Η συνέντευξη Τύπου της «Ενωμένης Τετράπολης»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 00:54

Η συνέντευξη Τύπου της «Ενωμένης Τετράπολης»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης στην καφετέρια "Captains" στο Αργοστόλι, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένη Τετράπολη» Αλέκος Καλαφάτης. Ο κ. Καλαφάτης, λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του συνδυασμού του, παρέθεσε τη συγκεκριμένη Συνέντευξη Τύπου, η οποία ήταν ανοικτή και προς τον κόσμο και μετά την σχετικά σύντομη τοποθέτησή του, έδωσε τη σκυτάλη στους δημοσιογράφους για τις ερωτήσεις. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ο κ. Καλαφάτης μετά από σχετική ερώτηση, σχολίασε στο που υστέρησε η τωρινή δημοτική Αρχή τονίζοντας πως: «Η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου είναι απαράδεκτη. Ευθύνες γι' αυτό έχουν όλοι, ωστόσο σε οποιοδήποτε θεσμικό όργανο αυτός που χτυπάει το τύμπανο είναι ο αρχηγός. Αν ο λόχος δεν πάει καλά φταίει ο αξιωματικός δεν φταίει ο οπλίτης και το τύμπανο στη συγκεκριμένη περίπτωση το χτυπάει ο δήμαρχος. Επίσης είμαστε τελευταίοι στην απορροφητικότητα και αυτό είναι ένα τεράστιο μειονέκτημα, ότι δεν υπάρχει αποκέντρωση είναι επίσης μεγάλο μειονέκτημα» .

Ο επικεφαλής της «Ενωμένης Τετράπολης» μετά από σχετική ερώτηση, σχολίασε το γεγονός ότι ακούγονται παράπονα από κατοίκους του Ληξουρίου για το ότι δεν εμφανίστηκε καθόλου στην περιοχή κατά τη διάρκεια των σεισμών τονίζοντας πως δεν είχε τότε κάποιο θεσμικό ρόλο για να πάει.

Τόνισε επίσης πως υπάρχουν αξιόλογα πρόσωπα και στους άλλους συνδυασμούς, ότι δέχεται να κάνει δημοσιογραφικό Ντιμπέιτ, όχι όμως με όλους τους επικεφαλής (γιατί γίνεται αλαλούμ όπως χαρακτηριστικά είπε), αλλά δύο – δύο. Παραδέχθηκε πως έχει κάνει πολλά λάθη η τωρινή Δημοτική Αρχή «Αν πίστευα ότι η Δημοτική Αρχή έχει πράξει καλώς, δεν υπήρχε λόγος να κατέβω».

Επεσήμανε πως οι «αναποφάσιστοι πρέπει να κρίνουν ποιος από τους συνδυασμούς μπορεί καλύτερα να φέρει εις πέρας το θέμα τη δημοτικής αρχής» ενώ ευχήθηκε να υπάρξει «μία πολιτική αντιπαράθεση χωρίς ύβρεις και σκυλοκαβγάδες» .

Σχετικά με τον Καλλικράτη τόνισε πως: «Ημουν υπέρ του ενός δήμου, όμως παρουσιάστηκαν προβλήματα που οφείλονται αποκλειστικά στη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής. Ο δήμος πρέπει να δρα αποκεντρωμένα. Δεν μπορεί η Παλική να διοικείται από το Αργοστόλι».

Πάντως η αίσθηση ήταν πως η συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου ήταν «αχρείαστη», καθώς ήρθε μόλις λίγες μέρες από την παρουσίαση του συνδυασμού του και ο κ. Καλαφάτης δεν είχε κάτι καινούργιο να πει . Ενδεχομένως και να έγινε για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος σε σχέση με τους συνυποψήφιούς του.

Παρακάτω εικόνες από τη Συνέντευξη Τύπου

DSC 0139DSC 0141DSC 0142DSC 0143DSC 0144DSC 0145DSC 0147DSC 0148DSC 0149




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ