Ιδρυτική Διακήρυξη ΦΙ.Κ.Ο ΦΙλοι Κεφαλληνιακής Ομόνοιας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 07:22

Ιδρυτική Διακήρυξη ΦΙ.Κ.Ο ΦΙλοι Κεφαλληνιακής Ομόνοιας

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 18ης Μαίου 2014 Ιδρυτική Διακήρυξη ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΦΙ.Κ.Ο ΦΙλοι Κεφαλληνιακής Ομόνοιας

H Καλλικρατική συνένωση των Δήμων της Κεφαλονιάς, επέφερε πλήρη αποδιοργάνωση και ευτελισμό των κοινωνικών και οικονομικών δομών του νησιού και δημιούργησε αντιπαλότητα και διχόνοια μεταξύ των ιδιαίτερων διαμερισμάτων του

Οι τελευταίες εξελίξεις, μετά τους σεισμούς, απέδειξαν πανηγυρικά την αδιαφορία και απαξία, που τριάμισι χρόνια τώρα δείχνουν η Δημοτική Αρχή και όλες οι Παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την περιοχή μας.

Η λαϊκή βούληση για επανασύσταση της Ληξουριώτικης Αυτοδιοίκησης, για την ορθή ανάπτυξη της περιοχής μας μετά την καταστροφή της από τον Εγκέλαδο, όπως πανηγυρικά εκφράστηκε με το μεγαλειώδες Ψήφισμα της 21/2/2014, αντιμετωπίστηκε είτε με εχθρότητα είτε με υποκριτική και ιδιοτελή «σύμπλευση».

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ληξούρι, οργανώθηκαν και εξελίχθηκαν ως μία παράσταση εμπαιγμού και εξαπάτησης των σεισμοπλήκτων.

Γι αυτούς τους λόγους , η βασική ομάδα, που οργάνωσε το Ψήφισμα της 21/2/2014 και οι πρώτοι συμπαραστάτες της, διαπιστώνοντας ότι το Ληξούρι και όλη η περιοχή της ιστορικής Πάλης, καθώς και κάθε Κεφαλονίτικη Δημοτική Ενότητα, τίποτε δεν έχουν να περιμένουν από τις παρατάξεις που μετέχουν στο Καλλικρατικό εξάμβλωμα, παρά μόνο την τέλεια παρακμή και υποβιβασμό του επιπέδου ζωής τους, αποφασίσαμε να κατέλθουμε στις Δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, σε ακομμάτιστο, και αδέσμευτο συνδυασμό με το όνομα «ΦΙΛΟΙ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ* (ΦΙ.Κ.Ο.)». *Στο Ληξούρι τον 19ο αιώνα ιδρύθηκε το <<Αναγνωστήριον Η ΟΜΟΝΟΙΑ>>, έπαλξη ριζοσπαστικού αγώνα.

Ο αγώνας μας πιστεύουμε είναι γνωστός. Είναι ο αγώνας κάθε Δημότη: Στα πέντε δύσκολα χρόνια που έρχονται θα παλέψουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, για την δημιουργία Δήμων στο Ληξούρι, αλλά και στις άλλες, ξεχωριστές ιστορικές περιοχές της Κεφαλονιάς που υπέστησαν την Καλλικρατική ισοπέδωση: Στη Σάμη, στον Πόρο, στο Αργοστόλι. Επανασύσταση δηλαδή της αρχαίας τετράπολης ΠΑΛΗ, ΚΡΑΝΗ, ΠΡΟΝΝΟΙ και ΣΑΜΗ. Της διοικητικής διαίρεσης που για αιώνες βασίστηκε η ανάπτυξη της Κεφαλονιάς.

Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να επανέλθουν στο Ληξούρι αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Κεφαλονιάς οι Υπηρεσίες που καταργήθηκαν.

Διεκδικούμε ενίσχυση και ανάπτυξη της περιοχής μας και κάθε περιοχής της Κεφαλονιάς ξεχωριστά, με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες της και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της.

Υπερασπιζόμαστε την πόλη μας, τα χωριά μας, τους ίδιους μας τους εαυτούς από την επιβληθείσα καλλικρατική λαίλαπα, που επέφερε μόνο παρακμή, κοινωνική διάλυση και πλείστες όσες ταλαιπωρίες σε κάθε πολίτη του νησιού μας.

Άμεσο στόχο μας αποτελεί η ανάδειξη όσων περισσότερων συμβούλων μας είναι δυνατόν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ακουστεί δυνατά η διεκδικητική φωνή της λογικής, της προόδου, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ανιδιοτελούς πολιτικής και προπαντός της ορθολογικής κατανομής και διοχέτευσης, της παντός είδους οικονομικής ή άλλης βοήθειας, όπου υπάρχουν πραγματικά ανάγκες, και την πλήρη αποκατάσταση των υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές σε όλη την Κεφαλονιά.

Πιστοί στην μέχρι τώρα αντίληψη και πορεία μας δεν ορίζουμε ακόμα υποψήφιο Δήμαρχο, αυτός θα προκύψει από ψηφοφορία μεταξύ των συνυποψήφιων του συνδυασμού, και για αυτό καλούμε κάθε Κεφαλονίτη, κάθε Παλέα, κάθε Ληξουριώτη, να συνταχθεί μαζί μας σαν υποψήφιος, και να υπογράψει την παρούσα ιδρυτική διακήρυξη μας.

Μέχρι την 18/4/2014, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα 30 ονόματα του συνδυασμού μας.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ

ΙΩΣΗΦ ΛΟΥΚΕΡΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΠΑΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ (ΑΝΔΡΕΑ)

ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΕΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΒΑΛΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΓΛΑΪΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΑΣΣΑΛΑΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ