Κατσιβέλης εφ' όλης της ύλης στον COSMOS 96,5 - Τσιμπεντόστρωση στο "Γέρο Γόμπο" - Τι είπε για το τελεφερίκ στην Πλατειά Άμμο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 12:37

Κατσιβέλης εφ' όλης της ύλης στον COSMOS 96,5 - Τσιμπεντόστρωση στο "Γέρο Γόμπο" - Τι είπε για το τελεφερίκ στην Πλατειά Άμμο

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο Επτανησιακό Fin swimming  Open water Festival: « Είμαστε συνδιοργανωτές  ο Δήμος, η Περιφέρεια και η ΠΕΔΙΝ, είναι το πρώτο Επτανησιακό Fin swimming  Open water Festival και πραγματοποιείται 28 και 29 Μαΐου. Το Σάββατο 3:00μ.μ. είναι η έναρξη στην θαλάσσια περιοχή πίσω από το Πόρτο του λιμένα Ληξουρίου, θα υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα και συνοδευτικά σκάφη, θα διανύσουν οι αθλητές κάποιες αποστάσεις και θα διαρκέσουν 2 μέρες οι αγώνες. Θα συμμετέχουν περίπου 90 αθλητές και μέλη από την Κολυμβητική Συνομοσπονδία Ελλάδος».

Στα όσα προγραμματίζονται για τον Δήμο Ληξουρίου: «Είμαστε στη φάση υλοποίησης όσων έχουμε προγραμματίσει όλο το προηγούμενο διάστημα. Έχει ξεκινήσει η επέκταση του δικτύου ύδρευσης στους Πετανούς, υπογράψαμε την σύμβαση για 11 παιδικές χαρές σε όλο το Δήμο, «σηκώσαμε» έναν διαγωνισμό οδοποιίας γύρω στις 400 χιλιάδες ευρώ και έχουμε προσφορές. Έχουμε αναρτήσει τον διαγωνισμό για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων Δημοτικών κτηρίων, κυρίως στις Κοινότητες με καταληκτική ημερομηνία 7 Ιουνίου. Μας προβληματίζει κάθε διαγωνισμός, γιατί οι τιμές είναι αποτρεπτικές καθώς έχουν αυξηθεί όλα τα υλικά. Η αποκατάσταση του Κοινοτικού γραφείου στα Μαντζαβινάτα έχει ξεκινήσει. Ξεκίνησαν  οι κατεδαφίσεις στα χαρακτηρισμένα κόκκινα κτήρια από τον σεισμό του 2014.  Είναι πολύ σημαντικό, το παλεύαμε χρόνια, υπήρχαν λάθη και παραλήψεις στο παρελθόν  και τώρα ξεμπλοκάρισε και ξεκίνησε χάρη στη συνεργασία όλων. Η Περιφέρεια που έχει την χρηματοδότηση και ο Δήμος Αργοστολίου που έχει την εκτέλεση του έργου, προχώρησαν γρήγορα  και πλέον ξεκίνησε. Σημαντική εξέλιξη είναι και η ένταξη της προμήθειας ηλεκτρικών ποδηλάτων 256 χιλιάδων ευρώ, ελεύθερων για το κοινό, θα μπουν 32 θέσεις σε όλη την Παλική, με αυτονομία γύρω στα 60 χιλιόμετρα. Οι πινακίδες σήμανσης ζητούμενο των φορέων του τουρισμού και των επισκεπτών ήδη έχουν ξεκινήσει και τοποθετούνται, είναι πάνω από 150, με προορισμούς για όλα τα χωριά της Παλικής».

Στην Μονή Κηπουραίων: « Στο «μπαλκόνι» στην Μονή Κηπουραίων υπάρχει πρόβλημα  από τον σεισμό του 2014. Οι εκκλησίες είναι ξεχωριστά  νομικά πρόσωπα, δεν μπορεί ο Δήμος η η Περιφέρεια να κάνει κάτι, θα πρέπει να κινηθεί η Μητρόπολη σε συνεργασία ίσως με την Περιφέρεια όσον αφορά την χρηματοδότηση και με το ΚΑΣ  που είναι υπεύθυνο. Το μοναστήρι έχει κι άλλα θέματα, δεν έχει τώρα μοναχούς και πρέπει να δούμε τι θα γίνει. Ένας κάτοικος των Καμιναράτων φροντίζει το μοναστήρι και το ανοίγει».

Στα άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στην Παλική: « Για τον Φάρο του Γέρο Γόμπου, είναι υπεύθυνο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο δρόμος προς τον Φάρο όπως και άλλοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της αγροτικής οδοποιίας στο «Αντώνης Τρίτσης» που μας έχει εγκριθεί και περιμένουμε τις διαδικασίες από το Ταμείο Παρακαταθηκών  για να προχωρήσουμε. Για την  παραλία Πλατεία Άμμος και το τελεφερίκ , έχουμε κάνει ανάθεση σε μελετητή που θα μας κάνει την μελέτη  οικολογικής  αξιολόγησης  και περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, για να περάσουμε στην συνέχεια στην κυρίως μελέτη. Προχωράμε κι εκεί αργά, αλλά σταθερά».

Στο μνημόσυνο των 5 αγωνιστών της Αντίστασης: « Την Κυριακή έχουμε το μνημόσυνο των 5 που κρέμασαν οι Γερμανοί  στον χώρο που είναι τώρα στην πλατεία. Όπως κάθε χρόνο θα τιμήσουμε αυτούς τους αγωνιστές για να τους θυμόμαστε και για να τους μαθαίνουν και οι νεώτεροι».

Στον χρόνο ολοκλήρωσης όσων προγραμματίζονται στον Δήμο Ληξουρίου: « Κάποια θα έχουν ολοκληρωθεί  και κάποια θα έχουν μπει σε φάση υλοποίησης έως το τέλος της θητείας μας. Θέλω να παραδώσω κάποιο έργο, αλλά και να έχουνε προετοιμαστεί πράγματα. Μόνο οι μελέτες που θα μας εγκρίνει τώρα το Υπουργείο μέσω του «Αντώνης Τρίτσης» , 4 τεράστιες οραματικές μελέτες και πολύ σημαντικές για το μέλλον, μου αρκούν να έχουν ξεκινήσει τη φάση υλοποίησης. Δεν είναι αυτοσκοπός το να κάνεις ότι προλαβαίνεις στη θητεία σου, πρέπει να προετοιμάζεις και την επόμενη μέρα. Όλοι ξέρουν ότι τα έργα δεν γίνονται μέσα σε λίγα χρόνια, πόσο μάλλον όταν τα χρόνια αυτά ήταν χρόνια πανδημίας, φυσικών καταστροφών. Για το ενυδρείο τέλος, έχει έρθει εταιρεία μας έχει δώσει προσφορά, και σύντομα θα γίνει ανάθεση για τον εξοπλισμό , ούτως ώστε μέσα στον Ιούνιο να έχουμε νέα».

Ακολουθείτο ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250