Η Λαϊκή Συσπείρωση για το ακίνητο στο Φισκάρδο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Μαΐου 2017 07:11

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το ακίνητο στο Φισκάρδο

Ανακοίνωση για την εκμίσθωσή του

 Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεφαλονιάς με πρόταση της Δημοτικής Αρχής ( ΝΔ ) και με την σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης ( «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά» του Θ. Μιχαλάτου, «ανεξάρτητος αντιπολιτευόμενος» Γ. Τζωρτζάτος), αποφασίστηκε η από καιρό σχεδιαζόμενη εκποίηση (παράδοση σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα) του Δημοτικού ακινήτου – φιλέτου στο Φισκάρδο.
Ειδικότερα η Δημοτική Αρχή μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου αποφάσισε την « μίσθωση» σε ιδιώτη για 40 έτη με την δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης για 5 επιπλέον έτη ακινήτου που αποτελείται από οικόπεδο έκτασης 238 τμ. με διώροφο παλαιό κτίσμα έκτασης 476 τμ. περίπου, που βρίσκεται στο κέντρο του Φισκάρδου.


Υπερακοντίζοντας μάλιστα τόσο η παράταξη του κ. Μιχαλάτου αλλά και ο Γ. Τζωρτζάτος, όσο και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Φισκάρδου σε αυτήν την πολιτική επιλογή, υποστήριξαν ότι θα πρέπει να παραχωρηθεί στον ιδιώτη – επιχειρηματία, το εν λόγω ακίνητο – φιλέτο για περισσότερα χρόνια ( ο νόμος επιτρέπει μακροχρόνια μίσθωση μέχρι και 99 χρόνια) φθάνοντας μάλιστα μέχρι το σημείο να ζητήσουν να μην καταβληθεί καθόλου ενοίκιο προκειμένου να προσελκύσουν ιδιώτη - επενδυτή !!!


Η επιχειρηματολογία είναι για όλους η ίδια «....πρέπει να μπορεί ο επενδυτής να έχει κίνητρα για να ενταχθεί ευκολότερα σε ευρωεναωσιακά προγράμματα και σε άλλα «χρηματοδοτικά εργαλεία...», που θα του εξασφαλίσουν τσάμπα κρατικό χρήμα για την ανακατασκευή του ακινήτου.


Στα παραπάνω σχέδια Δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης αντιτάχθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλοντας αυτές τις πολιτικές δυνάμεις ως πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματιών, που
αποδεικνύουν στην πράξη ότι μαζί με το κυνήγι φοροληστείας του λαού στο οποίο επιδίδονται και στηρίζουν, εκποιούν τώρα και τα «ασημικά», προκειμένου να βγάλουν το κεφάλαιο από την κρίση του.
Την ίδια ώρα που αυτές οι δυνάμεις παραιτούνται από την διεκδίκηση εκατομμυρίων ευρώ κρατικής επιχορήγησης που παρακρατά σήμερα το κράτος από την τοπική διοίκηση, την ίδια ώρα

που καταχρέωσαν (λόγω της αποδοχής της κρατικής υποχρηματοδότησης προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου) τους Δήμους με μεγάλα δάνεια, την ίδια ώρα που με την πολυδιαφημισμένη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων υπερχρέωσαν τους Δημοτικούς προϋπολογισμούς με νέα χρέη και έβαλαν δυσβάστακτους φόρους στα λαϊκά στρώματα, κραδαίνουν τον κίνδυνο της χρεοκοπίας ως πρόσχημα και μοχλό, για να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του λαού την εκποίηση της περιουσίας του. Με τη στάση τους αυτή συμβάλουν ώστε να εξασφαλίζονται πολύτιμοι πόροι από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας έτσι ώστε να «ξαλαφρώνουν» το κράτος, για να μπορεί απρόσκοπτα με την σειρά του να εξασφαλίζει νέες επιδοτήσεις προς τους επιχειρηματίες .

Η Λαϊκή Συσπείρωση προειδοποιεί τον Λαό της Κεφαλονιάς και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής, ότι αυτό συνιστά μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τα συμφέροντα τους, η οποία θα επηρεάσει αρνητικά και άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, όπως άλλωστε αυτό έχει αποδειχθεί και σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Προειδοποιεί επίσης ότι η παραπάνω απόφαση Δημοτικής Αρχής – «Αντιπολίτευσης» είναι μόνο η αρχή. Έπονται και άλλες, που αφορούν και άλλα ακίνητα–φιλέτα, «Θαλασσόμυλος» , « Μετόχι» κ.λ.π. αφού είναι διακηρυγμένος στόχος της Δημοτικής Αρχής και των άλλων πολιτικών δυνάμεων η εκποίηση της Δημοτικής περιουσίας.

Καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν το αγώνα τους, για να αποτρέψουν την παραπάνω εκποίηση που γίνεται με το πρόσχημα της αξιοποίησης. Να παλέψουν ώστε να αξιοποιήσουν όλη τη δημόσια περιουσία αποκλειστικά προς όφελός τους, για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες στην ψυχαγωγία, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην ξεκούραση και την αναψυχή, την παιδεία, την υγεία κ.α.

Ο παραπάνω στόχος είναι αναγκαίος και εφικτός σήμερα, μόνο αν συγκροτήσουν μια κοινωνική συμμαχία με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, που στόχο θα έχει την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων προκειμένου να συγκροτήσουν την δική τους λαϊκή εξουσία και οικονομία με αποκλειστικό γνώμονα την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αργοστόλι 5 Μάη 2017

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς




00 inkefalonia general ad 300X250