Θετική εξέλιξη! Πεζόδρομος και με τη "βούλα" η Σκάλα! - Όλο το ΦΕΚ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 12:32

Θετική εξέλιξη! Πεζόδρομος και με τη "βούλα" η Σκάλα! - Όλο το ΦΕΚ

ΦΕΚ έλαβε η πεζοδρόμοση στη Σκάλα , αφού εγκρίθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου προέβλεπε τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σχολιάζοντας το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος ανέφερε στα social media 

Και εγένετο ... πεζόδρομος στη Σκάλα!!

Με ΦΕΚ ... όπως λέμε "με παπά και με κουμπάρο".

Εύχομαι, το εγχείρημα αυτό να δώσει μια διαφορετική ώθηση στην τοπική οικονομία του οικισμού και να ενδυναμώσει την ανταγωνιστικότητα της τοπικής οικονομίας αυτού του τόσο πολύ σημαντικού τουριστικού πόλου του νησιού μας.

Καλημέρα Σκάλα!

Αναλυτικά όσα προβλέπονται : 

Την έγκριση της υπ’ αρ. 74/2022 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για την «Επικαιροpποίηση -Αναθεώρηση Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και απαιτούμενων σημάνσεων για τον οικισμό Σκάλας Δ.Ε. Ελειού-Πρόννων Δήμου Αργοστολίου...», σύμφωνα με την (25) σχετική εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη και το διάγραμμα που τη συνοδεύει:

i. Πεζοδρόμηση της οδού Κωνσταντίνου Τραυλού.

ii. Τμηματική μονοδρόμηση της οδού 25ης Μαρτίου.

iii. Δημιουργία μονοδρομημένου δακτυλίου και ζευγών μονοδρομήσεων στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του οικισμού, με μονοδρόμηση των τμημάτων των οδών  28ης Οκτωβρίου, Ζακύνθου, Αθ. Διάκου, Υψηλάντου, Ι Θελόγου, Ανδρούτσου κ.λπ.

iv. Διαμόρφωση των διπλής κατεύθυνσης οδών Κεφαλληνίας και Διαδ. Παύλου στη συμβολή τους με τον πεζόδρομο, ώστε να εξυπηρετείται η πρόσβαση και η
στάθμευση των μόνιμων κατοίκων.

v. Πεζοδρόμηση των αδιέξοδων τμημάτων των οδών Βασιλέως Παύλου και Βασιλέως Κωνσταντίνου.

vi. Καθορισμός θέσεων για την εξυπηρέτηση στάθμευσης σε οδούς του αστικού πυρήνα του οικισμού, με ειδική μέριμνα για την εξασφάλιση θέσεων για μόνιμους
κατοίκους, ΑμεΑ, φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων. inkefaloniagr

vii. Διαμόρφωση θέσης πιάτσας ταξί επί της οδού Ποσειδώνος. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εγκρίνονται με την παρούσα γίνονται με τις εξής προϋποθέσεις:

- Να τηρηθούν τα πρακτικά της υπ’ αρ. 74/2022 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και η (24) σχετική
εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη με το συνοδό της
διάγραμμα.
- Οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν πρέπει να επηρεάζουν τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και πρέπει να ληφθεί πρόβλεψη για την κατάλληλη διαμόρφωση των διαβάσεων πεζών στα σημεία σύνδεσης της στάθμης του οδοστρώματος με τη στάθμη του πεζοδρομίου σύμφωνα με τις προδιαγραφές του άρθρου 4 της (12) σχετικής υπουργικής απόφασης
- Τα μέτρα που λαμβάνονται σύμφωνα με την παρούσα απόφαση ισχύουν από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων σήμανσης ή των διαγραμμίσεων στο οδόστρωμα, εκτός αν κατά το χρόνο ισχύος των μέτρων αυτών η κυκλοφορία ρυθμίζεται από στελέχη της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής.
- Η επί τόπου τοποθέτηση των κατάλληλων πινακίδων σήμανσης καθώς και η οριζόντια διαγράμμιση θα εκτελεστεί με μέριμνα του αρμόδιου τμήματος του Δήμου
Αργοστολίου σε συνεργασία με τον ανάδοχο ενδεχόμενης εργολαβίας..
-Το κόστος της προμήθειας και της τοποθέτησης της κατάλληλης κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης θα βαρύνει τον Προϋπολογισμό του Δήμου ή τον ανάδοχο\κατά τις συμβατικές του υποχρεώσεις.
- Να εξασφαλίζεται η ασφαλής διέλευση των πεζών (άρθρο 48 ν. 2696/1999).

document 1document 2document 3document 4document 5document 6document 7document 8

 

 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250