Η συνέντευξη Tύπου του υποψηφίου Περιφεριφερειάρχη Α. Δεσύλλα (ηχητικά)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 19:40

Η συνέντευξη Tύπου του υποψηφίου Περιφεριφερειάρχη Α. Δεσύλλα (ηχητικά)

Στα πλαίσια της περιοδείας του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου  της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, Αλέκος Δεσύλλας, έδωσε σήμερα το πρωί συνέντευξη Tύπου στο ξενοδοχείο «ΜΟΥΙΚΗΣ», παρουσία των εκπροσώπων των ΜΜE.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με την υπόσχεση του υποψηφίου πως ότι λέει σήμερα έχει αξιοπιστία και τονίζοντας ότι ασχολήθηκε καθώς τα Ιόνια Νησιά πρέπει να είναι ενωμένα, μπαίνοντας παράλληλα σε ρυθμούς ανάπτυξης .

Επισήμανε επίσης την ανάγκη ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος στο σύνολο των Ιονίων Νήσων και την διεκδίκηση  όλων των προνομίων όπως ισχύουν και στο Αιγαίο.

Η ανάπτυξη των Επτανήσων είναι δύσκολη υπόθεση όπως είπε, λόγω των περιορισμένων εθνικών πόρων καθώς και όλα τα κοινωνικά και κοινοτικά  προγράμματα απαιτούν γνώσεις και επαφές με το εξωτερικό.

Εστίασε στο σημείο «μιας ταχύρρυθμης ανάπτυξης των Ιονίων Νήσων  μέσω μισθωτικών συμβάσεων μεγάλης διάρκειας δηλαδή μεσαίων επενδυτών».

Είπε επίσης ότι οι αποκρατικοποιήσεις που για πολλούς μπορεί να είναι ταμπού μπορούν να βοηθήσουν μέσω επενδύσεων για πρόσθετο εισόδημα και νέες θέσεις εργασίας. 

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις που δέχτηκε από τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, δηλώνοντας «τελείως ανεξάρτητος και υποστηρίζοντας ότι θα δώσει σκληρές μάχες ενάντια στα  συμφέροντα.

Υπ αριθμόν ένα πρόβλημα είναι «η ενδυνάμωση της περιφέρειας ώστε να μην διασπαστεί και η ταχύρρυθμη ανάπτυξη που θα κρατήσει τον Επτανησιακό λαό ενωμένο».

 Απαντώντας στο ερώτημα αν θα συνεργαστεί με τον κο Καλούδη υποστήριξε :  «Δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ με τον κύριο Καλούδη γιατί έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις στην επίλυση προβλημάτων, είναι μαχητής, παρ όλο που έχουμε αρκετές κοινές γραμμές», τονίζοντας «Δεν βλέπω καμία σύμπραξη μέχρι το τέλος».

Σε ερώτησε που δέχτηκε για Γκερέκου ή Σπύρου στον Β’ γύρο απάντησε «όχι τον Σπύρου και μπορώ να το αποδείξω». «Η Γκερέκου έχει άλλη προσέγγιση».

Και ανάμεσα σε Γαλιατσάτο και Γκερέκου  «Προφανώς ο Θόδωρος έχει καλύτερη προετοιμασία»

Κλείνοντας απάντησε σε ερώτηση που δέχτηκε για τα προβλήματα στον Τουρισμό και συγκεκριμένα για τα λιμάνια και το Μύρτο που επλήγησαν μετά τον σεισμό.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη του συνέντευξη του κ. Δεσύλλα

Μαρία Κουρκουμέλη

DSC 0004DSC 0006DSC 0008




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250