Επιτροπή Τουρισμού: Απολογισμός της έκθεσης και συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 12:22

Επιτροπή Τουρισμού: Απολογισμός της έκθεσης και συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Κεντρική ιδέα της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η συνεργασία του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας με την Επιτροπή Τουρισμού για την όσο το δυνατόν καλύτερη προώθηση του νησιού μας ως τουριστικός προορισμός.

Ρεπορτάζ: Αιμιλία Παυλάτου


Ο υπεύθυνος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας κ. Αγησίλαος Κονιδάρης παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις – έργα άμεσης εφαρμογής, τα οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς κανένα κόστος, αναλογιζόμενος πάντα τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί.

5 copy

Μερικά απ’ αυτά είναι:

  • Η δημιουργία γραφείου για την Επιτροπή Τουρισμού στο χώρο του ΤΕΙ.
  • Η διοργάνωση συνεδρίου με θέμα το Τουριστικό Μάρκετινγκ, στα μέσα Απριλίου.
  • Η αύξηση του εγχώριου Τουρισμού, προσελκύοντας τις οικογένειες των φοιτητών.
  • Τη διοργάνωση ημερίδων μέσα στο ΤΕΙ, για σχετικά θέματα.
  • Την πραγματοποίηση Πτυχιακών εργασιών με θέματα σχετικά με την Κεφαλονιά.
  • Τη δημιουργία Πλάνου Δημοσίων Σχέσεων & Μάρκετινγκ για το Δήμο.
  • Εκπαίδευση σχετικά με τις Δημόσιες Σχέσεις στον Τουρισμό σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον κλάδο.
  • Και γενικότερα πρότεινε το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων να γίνει αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Δήμου.

Εκτός από αυτές τις προτάσεις υπάρχουν και άλλες δεκατέσσερις ιδέες από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν με σχετικά μικρό κόστος.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο και η παρουσίαση «της Κεφαλονιάς» σε αυτήν. Σε γενικές γραμμές ήταν μια επιτυχής, στοχευμένη κίνηση.

Τα μέλη της επιτροπής που παρευρέθηκαν εκεί είπαν ότι υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον από τον κόσμο, ο οποίος ρωτούσε πως είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, πολλοί απ’ αυτούς ομολογούσαν ότι έχουν κλείσει ήδη εισιτήρια για το νησί μας και όλες οι αφίσες που είχαν τυπωθεί εξαντλήθηκαν.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Α/ρχος Τουρισμού κος Ευάγγελος Κεκάτος ανάφερε ότι: «στο Μιλάνο πήγαμε όλοι με δικά μας έξοδα». Ο Δήμος δυστυχώς δεν είχε να διαθέσει χρήματα γι’ αυτό το σκοπό. «Έπρεπε όμως να πάμε στο Μιλάνο λόγω της συσχέτισης που υπάρχει ανάμεσα στην Ιταλία και την Κεφαλονιά». Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι πολλά Πανεπιστήμια και συνέδρια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να έρχονται στο νησί.

2 copy

Αναφέρθηκαν επίσης δύο πολύ θετικά γεγονότα:

1)Έχουν πωληθεί 6.500 αεροπορικά εισιτήρια για την Κεφαλονιά

2)Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ.Κουρής, δέσμευσε 20.000 ευρώ για Δημόσιες Σχέσεις της Κεφαλονιάς στη Μ. Βρετανία ώστε να ανατραπεί η άσχημη εικόνα που προβάλλεται για την Ελλάδα από ανταγωνιστικούς τουριστικούς προορισμούς, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την επικρατούσα κατάσταση και τη μεγιστοποιούν.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι δεν πρέπει να μας «πιάσει πανικός». Οι τουρίστες έρχονται στο νησί μας για τον ήλιο και τη θάλασσα, και το προϊόν μας δεν έχει αλλοιωθεί από την οικονομική κρίση. Δεν πρέπει βέβαια να παραμελήσουμε τις επιχειρήσεις μας.

3 copy

Καταλήγοντας και αξίζει να το αναφέρουμε είναι πως άπαντες εξήραν το έργο του Υφυπουργού Πέτρου Αλιβιζάτου στην Έκθεση στο Μιλάνο τονίζοντας πως: «έτρεξε πάρα πολύ. Έδωσε συνεντεύξεις με σοβαρό και δομημένο λόγο πείθοντας τον οποιονδήποτε. Είναι ένας ακούραστος άνθρωπος».