Δήλωση νέου Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας Γιώργου Στασινόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 07:05

Δήλωση νέου Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας Γιώργου Στασινόπουλου

Αποτελεί μεγάλη τιμή, πρόκληση αλλά και ευθύνη o ο ορισμός μου ως Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας Ιονίων Νησιών από την Περιφερειάρχη μας κ. Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου.

Ακόμη μεγαλύτερη γίνεται η τιμή , η πρόκληση και η ευθύνη διότι η ανάληψη των καθηκόντων μου γίνεται σε μια κρίσιμη και πρωτόγνωρη για τον τόπο περίοδο όπου η κοινωνία και η οικονομία δοκιμάζονται.

Τα δυο προηγούμενα χρόνια υπό της οδηγίες της Περιφερειάρχης μας διέθεσα όλες μου τις δυνάμεις στην υπηρεσία όλων των Ζακυνθινών στην Π.Ε. Ζακύνθου τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών μας όπου και με επέλεξαν πρώτο περιφερειακό σύμβουλο σε όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων .

Εργάστηκα για την πρόοδο σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας που μου είχαν ανατεθεί, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών εν μέσω των πρωτοφανών καταστάσεων και των δυσκολιών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊου.

Κατά την διάρκειας της θητείας μου επιτεύχθηκε η δημοπράτηση 15.417.315,42 € τεχνικών έργων και εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις ύψους 9.550.000€ στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού μελετών και έργων που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται την αμέσως επόμενη περίοδο και για το υπόλοιπο της θητείας της Περιφερειακής Αρχής.

Οι επιδόσεις αυτές κατατάσσουν μέχρι σήμερα την Π.Ε. Ζακύνθου πρώτη μεταξύ των όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος και μάλιστα με πολλαπλάσιο αποτέλεσμα και αυξημένη δυναμική αναβαθμίζοντας τις υποδομές του νησιού μας ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας.

Έπειτα από 2 χρόνια στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, όπου μέσα από σκληρή δουλειά καταφέραμε πολλά και προγραμματίσαμε ακόμη περισσότερα για το μέλλον, αναλαμβάνω ένα χαρτοφυλάκιο με σημαντική βαρύτητα για την Περιφέρειά μας, ιδιαιτέρως τώρα που εξερχόμαστε από τον κυκεώνα της πανδημίας και της οικονομικής ύφεσης που επέφερε.

Η πανδημία δεν απειλεί μόνο την υγεία μας αλλά και ολόκληρο το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα.

Το επιχειρείν, μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε και μας χρειάζεται όλους μαζί ενωμένους, μια γροθιά, μια αγκαλιά, σε μια κοινή πορεία προς την ανάπτυξη και την καινοτομία.

Ο τομέας δεν μου είναι άγνωστος, καθώς η πολυετής μου ενασχόληση με τον θεσμό των Εμπορικών Συλλόγων, των Επιμελητηρίων, αλλά και η συμμετοχή μου ως μέλλος στο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητήριου ICC, μου δίνει τα εφόδια και τη γνώση να φανώ χρήσιμος στην κοινωνία των Ιονίων Νησιών.

Απευθυνόμενος σε όλους τους φορείς της Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας μας σας καλώ σε μία ειλικρινή συνεργασία, ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι που από κοινού θα θέσουμε για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα όποια προβλήματα συναντήσουμε σε αυτήν την διαδρομή .

Μπροστά μας ανοίγονται δρόμοι ισχυρής ανάπτυξης και εξωστρέφειας και η Περιφέρεια μας οφείλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Έχουμε την προοπτική, την γνώση και τα εργαλεία να οδηγήσουμε τις επιχειρήσεις μας στο δρόμο της ανάπτυξης, της ψηφιοποίησης και της καινοτομίας αναδεικνύοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που δίνουν συγκριτικά πλεονεκτήματα στην Π.Ι.Ν.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους του συμπολίτες μου σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας Ιονίων Νησιών, ότι μαζί με τους συνεργάτες μου, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις.

Θα εργαστώ με ειλικρίνεια και εντιμότητα όπως άλλωστε όλοι με γνωρίζετε, για το κοινό καλό και τον κοινό στόχο που θα υπηρετεί τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας.

Μας περιμένει λοιπόν πολύ δουλειά, για να οδηγήσουμε τα Ιόνια Νησιά στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Και θα το πετύχουμε……..

Με εκτίμηση

Γεώργιος Στασινόπουλος

Αντιπεριφερειάρχης

Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας

Περιφέρειας Ιονίων Νήσων