ΑΝ.Α.ΣΑ: Θα ανεχθείτε κι άλλο την προσβολή «Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου» κ. Σπύρου;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 14:47

ΑΝ.Α.ΣΑ: Θα ανεχθείτε κι άλλο την προσβολή «Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου» κ. Σπύρου;

Επερώτηση στον κ. Σπύρου Όπως γνωρίζετε , για πολλά χρόνια και σε επιστέγαση των παλαιο -κομματικών πελατειακών σχέσεων υπήρχε και λειτουργούσε το Υπουργείο Αιγαίου, επιτρέποντας σε ένα φαύλο κεντρικό κυβερνητικό μηχανισμό να μεροληπτεί βάναυσα σε βάρος της υπόλοιπης νησιωτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα των Ιονίων.

Στην συνέχεια και μέχρι την κατάργησή του από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, το υπουργείο μετονομάστηκε σε Νησιωτικής πολιτικής, χωρίς όμως ποτέ να αλλάξει στο ελάχιστο η ασκούμενη μονομερώς πολιτική που οδήγησε σε παροχή ευρέος φάσματος προνομιών και διευκολύνσεων για πολλά νησιά του Αιγαίου, χωρίς την παραμικρή νύξη για το Ιόνιο. (Μεταξύ αυτών και ο μειωμένος κατά 30% Φ.Π.Α.).
Πρόσφατα μετά τις εκλογές της 17/6 η νέα συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά επανέφερε την επαχθή για το Ιόνιο ονομασία «Υπουργείου εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου».

Το γεγονός αυτό αποτελεί, για μία ακόμη φορά, βάναυση περιφρόνηση για τους πολίτες των Ιονίων που δέχονται τις δυσκολίες της νησιωτικότητας χωρίς την παραμικρή κρατική βοήθεια. Είναι καιρός αυτό να αλλάξει.
Επερωτάσθε: Σας απασχολεί το σημαντικό αυτό γεγονός;

Αν ναι, ποιες είναι οι ενέργειες προς την κατεύθυνση της άρσης και αποκατάστασης της αδικίας αυτής, τόσο τυπικά στο όνομα όσο και ουσιαστικά στην ασκούμενη πολιτική;

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειακός σύμβουλος
Επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ