Δημήτρης Μεσσάρης στον COSMOS 96,5: «Δεν θέλουμε το Ληξούρι να είναι ο φτωχός συγγενής της υπόλοιπης Κεφαλονιάς»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 21:42

Δημήτρης Μεσσάρης στον COSMOS 96,5: «Δεν θέλουμε το Ληξούρι να είναι ο φτωχός συγγενής της υπόλοιπης Κεφαλονιάς»

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο αρχιτέκτων Δημήτρης Μεσσάρης μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για Δήμαρχος Ληξουρίου στις επόμενες εκλογές.

 

«Αισθάνθηκα μια εσωτερική ανάγκη να θέσω υποψηφιότητα. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να κινητοποιούνται για τον τόπο τους και πρέπει να υπάρχει συνέχεια και ομαλή μετάβαση στις γενιές των ανθρώπων που διαχειρίζονται τις τύχες του κάθε τόπου. Το Ληξούρι πάσχει πολύ. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια σε μεγάλο κομμάτι των πολιτών, από τα πεπραγμένα αλλά και από την αισθητική που έχει αποκτήσει το Ληξούρι. Αποφασίσαμε – καλώς εχόντων των πραγμάτων μετά τις εκλογές – να αναλάβουμε αυτόν τον τόπο και να τον οδηγήσουμε σε ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό αστικό και κοινωνικό περιβάλλον. Είναι μια συλλογική προσπάθεια αυτή που γίνεται, την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ και νομίζω ότι τα μηνύματα που παίρνουμε είναι εξαιρετικά και νομίζω ότι θα πάει καλά».

«Το πρόβλημά μας δεν είναι να φύγει η νυν Δημοτική Αρχή, αλλά τα προβλήματα αυτού του τόπου, τα οποία θεωρούμε ότι χρήζουν διαφορετικής προσέγγισης και επίλυσης των μικρών καθημερινών προβλημάτων αλλά και των μεγαλύτερων.  Ο κος Αραβαντινός και ο κος Ρουχωτάς στις προηγούμενες εκλογές ηγήθηκαν κάποιων άλλων ανθρώπων, τον οποίων το ποσοστό στις προηγούμενες εκλογές – συνολικά – ήταν 40 – 50%.  Αυτοί οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά κάποιο τρόπο, στο πρόσωπο το δικό μου. Έχω μιλήσει και με τους δύο, αλλά σε επίπεδο πως μπορούμε να επαναφέρουμε το Ληξούρι σε μια τροχιά ανάπτυξης και σε μια κατάσταση που δεν θα είναι ο φτωχός συγγενής  της υπόλοιπης Κεφαλονιάς».

«Θα έχουμε συνεργασία με πολίτες, οι οποίοι ζούνε στο Ληξούρι, συμμετέχουν στο Ληξούρι…Ήδη έχει συγκεντρωθεί μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, η οποία θα σηκώσει το βάρος της επόμενης θητείας του τόπου. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που συμμετέχουν σε όλο αυτό και θα είμαστε όλοι μαζί μέχρι να ολοκληρώσουμε το όραμά μας. Η προσπάθεια μας ξεκινάει με σεβασμό σε όλους».