Είπαν «Όχι στον φόβο για την κοινωνία μας!» - Τις λύσεις για την πάταξη της παραβατικότητας συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου – Τι αποφασίστηκε

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 08:41

Είπαν «Όχι στον φόβο για την κοινωνία μας!» - Τις λύσεις για την πάταξη της παραβατικότητας συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου – Τι αποφασίστηκε

Τις λύσεις εκείνες που θα σταματήσουν αυτή την αύξουσα πορεία της παραβατικότητας (ανηλίκων και μη) στην Κεφαλονιά και ειδικότερα στο Αργοστόλι, κλήθηκε να βρει το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, το οποίο πάντα και σε πολλά κοινωνικά ζητήματα, δείχνει τα αντανακλαστικά του.

Με λίγα λόγια είπαν «όχι στον φόβο που έχει δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία μας, μετά και τα πρόσφατα γεγονότα βίας στο Αργοστόλι».

Στην μαραθώνια κατεπείγουσα συνεδρίαση (διήρκησε σχεδόν τεσσερσήμισι ώρες), της οποίας την εισήγηση έκανε ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς Ιωάννης Μπούμης, ο υπολιμενάρχης Κεφαλονιάς Ιωάννης Μπεθάνης, οι δυο Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Γιώργος Αλεξανδράτος και Μιλτιάδης Μελισσάς, αντίστοιχα, Διευθυντές σχολικών μονάδων, γονείς και άλλοι φορείς.

DSC 0005

DSC 0073

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, στην εισήγησή του αναφέρθηκε ξεκάθαρα στο πρόβλημα που έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις κυρίως στο Αργοστόλι: «H κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει. Πρέπει να βρούμε λύσεις για να σταματήσουμε αυτή την πορεία στην Κεφαλονιά και στην πόλη μας. Χρειάζεται άμεσα να γίνει καταστολή στο πρόβλημα. Να παρέμβει η αστυνομία ή το λιμεναρχείο και να δώσει λύση.
Θα πρέπει όμως και ως Δήμος να βοηθήσουμε την αστυνομική διεύθυνση και να φύγει ένα μήνυμα για ενίσχυση προσωπικού, ώστε να δοθεί μία λύση. Να προτείνουμε λύσεις πως θα καταφέρουμε να μην έχουμε τέτοια προβλήματα. Τα φαινόμενα αυτά επηρεάζουν και την ζωή μας και το τουριστικό μας προϊόν. Λέμε όχι στον φόβο. Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος στην κοινωνία μας
».

Κατά την συνεδρίαση, μίλησαν και ανέπτυξαν το πρόβλημα οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, ο  Αλέξανδρος Παρίσης, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ, ο Σπύρος Πεφάνης, επικεφαλής της παράταξης «Για την Επόμενη Μέρα», ο  Αλέξανδρος Παντελειός, επικεφαλής παράταξης «Κεφαλονιά Νησί για όλους», ο Γιάννης Κουρούκλης, επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Αργοστολίου, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ανουσάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου, Θόδωρος Αλυσανδράτος.

Μίλησαν επίσης, οι προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γιώργος Αλεξανδράτος και Μιλτιάδης Μελισσάς.

O Γιάννης Βαρούχας, Γραμματέας OM ΣΥΡΙΖΑ Κραναίας, ο προϊστάμενος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αργοστολίου, Δημήτρης Δημουλιός και από την Κοινωνική Υπηρεσία η Αλεξάνδρα Παπαναστασάτου, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Κώστας Γρηγορόπουλος, ο οποίος τόνισε πως: “H εικόνα της τοπικής αστυνομίας είναι τραγική. Είναι υποστελεχωμένη. Μόνο αν γίνει μια ενισχυμένη και οργανωμένη παρουσία σε επίπεδο υπουργείο να έχουμε ένα αποτέλεσμα».

DSC 0068

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς Ιωάννης Μπούμης (φωτό πάνω) τόνισε: «Η αστυνομία πάντα είναι παρούσα. Το πρόβλημα είναι στην πρόληψη. Σε όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί στην Κεφαλονιά έχουν συλληφθεί οι δράστες. Εμείς παρόλο που είμαστε λίγοι, είμαστε 24ώρες το 24ωρο παρόντες. Θα κάνουμε όπου και όποτε χρειαστεί και προσαγωγές και υπάρχει ειδική ομάδα που ασχολείται με τους Ρομά. Η οικογένεια, οι καθηγητές, πρέπει πάντα να είναι σε θέση να ελέγχουν και να συμβουλεύουν τα παιδιά. Οι παρέες στο σχολείο, το διαδίκτυο, είναι αυτά που πρέπει να προσέχουμε».

Μίλησαν ακόμη η πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Σοφία Ποταμιάνου, ο πρόεδρος από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Βαγγέλης Βαρδαραμάτος, ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σπύρος Λουκάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Κουρής, η Ελένη Μεμελεντζόγλου, αντιπρόεδρος ΕΛΜΕΚΙ, o ιερέας π. Ξενοφώντας Ζαρκάδας, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λυκούδης.

Μίλησαν επίσης, ο Νίκος Γαλιατσάτος, προπονητής της ομάδας άρσης βαρών της Κεφαλονιάς, ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Γασπαρινάτος, o προπονητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Χρόνης Πολίτσης, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Κουρκουμέλης, η Ευαγγελία Σαμόλη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τρωιαννάτων Σπύρος Χριστοφοράτος, ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος.

Όλοι στην ίδια κατεύθυνση και με την ίδια παραδοχή: «Υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να ενσκήψουμε όλοι πάνω του και να το επιλύσουμε».

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, πρότεινε προς ψήφιση το εξής στο σώμα: «Πρέπει να βρούμε κάποια λύση. Προτείνω να τροποποιήσουμε την προηγούμενη απόφαση μας, που όριζε το Συμβούλιο Παραβατικότητας και από εννέα να αυξηθούν σε 11 τα μέλη. Οι 4 δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν επιλεγεί (Μιχάλης Μοσχονάς, Νίκος Κουρκουμέλης, Διονύσης Πολλάτος και Σπύρος Πεφάνης), ο προϊστάμενος πρόνοιας Δήμου Αργοστολίου Δημήτρης Δημουλιός, ο διακεκριμένος καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Γεράσιμος Κολαϊτης, η Νίκη Χριστοφοράτου ψυχολόγος, οι δύο διευθυντές εκπαίδευσης Γιώργος Αλεξανδράτος και Μιλτιάδης Μελισσάς, ένα άτομο που θα υποδείξει η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς και άτομο που θα μας υποδείξει το Δικαστήριο. Την επιτροπή θα την συγκαλέσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Πεφάνης.Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου αποφάσισε να ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό και την διεύθυνση της αστυνομία, αποκατάσταση νομιμότητας και τάξης στα όρια του δήμου μας. Τέλος αποφασίζουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα να συνεδριάζουμε και να δούμε αν οι ενέργειες είχαν αποτέλεσμα».

Την πρόταση του Δημάρχου, που πέρασε κατά πλειοψηφία, καταψήφισαν ο Γιάννης Κουρούκλης από την Λαϊκή Συσπείρωση και ο Αλέξανδρος Παντελειός από την παράταξη «Κεφαλονιά Νησί για Όλους».

Tο δημοτικό συμβούλιο παρακολούθησαν αρκετοί συμπολίτες μας που έδωσαν το παρών στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», αλλά και μέσα από την ζωντανή μετάδοση του inkefalonia.gr δείγμα του πόσο σημαντικού είναι στην επίλυσή του το συγκεκριμένο κοινωνικό ζήτημα.

{https://www.youtube.com/watch?v=r71Ezqrok-U}

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Κάμερα: Γιάννης Παπαδάτος

DSC 0002DSC 0003DSC 0004DSC 0007DSC 0008DSC 0010DSC 0013DSC 0014DSC 0018DSC 0020DSC 0022DSC 0024DSC 0025DSC 0026DSC 0028DSC 0030DSC 0034DSC 0035DSC 0037DSC 0040DSC 0041DSC 0043DSC 0047DSC 0050DSC 0052DSC 0059DSC 0065grigoropoulos kourisloukakis melissas memeletzoglou panteleiospolitsis potamianou travlos tsilimidos vAlexandratosvardaramatosvarouxasvminetos vxristoforatos wgaliatsatos zarkadas




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250