Περιφέρεια: Το πρόγραμμα του εορτασμού για την ημέρα μνήμης των εθνικών μας ευεργετών

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 15:09

Περιφέρεια: Το πρόγραμμα του εορτασμού για την ημέρα μνήμης των εθνικών μας ευεργετών

Σύμφωνα με το Π.Δ. 1/2007 καθιερώθηκε η 30η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών (Φ.Ε.Κ. 1 Α/2-1-2007), με το οποίο έχει καθορισθεί το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, ο τρόπος οργάνωσης κλπ. Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, φέτος επιλέχθηκε να τιμηθεί ο ευεργέτης Ευάγγελος Τυπάλδος Μπασιάς, μια εξέχουσα μορφή του νησιού.


Στην πόλη του Ληξουρίου, ο Ευάγγελος Τυπάλδος Μπασιάς προσφέρει το καινούργιο Δημαρχιακό Μέγαρο, που κτίστηκε πάνω σε οικόπεδο της οικογένειάς του, ενισχύει και εμπλουτίζει τον εξοπλισμό του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, ώστε να εκσυγχρονιστεί και να είναι άρτιος, εξασφαλίζει την ύδρευση των Χαυδάτων, με την παραχώρηση κτήματός του στη θέση Ερνικάτα. Εξαγοράζει από την ΔΕΗ, το ηλεκτρικό εργοστάσιο της πόλης ώστε να συνεχιστεί η παροχή του ηλεκτροφωτισμού, με το Εθνικό δίκτυο.


Ο πλούτος όμως του ψυχικού του κόσμου και η ευρύτητα των αισθημάτων του, ξεπερνούν τα όρια του στενού τοπικισμού και με ενθουσιασμό συμβάλλει, απλόχερα στην ανοικοδόμηση θαυμάσιων δημοσίων κτηρίων στο Αργοστόλι, όπως η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη, όπου μέσα στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Χρηματοδοτεί την οικοδόμηση της Αίθουσας συναυλιών, τις Μουσειακές αίθουσες και την οργάνωση του πρότυπου Ιστορικού Αρχείου Κεφαλληνίας, σε συνεχόμενο κτιριακό συγκρότημα. Συμβάλλει στην λειτουργία του Ορφανοτροφείου Θηλέων “Ο ΣΩΤΗΡ”, διαθέτει κεντρικό οικογενειακό του οικόπεδο στην παραλία Αργοστολίου, όπου ανεγέρθηκε ο οίκος Ευγηρίας. Στα Διλινάτα εξασφαλίζει την ανακατασκευή του ναού της Παναγίας στη Λάμια και την ανέγερση τουριστικού περίπτερου στο χωριό.


Χωρίς δισταγμούς και συγκινητική προθυμία, ανέλαβε τις συνολικές δαπάνες για την συντήρηση, αναπαλαίωση και ανοικοδόμηση πολυάριθμων ιερών Ναών, κατά προτεραιότητα στην Παλική αλλά και σε ολόκληρο το νησί.

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 του ανωτέρου Προεδρικού Διατάγματος, ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Νομού, στο Αργοστόλι, στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη, και θα περιλαμβάνει τα εξής:


1. Ώρα 10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.

2. Ώρα 11.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ευάγγελου Τυπάλδου Μπασιά στην κεντρική πλατεία Διλινάτων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, καλούνται να παραστούν οι πάγιοι αποδέκτες των προγραμμάτων επισήμων εορτών και εκδηλώσεων και οι πολίτες.

Τα της ιεροτελεστίας, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας και τα της Τάξης, η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας.
Δηλώσεις για καταθέσεις στεφάνων μέχρι και την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, στα τηλέφωνα 2671360530-531.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ




00 inkefalonia general ad 300X250