Απολογισμός Δήμου Κεφαλονιάς έτους 2016: Τραγική εικόνα και απαξίωση... (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 12:48

Απολογισμός Δήμου Κεφαλονιάς έτους 2016: Τραγική εικόνα και απαξίωση... (video)

Για μία ακόμα φορά υποβαθμισμένη από την Δημοτική Αρχή η συνεδρίαση - Χωρίς έργο να παρουσιάσει... 

Η αλήθεια είναι πως πηγαίνοντας στο δημοτικό θέατρο Αργοστολίου, για να παρακολουθήσουμε την συνεδρίαση για τον απολογισμό του οικονομικού έτους 2016 του Δήμου Κεφαλονιάς, γνωρίζαμε λίγο έως πολύ τι θα ακούσουμε και τι θα δούμε.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Και δυστυχώς δεν διαψευστήκαμε…

Διότι παρακολουθήσαμε μία συνεδρίαση, για μία ακόμη χρονιά απαξιωμένη, την οποία η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να την αντιμετωπίζει ως τυπική διαδικασία.

Με πολλά στοιχεία προχειρότητας στην προετοιμασία της από την Δημοτική Αρχή. Άλλωστε, όταν έρχεται προς συζήτηση μία κορυφαία, αλλά απαξιωμένη συνεδρίαση, τότε είναι λογικό να μην δούμε ούτε πολίτες να την παρακολουθούν, ούτε πολιτιστικούς συλλόγους, ούτε και προέδρους τοπικών κοινοτήτων. 

Πάμε στα ουσιαστικά τώρα…

Από την εισήγηση που ακούστηκε, είναι αλήθεια ότι δεν καταλάβαμε για αυτό που προσπάθησε να πείσει χθες η Δημοτική Αρχή, ότι έχει κάνει … έργο δηλαδή!

Άλλωστε, από τις τοποθετήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης ακούστηκαν πολλά ερωτήματα που έμειναν τελικά αναπάντητα, έστω και αν κάποιοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας (βλέπε Παπαναστασάτος και Ανουσάκης) προσπαθούσαν φιλότιμα να που ότι κάτι έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να συγκεκριμενοποιήσουν τι ακριβώς!

Μάλιστα, ο Μάκης Παπαναστασάτος βαθμολόγησε τον δήμαρχο με … 8, ενώ λίγο αργότερα ο Διονύσης Αραβαντινός του έβαλε… 10, αλλά για άλλο λόγο.

Θεόφιλος: «Η συνεδρίαση αυτή έχει αποτύχει… Την αντιμετωπίζετε με προχειρότητα»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Μιχαλάτος, χαρακτήρισε τραγική την εικόνα της συνεδρίασης: « Η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης είναι τραγική. Θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους αυτή η προχειρότητα που είδαμε σήμερα… Αν δεν ήταν παρούσα η αγαπητή αντιδήμαρχος οικονομικών κα Γαρμπή, δεν θα είχαμε εισηγητή. Ο δήμαρχος δεν είχε να μας πει τίποτα, σήμερα…

Η δημοτική αρχή δεν έχει καταλάβει μετά από επτά χρόνια την σημαντικότητα της συνεδρίασης. Βλέπετε κανέναν σύλλογο, κανένα πρόεδρο τοπικής κοινότητας; Η συνεδρίαση αυτή έχει αποτύχει …
Θα μπορούσε να είχε έρθει αυτή η συζήτηση πιο νωρίς, γιατί η συνεδρίαση έχει νόημα ο Δήμαρχος να ακούσει τα προβλήματα και να βελτιωθεί. Υπάρχει αδιέξοδο με αυτή την στάση που έχει επιλέξει η δημοτική αρχή».

Ο κ. Μιχαλάτος τόνισε επίσης πως: «Θα ζητήσουμε από την δημοτική αρχή να γίνει μία συνεδρίαση για τα ακίνητα του δήμου. Να δούμε τα έσοδα του δήμου που αφορούν παραλίες και σπήλαια. Ζήτησα να μου δώσετε την λίστα με αυτούς που βοήθησαν στους σεισμούς. Ακόμα περιμένω να την πάρω…

Πρέπει να δούμε και την μεριά των εξόδων… Τι έχουμε καταφέρει για το Ληξούρι, αυτό το κομμάτι του νησιού που έχει υποστεί τόσα από το 2014. Τι έκανε ο Δήμος το 2016; Έχουμε κυνηγήσει νέα σχολεία εκεί;
Θα γίνει κάποτε το τουριστικό αγκυροβόλιο στον Πόρο; θα προσεχτεί επιτέλους η Σάμης; Θα φτιάξει η Δημοτική Αρχή ποτέ τον Μύρτο; Δεν άκουσα καμία ενέργεια σχετικά με τον πρωτογενή τομέα, κάτι υπέρ των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Θα αποφασίσει η Δημοτική Αρχη, ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος,  να λειτουργήσει σωστά το δημοτικό συμβούλιοή θα απαξιώνουμε τον θεσμό; Αν εσείς είστε ευχαριστημένοι από το Δημοτικό συμβούλιο, εγώ δεν είμαι…» ήταν τα λόγια του κ. Μιχαλάτου. 

Παρακάτω η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=uXFkBEpcBsY

Δ. Αραβαντινός: «Έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα»

Πρόχειρη και επονείδιστη χαρακτήρισε την συνεδρίαση για τον απολογισμό του δήμου Κεφαλονιάς 2016, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός.

«Ο Μάκης Παπαναστασάτος σας βαθμολόγησε 8 εγώ θα σας έβαζα 10 αν ήταν για διαγωνισμό για πλει μειτ ή για διαγωνισμό ανδρικής ομορφιάς» ξεκίνησε αστειευόμενος ο Διονύσης Αραβαντινός και πέρασε στα σοβαρά λέγοντας: «Βλέπετε ότι σας έχουν γυρίσει την πλάτη οι πάντες. Αντί να είναι μία γιορτή για την αυτοδιοίκηση, είναι μία απαξία. Όταν κάνετε έναν απολογισμό πεπραγμένων για ένα έτος πρέπει να δείχνετε και κάτι. Ποιο είναι το στίγμα που έχετε να δείξετε για αυτήν την χρονιά; Ποιοι είναι οι άξονες που κινηθήκατε; Ποιες προτεραιότητες δώσατε; Σε τίποτα από αυτά δεν μπορείτε να μου απαντήσετε. Ή έχετε χάσει επαφή με την πραγματικότητα ή η πραγματικότητα πήρε διαζύγιο από εσάς. Αν είχατε έργο να παρουσιάσετε θα είχατε εδώ στην αίθουσα και ακροατές…»

Παρακάτω την τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=TjUMBpy7HLA

Ζαπάντης: "Έρχεστε με την προοπτική να ξεπετάξετε την συνεδρίαση" 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ανδρέας Ζαπάντης ο οποίος τόνισε: «Καταλήγει τυπική και γραφειοκρατική διαδικασία ο απολογισμός . Η συνεδρίαση έρχεται με καθυστέρηση , η κοινωνία απουσιάζει, έρχεστε με την προοπτική να ξεπετάξετε την συνεδρίαση για να πείτε ότι απλά την κάνατε… Υπάρχει μία συγκεντρωτική λειτουργία του Δήμου . Οι πρόεδροι με 1000 ευρώ ανά χρόνο προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν .Υπάρχει κενό στον σχεδιασμό και προγραμματισμό έργων ειδικότερα στις τουριστικές περιοχές». 

Ηταν τα λόγια του…

Παρακάτω η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=sTPfJ8bdEyE

DSC 0227DSC 0232DSC 0235DSC 0238DSC 0240DSC 0242DSC 0245DSC 0246DSC 0248DSC 0251DSC 0253DSC 0255DSC 0258