Ν. Βαλλιανάτος: «Στόχος μας ως Δήμος, να δούμε τι φταίει και να πείσουμε το Υπ. Υγείας να δώσει λύσεις για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 14:25

Ν. Βαλλιανάτος: «Στόχος μας ως Δήμος, να δούμε τι φταίει και να πείσουμε το Υπ. Υγείας να δώσει λύσεις για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2fm με τον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος για το επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Οκτωβρίου, στο οποίο θα συζητηθεί η υφιστάμενη κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

Συνοπτικά ο κ.Βαλλιανάτος ανέφερε τα εξής:

“Το δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει την Κυριακή το περωί. Περίμενα οι αρμόδιοι να έχουν τον χρόνο να παρευρίσκονται.

Συναποφασίσαμε με τον Δήμαρχο και έχουν καλεστεί ο Βουλευτής, οι Δήμαρχοι, ο Υπεάρχης, τα Σωματεία, γιατροί, ο Ιατρικός Σύλλογος, τα κόμματα, όλοι οι φορείς της Κεφαλονιάς.

Ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα με το Νοσοκομείο, αλλά το θέμα είναι να αποφασίσουμε όλοι μαζί πέρα και έξω απο κομματικές αντιπαραθέσεις να κάνουμε μία κίνηση ούτως ώστε να πιέσουμε το Υπουργείο να δοθούν λύσεις για την στελέχωση του ιατρικού προσωπικού.

Να δούμε τι φταίει, να συνεννοηθούμε με το αρμόδιο Υπουργείο, την Περιφέρεια και τον Υπεάρχη πως μπορεί να λυθεί αυτό το θέμα.

Εμείς ως Δήμος είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε προς κάθε κατεύθυνση, γι αυτό και η προηγούμενη απόφαση μας ήταν να δοθούν 500 ευρώ μηνιαίως στον καθένα για το ενοίκιο και την σίτιση του σε όσους γιατρούς έρθουν μετά την προκήρυξη για τις 4 προσλήψεις και στα παιδιά τους δωρεάν κάλυψη σε δημοτικές δραστηριότητες.”

Ο κ. Βαλλιανάτος υπενθύμισε επίσης ότι η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είχε αποφασίσει να στηρίξει τους γιατρούς που θα ερχόντουσαν στα νοσοκομεία μας με 350 ευρώ μηνιαίως.

Σημείωσε ακόμη ότι επιβάλλεται οι γιατροί του νοσοκομείου να παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ενημερώσουν για το τι φταίει που έρχονται γιατροί και παραιτούνται η που δεν έρχονται, ούτως ώστε όλοι να βοηθήσουν να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Ενημέρωσε ακόμη ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο την Κυριακή η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ,θα γίνεται έλεγχος στην είσοδο και θα εισέρχεται όποιος επιδεικνύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του.

Τέλος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει θετικά αποτελέσματα και μπορεί να μην υπάρχει η δυνατότητα απο την πλευρά του Δήμου να δώσει λύσεις,αλλά μπορεί να απαιτήσει λύσεις απο την Κυβέρνηση.

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο Αίτημα για την παραχώρηση του κτηρίου του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ για να στεγαστεί το Ειδικό Σχολείο Περατάτων, το οποίο θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κυριακής ,χαρακτηρίζοντας το ως πολύ σημαντικό και αναγκαίο.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/vallianatos-892?si=8e85c956004f4a638f55130935a3613f}

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.




00 inkefalonia general ad 300X250