Δυο σημαντικές παρεμβάσεις για τον Πολιτισμό στο Αργοστόλι από την Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 11:58

Δυο σημαντικές παρεμβάσεις για τον Πολιτισμό στο Αργοστόλι από την Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου

Στις προσπάθεις για τη δημιουργία θερινού θεάτρου καθώς και στην προόδο των εργασιών για το νέο Μουσείο για τον σπουδαίο γλύπτη Γεράσιμο Σκλάβο αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Διονύσης Μινέτος , μιλώντας στον COSMOS 96,5, και την εκπομπή του Δημήτρη Αλοϊζου και της Σπυριδούλας Αναλυτή.

Αναλυτικότερα :

Θερινό Θέατρο

«Έχουμε διερευνήσει πάρα πολύ το ζήτημα, γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Αργοστόλι χρειάζεται ένα καλό θερινό θέατρο, το οποίο δεν υπάρχει. Επίσης δεν υπάρχει και χώρος μέσα στην πόλη, που να έχει προβλεφθεί για αυτή την χρήση. Αν δούμε τα πάρκα που υπάρχουν μέσα στην πόλη, όπως το πάρκο στα Λυκιαρδοπουλάτα το οποίο είναι μεγάλο, είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου και η νομοθεσία είναι σαφής.  Δεν επιτρέπεται η δημιουργία ανοιχτού θεάτρου σε χώρους πρασίνου. Εντούτοις, έχει εντοπιστεί ένα οικόπεδο μέσα στην πόλη, το οποίο δεν ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου, είναι οικόπεδο του Δημοσίου και γίνεται μια προσπάθεια από τον Δήμαρχο, να αποδοθεί στο Δήμο το οικόπεδο. Είναι 5 στρέμματα. Θα μπορούσαμε είτε να το νοικιάσουμε μακροχρόνια είτε να περάσει ιδιοκτησιακά  στον Δήμο, για να λειτουργήσει ως ανοιχτό θέατρο».

Μουσείο Σκλάβου

«Έρχονται γλυπτά. Τα τελευταία που ήρθαν, είχαν μείνει στην Αθήνα γιατί είχαν υποστεί φθορές και σε ειδικό εργαστήριο αποκατάστασης έγιναν τα απαραίτητα και ήρθαν και αυτά στην Κεφαλονιά.  Είναι γλυπτά της αρχικής συλλογής. Οι εργασίες για το Μουσείο πάνε καλά. Ο προγραμματισμός μας είναι να ανοίξει τις πύλες του πριν από το καλοκαίρι του 2023 και θα το καταφέρουμε. Μέσα στο 2022 θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος και την Άνοιξη του 2023 θα είμαστε θέση να το ανοίξουμε στο κοινό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό έργο για το Αργοστόλι».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250