Ο Δήμος Σάμης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 17:50

Ο Δήμος Σάμης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (εικόνες)

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Μάλιστα, φέτος είναι η 50ή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και το θέμα για το 2023 είναι «Λύση στην πλαστική ρύπανση».

Η κλιματική αλλαγή και η γενικότερη υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη ίσως απειλή που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μεταξύ άλλων καλείται να διαχειριστεί την πρόκληση αυτή για την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Είναι χρέος όλων μας, λοιπόν, η ανάπτυξη περιβαλλοντολογικής και οικολογικής συνείδησης. 

DSC 5996

Ο Δήμος Σάμης στην κατεύθυνση αυτή μέσα από τις ενέργειες του και με την συνεργασία φορέων και οργανώσεων της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, που αναπτύσσουν εθελοντική δράση, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των δημοτών πάνω στα περιβαλλοντικά ζητήματα και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. 

Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωποι του Δήμου Σάμης σε συνεργασία με την Κosa Mare (Μ.Κ.Ο. που ασχολείται με την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος στο Ιόνιο πέλαγος) πραγματοποίησαν επισκέψεις εκπαιδευτικού περιεχομένου στα δημοτικά σχολεία της Σάμης, της Πυλάρου και της Ερίσου στις 26, 29 και 30 Μαΐου 2023 προκειμένου να ενημερώσουν τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες σχετικά με το θαλάσσιο οικοσύστημα και τη σημασία της προστασίας του.

DSC 6039

Τα παιδιά έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για τα όσα παρουσίασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο ο Cédric Georges, Γάλλος βιολόγος και δύτης που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Κεφαλλονιά πάνω από 20 χρόνια και η Δέσποινα Θεοδοσιάδου, βοηθός κτηνιάτρου με τεράστιο έργο στα αδέσποτα ζώα της περιοχής μας. Μάλιστα, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακουμπήσουν σκελετούς από θαλάσσια ζώα, όπως καρχαρία, χελώνα, πίνες και διάφορα άλλα, μαθαίνοντας με διαδραστικό τρόπο για τη θαλάσσια ζωή του Ιονίου και της χώρας μας αλλά βεβαίως και τη σημασία της προστασίας της.

Η εν λόγω δράση ήταν μία από τις πολλές που διοργανώνει ο Δήμος Σάμης κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς και συνδυάζει την επαφή των νέων με το φυσικό περιβάλλον και την προώθηση της περιβαλλοντικής κουλτούρας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Cédric και τη Δέσποινα για τη συμμετοχή τους στην περιβαλλοντική δράση μας αλλά και το ανεκτίμητο έργο τους για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή μας. Παράλληλα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διευθυντές και το προσωπικό των σχολείων του Δήμου μας που αγκαλιάζουν πάντα με ζέση τις ενέργειες μας και πάνω από όλα τα παιδιά και τους γονείς που συμμετέχουν σε αυτές δίνοντας μας μεγάλη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Σάμης

για Θέματα του Αγροτικού Τομέα και της Προστασίας των Αδέσποτων Ζώων

Θεμιστοκλής Δευτεραίος

DSC 5999DSC 6046


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250