Βιολογικός Λειβαθούς… γιοκ! Θεόφιλος προς Δημοτική Αρχή «Όπως πανηγυρίζατε προεκλογικά ότι προχωράει η μελέτη, να βγείτε και να πείτε πως το έργο χάθηκε»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014 11:56

Βιολογικός Λειβαθούς… γιοκ! Θεόφιλος προς Δημοτική Αρχή «Όπως πανηγυρίζατε προεκλογικά ότι προχωράει η μελέτη, να βγείτε και να πείτε πως το έργο χάθηκε»

«Όπως πανηγυρίζατε προεκλογικά και είχατε βάλει και στο πρόγραμμά σας ότι προχωράει η μελέτη του Βιολογικού Λειβαθούς, τώρα να έχετε την γενναιότητα και να βγείτε στον Κεφαλλονίτικο λαό και να πείτε πως το έργο απεντάχθηκε και το χάσαμε» με αυτά τα λόγια, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, περιέγραψε γλαφυρά πως ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή της Λειβαθούς και γενικότερα για την Κεφαλονιά, «πέταξε σαν πουλάκι» μέσα από τα χέρια της Δημοτικής Αρχής! Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Το συγκεκριμένο ζήτημα ήρθε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ως εκτός ημερησίας θέμα με τίτλο: «12μηνη παράταση σύμβασης μελέτης  Βιολογικού Λειβαθούς», που αποτέλεσε και την πρώτη παραδοχή της Δημοτικής Αρχής, ότι … κάτι δεν πάει καλά!

«Η διαδικασία έχει “παγώσει” από  τον Μάιο του 2014. Έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και να προσπαθήσει η Δημοτική Αρχή να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα. Και ακούμε τώρα από το στόμα του αντιδημάρχου, ότι η μελέτη αυτή δεν είναι ρεαλιστική. Το ένα εκατομμύριο που δόθηκε για αυτή την μελέτη πάει στράφι.  Χωρίς να ενημερώσει τον κόσμο στη Λειβαθώ και το δημοτικό συμβούλιο, έρχεστε και μας λέτε τώρα να παρατείνουμε τη μελέτη, χωρίς να ξέρουμε που το πάτε. Να βγείτε να πείτε όμως στον Κεφαλονίτικο λαό ότι δεν προχωράμε την μελέτη και το έργο αυτό χάθηκε ή χάνεται!» ήταν τα λόγια του Θεόφιλου Μιχαλάτου συνεχίζοντας την έντονη μα δίκαιη κριτική του σε ένα έργο που φαίνεται ότι χάνεται…

 «Η διάθεση λυμάτων δεν μπορεί να υπάρξει στον κόλπο του Λουρδά. Πρέπει να φύγει και να πάει εκεί όπου γειτνιάζει ο πρώην δήμος Λειβαθούς με τον πρώην δήμο Ελιού - Πρόννων. Όπως λοιπόν πανηγυρίσατε ότι εντάξατε την μελέτη και την βάλατε και στο προεκλογικό σας πρόγραμμα, έτσι να βγείτε να πείτε ότι το έργο απεντάχθηκε!» κατέληξε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά».

Η δημοτική αρχή των λυμάτων!

Προηγουμένως ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης είχε προσπαθήσεις να δώσει άλλο τόνο στη συζήτηση χαρακτηρίζοντας την Δημοτική Αρχή ως την παράταξη των Βιολογικών Καθαρισμών…

«Αποδέχομαι αυτό που είπε ο αντιδήμαρχος πως αυτή η Δημοτική Αρχή είναι των Βιολογικών και των λυμάτων!»  απάντησε με νόημα ο Θεόφιλος Μιχαλάτος.

«Φροντίστε να δείτε τι θα κάνετε γιατί με παρατάσεις στην μελέτη δεν προχωράει το έργο» δήλωσε ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Θόδωρος Φλωράτος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και όπως θα ακούσετε παρακάτω στα ηχητικά ήταν και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων.

Εν τέλει η παράταξη του κ. Μιχαλάτου, ψήφισε «παρών», η παράταξη του Αλέκου Καλαφάτη πρότεινε τρίμηνη παράταση και να κλείσει η μελέτη, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωσε πρότεινε καμία παράταση και ο βιολογικός να καλύψει και τα 11 χωριά της Λειβαθούς.

Η πλειοψηφία ζήτησε και τελικά  πήρε 12μηνη παράταση για την μελέτη!

Ακούστε τα ηχητικά

Τοποθέτηση Θεόφιλου Μιχαλάτου


Audio and voice recording >>

Τοποθέτηση Μάκη Δημητράτου,


Audio recording >>

Τοποθέτηση Νίκου Γκισγκίνη και Ηλία Παρίση


Record and upload audio >>

Τοποθέτηση Σπύρου Σαμούρη


Audio recording and upload >>

Τοποθέτηση αντιδημάρχου Διονύση Λυκούδη


Voice Recorder >>

Δευτερολογία Θεόφιλου Μιχαλάτου


Voice Recorder >>

DSC 0003DSC 0004DSC 0007DSC 0009DSC 0010DSC 0012DSC 0013DSC 0017DSC 0020DSC 0022DSC 0024DSC 0025DSC 0027DSC 0028DSC 0031DSC 0033DSC 0040DSC 0048