Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σ. Σπύρου με το Διοικητή της 359 ΜΑΕΔΥ Σμήναρχο Πέτρο Σαράντο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 13:45

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σ. Σπύρου με το Διοικητή της 359 ΜΑΕΔΥ Σμήναρχο Πέτρο Σαράντο

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Διοικητής της 359 ΜΑΕΔΥ των PZL, Σμήναρχος, Πέτρος Σαράντος, συνοδευόμενος από τον επισμηναγό Ιωάννη Μπαρδάνη.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Περιφερειάρχης είχε αποστείλει επιστολή προς τον Αντιστράτηγο, Παναγιώτη Μπονάτσο, Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρο Μπούφη, με την οποία ζητούσε την επίσπευση της έλευσης των PZL σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα.

Ο κ. Σπύρου τόνισε ότι «το έργο που επιτελείται με τα PZL στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος από την πύρινη λαίλαπα, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι πολύ σημαντικό και η προσφορά τους, όλα αυτά τα χρόνια, τεράστια». Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι: «Θεωρούμε την παρουσία των PZL στα Ιόνια νησιά σημαντική και απαραίτητη, γιατί θωρακίζει από αέρος την επιχειρησιακή δυνατότητα του αντιπυρικού σχεδιασμού.

Είναι πολύ σημαντικό να προλαμβάνονται εν τη γεννέσει τους οι εκδηλώσεις πυρκαγιών, γιατί έτσι καθίσταται πιο εύκολο το έργο των επίγειων δυνάμεων στην προσπάθεια κατάσβεσης τους».