Ο Γιάννης Τρεπεκλής νέος πρόεδρος του ΦόΔΣΑ Ιονίων Νήσων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 10:21

Ο Γιάννης Τρεπεκλής νέος πρόεδρος του ΦόΔΣΑ Ιονίων Νήσων

 Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της οποίας συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ.

Πρόεδρος εξελέγη ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής, Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης και Γραμματέας ο Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών και Ενδοεπικοινωνιακών Συγκοινωνιών κ. Σπύρος Αργυρός.

Μέλη: Ο κ. Γιώργος Στασινόπουλος Δήμαρχος Ζακύνθου, ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος Δήμαρχος Αργοστολίου και ο κ. Ξενοφών Βεργίνης Δήμαρχος Λευκάδας. Από την ΠΙΝ η κ. Κατερίνα Μοθωναίου

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την Περιφέρεια μας και για το περιβάλλον των νησιών μας της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και των μικρών νησιών μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δημάρχους και τους μετόχους της εταιρείας για την πολύ καλή συνεργασία και τις ομόφωνες αποφάσεις που ελήφθησαν και αυτό που υποσχόμαστε είναι ότι στο μέλλον θα εργαστούμε με μεθοδικότητα, με στοχοπροσήλωση και επιμονή έτσι ώστε να λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν για χρόνια τα νησιά μας.

Γνωρίζουμε όλοι τι συμβαίνει στο Τεμπλόνι, πόσο επιβαρυμένο είναι το περιβάλλον, δυστυχώς ο σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση είναι 10 χρόνια στα συρτάρια την ίδια στιγμή έχουν ανοίξει τα συρτάρια και οι εκταμιεύσεις από τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης για την μεταφορά των απορριμμάτων στη Κοζάνη, στην Πάλαιρο και στα Γιάννενα.

DSC 1

Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και στη Ζάκυνθο όπου η διαχείριση των απορριμμάτων είναι επιβαρυμένη με ένα βαρύ κοστολόγιο. Και η Λευκάδα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα για την μεταφορά των απορριμμάτων που κάθε ημέρα γίνεται και πιο ακριβή. Στο Ιόνιο δυστυχώς χρυσοπληρώνουμε τα απορρίμματα, αν εξαιρέσουμε Κεφαλονιά που έχει κάνει κάποια βήματα πιο μπροστά από τα υπόλοιπα νησιά.

Αυτό που θέλω να τονίσω με την σημερινή ευκαιρία είναι ότι, αναλαμβάνουμε την διοίκηση του ΦΟΔΣΑ σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, με εργοστάσια τα οποία δεν έχουν δημοπρατηθεί, με το περιβάλλον στο Τεμπλόνι να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι του Α! βαθμού αυτοδιοίκησης να αντιμετωπίζουν ένα δυστοπικό τοπίο όσον αφορά τα οικονομικά των δήμων.

Ως νέο διοικητικό συμβούλιο οφείλουμε να διενεργήσουμε έλεγχο για να δούμε τι ακριβώς παραλαμβάνουμε και πως θα πρέπει να διαχειριστούμε τα πράγματα. Υπάρχουν πληρωμές οι οποίες είναι σε μεγάλη εκκρεμότητα και βέβαια θα πρέπει να εξετάσουμε και να σχεδιάσουμε το αναπτυξιακό σκέλος, η υλοποίηση του οποίου θα μας οδηγήσει στην έξοδο αυτού του αδιεξόδου στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα.

Εμείς αμέσως μετά την ανακοίνωσή μας και την ανάληψη των καθηκόντων μας, θα έρθουμε σε επαφή με την κεντρική κυβέρνηση για να εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις και να δούμε ποια είναι η τύχη των εργοστασίων της Κέρκυρας και της Λευκάδας.

Από κει και πέρα προτεραιότητα μας είναι η ανακύκλωση, για την οποία απαιτείται η συνέργεια όλων και βεβαίως η εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων. Χρηματοδοτήσεις τις οποίες σήμερα ο ΦΟΣΔΑ δυστυχώς δεν τις διαθέτει, δεν τις έχει.

Δεσμευόμαστε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα βήματα που θα ακολουθήσουμε ώστε να επιστρέψουμε στην ομαλότητα και να κάνουμε αυτό που έχει γίνει στα Ιωάννινα εδώ και χρόνια όταν την ίδια μέρα, το 2014 υπογράψαμε, τη διαδικασία δημοπράτησης με τον σημερινό περιφερειάρχη Ηπείρου. Δυστυχώς, παίρνω τη σκυτάλη από τον εαυτό μου μετά από 10 χρόνια και ευελπιστώ να πάμε καλά, με την καλή συνεργασία του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας και Αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ αλλά και όλων των Δημάρχων Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Λευκάδας και όλων των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου. Σας ευχαριστώ!

DSC 2DSC 3DSC 4DSC 5


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250