αγένεια να μιλάει έτσι για τους επαγγελματίες της Κεφαλονιάς, λέγοντας πως βοηθούν με τον τρόπο τους σημαντικές κοινωνικές δομές

«Οι επιχειρηματίες της Κεφαλονιάς κάνουν το καθήκον τους απέναντι στα Ειδικά Σχολεία και σε άλλες δομές. Σε οποιαδήποτε δράση οι επαγγελματίες της Κεφαλονιάς βοηθούν. Ήταν αγένεια να μιλάς έτσι για τους επαγγελματίες» ήταν τα λόγια του κ. Μιχαλάτου ενώ ο σύμβουλος της παράταξής του Διονύσης Αραβαντινός πρόσθεσε πως : «Η κοινωνική ευαισθησία δεν τεμαχίζεται».
Αντιδράσεις είχαμε και από τις παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης και την «Ενωμένη Τετράπολή»

Μάλλον ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ, ξεχνάει πως οι επαγγελματίες της Κεφαλονιάς βοηθούν και μάλιστα τα μέγιστα σε δομές όπως το Ορφανοτροφείο, τα Ειδικά Σχολεία , το Φιλόπτωχο της Μητρόπολης, το Γηροκομείο και σε πολλά άλλα που δεν έχουν «βγάλει ανακοίνωση» για την προσφορά τους…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Προς απάντηση  δημοσιευμάτων , που έχουν αναρτηθεί  στο διαδίκτυο από συγκεκριμένη  ιστοσελίδα σε σχέση με δηλώσεις μου  που προέβην  κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου    Κεφαλληνίας την  14/5/2018  , μιλώντας ως Πρόεδρος του ΟΚΑΠ ( Οργανισμός Κοινωνικής αλληλεγγύης και Παιδείας )  έχω να δηλώσω  τα κάτωθι πραγματικά :

Έχω αναλάβει Πρόεδρος του ΟΚΑΠ από τον Μάιο του 2017 .

Στον ΟΚΑΠ  υπάγεται η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και άλλες κοινωνικές δομές ( Βοήθεια στο σπίτι )   , που σκοπό έχει  να βοηθήσει πραγματικά άπορες οικογένειες  .

Επομένως δεν διατελώ Πρόεδρος Δημοτικού Γηροκομείου , Ορφανοτροφείου , ούτε  αποτελώ μέλος του Φιλόπτωχου Της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας , τουτέστιν για τους έχοντας κοινή λογική  οι δηλώσεις μου αφορούσαν μόνο το Κοινωνικό Παντοπωλείο  του οποίου τυχαίνει να προΐσταμαι .

Από την ημέρα που έχω αναλάβει την Προεδρεία του ΟΚΑΠ , δεν θυμάμαι  να έχει καταγραφεί  στο Κοινωνικό παντοπωλείο κάποια προσφορά  επιχειρηματία  , με  πολιτική μάλιστα  δραστηριότητα  , προς το Κοινωνικό  παντοπωλείο   το οποίο έχει ενισχυθεί  μόνο   από  την  ετήσια   δωρεά του κ Χιόνη  επιχειρηματία  εξωτερικού , και με κάποιες    προφορές πολιτών της Νήσου  που έχουν προσφέρει  με στέρημα  δικό τους  προϊόντα που οι ίδιοι αγοράζουν  όμως από μεγάλες  αλυσίδες σούπερ μάρκετ  , τα οποία προϊόντα   έχουν  παραδώσει  σε εκδηλώσεις  που έχει διοργανώσει  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ Άγγελος  Κωνσταντάκης με την βοήθεια των μελών του ΔΣ   των υπαλλήλων της  ΚΕΔΗΚΕ , της κυρίας Μαρίας Κουνάδη  , τους οποίους    ευχαριστώ  για την συμβολή τους   στο κοινωνικό έργο  που  παρέχει ο ΟΚΑΠ     .

Κατά  την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου   έθεσα  το ερώτημα  και την απορία συγχρόνως   ποιος  επιχειρηματίας    της Νήσου    που προφανώς εμπλέκεται με  μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων  διατροφής    προέβην  σε μια δωρεά  προϊόντων  προς το Κοινωνικό παντοπωλείο  ή έστω  , όπως πραγματοποιείται   σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα , σε μια  ενημέρωση  προς  τους υπαλλήλους του ΟΚΑΠ που λειτουργούν το κοινωνικό παντοπωλείο  ,   ότι υφίστανται αδιάθετα προϊόντα ( ζυμαρικά – όσπρια – αλεύρι κ.λ.π ) των οποίων η ημερομηνία λήξης    δεν  έχει διέλθει  οπότε και είναι άμεσα διαθέσιμα   προς το Κοινωνικό παντοπωλείο   για να καλυφτούν ανάγκες       των απόρων οικογενειών   που έχουν δικαίωμα     προς λήψη προϊόντων   , χωρίς να θίγω ουδέν επαγγελματία της Νήσου καθώς δεν το συνηθίζω  να σπιλώνω συνειδήσεις     η να συκοφαντώ επαγγελματίες  του Νησιού όντας ο ίδιος γιός επαγγελματία που επί 45 έτη λειτουργούσε κρεοπωλείο  στο Αργοστόλι  .

Επομένως εγώ  μίλησα ξεκάθαρα  ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ  , απάντηση δεν  έλαβα ούτε  και  θα λάβω διότι ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΡΑΜΜΕΝΟ   , αλλά  κάποιοι   που προφανώς θίχτηκαν  όχι ως επαγγελματίες  , διότι δεν μίλησα για αυτούς  , αλλά ως  μεγαλοεπιχειρηματίες   με πολιτική δραστηριότητα μάλιστα έκαναν  αόριστες αναφορές   χωρίς  να μπορούν να μου δώσουν μια ξεκάθαρα απάντηση πότε  και τι ποσότητα  προϊόντων  παρείχαν στο κοινωνικό παντοπωλείο  .

Ας  έχουν γνώση οι φύλακες  λοιπόν  , και αναμένω ο  υπογράφων  το συγκεκριμένο   συκοφαντικό για εμένα άρθρο, να μου κατονομάσει  επίσημα μια δωρεά  μεγάλου επιχειρηματία της Νήσου που διατηρεί κατάστημα  προϊόντων διατροφής και ασχολείται ενεργά με την πολιτική  , που να έχει πραγματοποιηθεί προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο   του Δήμου για το χρονικό διάστημα  που εγώ έχω την Προεδρεία   του ΟΚΑΠ .

Εάν δεν έχει απάντηση  ,  ο υπογράφων  το ανωτέρω δημοσίευμα ας συνεχίσει να απολαμβάνει  το καφεδάκι του μετά γλυκού η  χωρίς  στην παραλιακή Αργοστολίου και ας μην προσπαθεί με   ερμηνείες δικές του η κατευθυντήριες  να διαστρεβλώσει τα όσα  εγώ ως Πρόεδρος  του ΟΚΑΠ με στοιχεία  επίσημα εξέφρασα  .

Με εκτίμηση 

Γ Παπαναστασάτος