Θεόφιλος: Τα ευχάριστα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, τα μπάζα στο Αργοστόλι και η γέφυρα του Πόρου - "Μας καθυστερεί η Αποκεντρωμένη σε αρκετά ζητήματα" (ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 10:11

Θεόφιλος: Τα ευχάριστα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, τα μπάζα στο Αργοστόλι και η γέφυρα του Πόρου - "Μας καθυστερεί η Αποκεντρωμένη σε αρκετά ζητήματα"  (ηχητικό)

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΝΗΣΙ 93,9 και την εκπομπή "Το Βήμα του Πολίτη" με τον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο μίλησε για ζητήματα της επικαιρότητας, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ο κ. Μιχαλάτος αναφέρθηκε αρχικά στα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη, όπου και παραβρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, τονίζοντας ότι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν «η οικονομική ενίσχυση των Δήμων ,ώστε να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη λόγω, της ενεργειακής κρίσης, τις προσλήψεις προσωπικού στους Δήμους μετά από 10 χρόνια, την ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης ώστε να διευρυνθεί και το επιτυχημένο e-argostoli. Θετικά είναι τα πράγματα. Εμείς εκφράσαμε και το παράπονό μας ότι δεν μπορεί να μας καθυστερεί η Αποκεντρωμένη στα ζητήματα της αυτοδιοίκησης».

Αναφορικά με το ζήτημα της απομάκρυνσης των μπάζων από το λιμάνι Αργοστολίου, τόνισε ότι «η καθυστέρηση οφείλεται στην Αποκεντρωμένη και πλέον έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και τα μπάζα θα απομακρυνθούν».

Στο ζήτημα της γέφυρας του Πόρου ο Δήμαρχος Αργοστολίου και την κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση τονίζοντας πως «Ο Νίκος Ανουσάκης προσπαθεί να βρει λόγο ύπαρξης της υποψηφιότητάς του και έτσι διαγράφει το δεκαετές παρελθόν του στον πρώην Δήμο Κεφαλονιάς και φωτογραφίζεται μαζί με τον Νίκο Παπαδάτο στην γέφυρα» συνεχίζοντας τόνισε πως «το συγκεκριμένο έργο θα προχωρήσει, ενώ ο Δήμος Αργοστολίου θα επιδιώξει να φτιάξει και μία γέφυρα για πεζούς και μία για ποδήλατα».

Τέλος αναφερόμενος στον τουρισμό επεσήμανε πως «Η Κεφαλονιά φέτος πήγε καλά παρά τις αντίξοες συνθήκες με τον τουρισμό από την Μεγάλη Βρετανία, ενώ και στην κρουαζιέρα τα πράγματα ήταν ενθαρρυντικά.

Όσον αφορά την κριτική που έχει δεχθεί φέτος για τον τουρισμό και τις αφίξεις στην Κεφαλονιά ο κ. ο Μιχαλάτος τόνισε “ελπίζω του χρόνου που όπως δείχνουν τα πράγματα, θα έρθει πολύς κόσμος να πουν όλοι αυτοί ότι και εδώ φταίει ο Μιχαλάτος”.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/nisi-93-9-synenteyxi-theofilos}




00 inkefalonia general ad 300X250