Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά: "Χρήματα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες «δημοτικές ανάγκες»"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 09:04

Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά: "Χρήματα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες «δημοτικές ανάγκες»"

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά του Θεόφιλου Μιχαλάτου στην οποία «καυτηριάζει» την συμπεριφορά της δημοτικής Αρχής ότι βρίσκει χρήματα για να καλύψει μόνο συγκεκριμένες δημοτικές ανάγκες! Παρακάτω η ανακοίνωση Αν και χρήματα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των μελών της Δημοτικής Αρχής, δεν υπάρχουν, εντούτοις από τα πεπραγμένα της εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ότι χρήματα υπάρχουν ... για να εξυπηρετηθούν όμως συγκεκριμένες «δημοτικές ανάγκες».


Με τρείς λοιπόν συμβάσεις συνολικού ύψους 147.459,78 €, η Δημοτική Αρχή του κ. Παρίση, ανέθεσε τη λειτουργία του Αγκυροβολίου Αγίας Ευφημίας, του Μύρτου και του Πλατύ Γιαλού σε μια ιδιωτική εταιρεία. Μια εταιρεία, που από ό,τι φαίνεται και από το αντικείμενο των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με το Δήμο Κεφαλονιάς, αναλαμβάνει την πρόσληψη προσωπικού για λογαριασμό του Δήμου.

Και είναι βέβαια ευνόητο ότι οι περισσότεροι Κεφαλονίτες όχι μόνο δεν είχαν ενημέρωση για αυτές τις θέσεις εργασίας αλλά ούτε και πληρούσαν τα απαιτούμενα «προσόντα» για την απασχόληση τους σε αυτές.

Θέσεις εργασίας «δημοτικού συμφέροντος» στις οποίες θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση όλοι και η επιλογή να βασίζεται σε αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια. Θέσεις εργασίας που έχουν επωμιστεί την είσπραξη εσόδων από τα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα του νησιού.
Έσοδα που είναι απαραίτητα προκειμένου ο Δήμος να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις κατά τη χειμερινή περίοδο. Έσοδα που για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εισπράττονται από εθελοντές.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσθέσουμε ότι ο κ. Παρίσης, επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο πρόσληψης προσωπικού, επιβάρυνε το Δήμο πέρα από το μισθοδοτικό κόστος των εργαζομένων και με δαπάνη ΦΠΑ, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ανέρχεται σε 27.573,78 €. Ένα σεβαστό ποσό αν αναλογιστούμε και τα πενιχρά οικονομικά του Δήμου.

Για ακόμα μια φορά καταγγέλλουμε το γεγονός και καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να προστατεύσουν το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των δημοτών να έχουν πρόσβαση στις θέσεις εργασίας του Δήμου Κεφαλονιάς αλλά και να εξασφαλίσουν τη διαχείριση των δημοτικών εσόδων με γνώμονα την προσφορά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο της Κεφαλονιάς και τις υπάρχουσες δυνατότητες του Δήμου.

Εκ του Γραφείου Τύπου της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


Ετικέτες: