Εκλογικός απολογισμός στο ΣΥΡΙΖΑ: «Ιστορική νίκη στην Περιφέρεια – Κάποια πράγματα δεν τα μετρήσαμε σωστά στο Δήμο»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 16:08

Εκλογικός απολογισμός στο ΣΥΡΙΖΑ:  «Ιστορική νίκη στην Περιφέρεια – Κάποια πράγματα δεν τα μετρήσαμε σωστά στο Δήμο»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι η ΝΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον Κώστα Μαρματάκη μελος του οργανωτικού γραφείου της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέντευξη Τύπου το παρών έδωσε και η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, οι οποία αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική της δράση. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Η συνέντευξη είχε ενδιαφέρον γιατί είχε θέμα «Εκλογικός απολογισμός – πολιτικές εξελίξεις» και στην οποία ο νέος Περιφερειάρχης και συντονιστής ΝΕ Κεφαλονιάς-ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Γαλιατσάτος, έδωσε απαντήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο σε περιφερειακό όσο και δημοτικό επίπεδο.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του κ. Μαρματάκη σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τις Κυβερνητικές επιλογές: «Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα είναι τραγική, με τον κόσμο να παραμένει στην ανεργία. Μέρα με την ημέρα η κατάσταση θα χειροτερέψει, ενώ τα μέτρα που θα έρθουν είναι εις βάρος του λαού. Η Κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο.

Οι κινήσεις του κόσμου πρέπει να ενταθούν και να μεγαλώσουν παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο καλοκαίρι. Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει πολλά. Χρειάζεται τη στήριξη. Κανείς δεν σώζει κανέναν αν δεν προχωρήσουμε όλοι μαζί».

Από την πλευρά της η βουλευτής Κεφαλονιάς, έκανε έναν απολογισμό για τα πεπραγμένα της στη Βουλή και στην Κεφαλονιά, τονίζοντας μάλιστα πως: «Η Κυβέρνηση είχε τους λόγους της να μην την συμφέρει η λειτουργία του Κοινοβουλίου».

Το «ζουμί» την όλης συνέντευξης ήταν ο απολογισμός των εκλογών που έκανε ο Θόδωρος Γαλιατσάτος ο οποίος τόνισε τα εξής:

Για τις Ευρωεκλογές τόνισε : «Για μένα είναι πολύ σημαντικό που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος σε Κεφαλονιά και Ιθάκη και μάλιστα μεγαλώνοντας την διαφορά. Μας απασχολεί η μείωση του εκλογικού μας ποσοστού».

Για τις Περφερειακές εκλογές δήλωσε: «Η ΑΝΑΣΑ νίκησε με ποσοστό 60% και αυτή η νίκη έχει ιστορική καταγραφή στην Ευρωπαϊκή Αριστερά , λόγω του υψηλού ποσοστού της.

Συνέβη εξαιτίας και της συμμαχικής πολιτικής της ΑΝΑΣΑ, της επί 3,5 χρόνια παρουσίας στα Περιφερειακά Συμβούλια και της αδιάλειπτης παρουσίας μέσα από ανακοινώσεις και δελτία Τύπου».

Ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε πως «πρόθεση είναι να συνεχίσει να λειτουργεί η ΑΝΑΣΑ σαν παράταξη και μετεκλογικά. Στόχος μας είναι η παρουσία μας να έχει μία διαφορετική μορφή στα διοίκηση των αυτόδιοικητικών υποθέσεων.

Για τις Δημοτικές εκλογές : Τα αίτια για το γεγονός ότι ο συνδυασμός «Ριζοσπάστες Ξανά» δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, ο κ. Γαλιατσάτος τα εστίασε στα εξής:

«Καθυστέρηση στην επιλογή υποψηφίου δημάρχου.

Υπήρχαν Οργανωτικές υποκειμενικές αδυναμίες. Με άλλα λόγια κάποια πράγματα δεν τα μετρήσαμε σωστά.

Δεν εκτιμήσαμε σωστά την δυναμική και την επιρροή που είχαν στους ψηφοφόρους μας αντίπαλα ψηφοδέλτια.

Απουσία ευρύτερων συμμαχιών.

Οργανωτικές αδυναμίες».

Ο κ. Γαλιατσάτος πάντως θεώρησε επιτυχία την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημοτικά συμβούλια της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, ενώ καταλήγοντας είπε το εξής: «Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με την απόφασή της καταδικάζει και απορρίπτει πρακτικές αυτές (εικόνα που δημιουργείται για συναλλαγές) και διακηρύσσει ρητά ότι δεν υπήρχε καμία συναλλαγή σε οποιαδήποτε επίπεδο και καμία πρόθεση αποδυνάμωσης των Ριζοσπαστών Ξανά δεν εκδηλώθηκε από στελέχη της Νομαρχιακής επιτροπής».

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη Τύπου


Record music and voice >>

Και τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων

 
Audio and voice recording >>

DSC 0031DSC 0032DSC 0034


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250