Ν. Βαλλιανάτος: «Προσπαθώ ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, να είμαι δίκαιος με όλους- Οι τεχνιτές εντάσεις στα συμβούλια κάποιους εξυπηρετούν”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 11:49

Ν. Βαλλιανάτος: «Προσπαθώ ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, να είμαι δίκαιος με όλους- Οι τεχνιτές εντάσεις στα συμβούλια κάποιους εξυπηρετούν”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος για τα όσα αφορούν στον τομέα αρμοδιότητας του.

Συνοπτικά ο κ. Βαλλιανάτος ανέφερε:

“Προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι δίκαιος πρός πάσα κατεύθυνση και σέβομαι και εκτιμώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις παρατάξεις.

Είμαι κι εγώ άνθρωπος και όταν υπάρχει ένταση εκνευρίζομαι, αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι παρατάξεις θα πρέπει να σκεφτούν ότι όταν μιλάει κάποιος δεν τον διακόπτουμε. Απευθύνομαι σε όλες τις παρατάξεις. Δίνω πολύ παραπάνω χρόνο απο τον απαιτούμενο στους ομιλητές και θεωρώ ότι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πολύ καλή.”

Ενημέρωσε ότι λόγω των έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας υφίστανται περιορισμοί και προϋποθέσεις για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν δια ζώσης τα Δημοτικά Συμβούλια και ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που έχουν εμβολιαστεί προσκομίζουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους, ενώ όσοι είναι ανεμβολίαστοι συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη.

Αναφερόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Σεπτεμβρίου, στάθηκε στο ότι κάποιοι πολίτες θέλησαν να παρευρεθούν χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού και ως υπεύθυνος αρνήθηκε την είσοδο τους μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο κρούσμα το οποίο θα έθετε υπό περιορισμό όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και εν όψει κάποιας καταγγελίας που θα τον καθιστούσε υπεύθυνο για παραβίαση των υγειονομικών κανονισμών.

“Είναι απαραίτητο κάποιος να ελέγχει την είσοδο στα Δημοτικά Συμβούλια και πρέπει να το δούμε αυτό το θέμα” ανέφερε.

Η ανανέωση της θητείας του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει τον Νοέμβριο και όσον αφορά την παραίτηση του Αντιπροέδρου Γιάννη Λυκούδη στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ Βαλλιανάτος σημείωσε:

“¨Ηταν δικό μου λάθος αυτό που έγινε και το παραδέχομαι (σ.σ.: εξήγησε τι έπρεπε να είχε ο ίδιος πράξει σε σχέση με την επερώτηση που είχε κάνει ο κ.Λυκούδης), όμως δεν υπήρχε καμία πρόθεση από την πλευρά μου..

Θεωρώ ότι Γιάννης είναι ένας εξαίρετος Δημοτικός Σύμβουλος και συμπολίτης και προσφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις γνώσεις και τη συμπεριφορά του και νομίζω ότι για 2 μήνες θα ήταν λάθος να παραιτηθεί.Τον παρακάλεσα να ανακαλέσει την παραίτηση του.

Κι εγώ πέφτω σε λάθη, ανθρώπινο είναι ,δεν είναι εύκολο να είσαι Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε αμειβόμενος είμαι και προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι δίκαιος. Υπάρχουν και οι τεχνιτές εντάσεις στα Δημοτικά που κάποιους εξυπηρετούν”.

Ο κ. Βαλλιανάτος τόνισε επίσης ότι σέβεται και εκτιμά αυτούς που δηλώνουν ότι θα κατέβουν στις εκλογές, όμως εκεί που διαφωνεί όμως είναι η φρασεολογία που χρησιμοποιούν κάποιοι και την οποία αποτύπωσε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο: “Λένε ότι "Η πολιτική γέμισε λαμόγια γι’ αυτό κατεβαίνουμε κ.λ.π." όμως δεν είναι έτσι. Πρέπει να έχει επιχειρήματα πολιτικά.  εάν νομίζεις ότι στην τοπική πολιτική υπάρχουν λαμόγια, βγές και πες Βαλλιανάτε είσαι λαμόγιο, ε σύ και εσύ είσαι λαμόγιο και γι αυτό κατεβαίνουμε εμείς που δεν είμαστε λαμόγια να τα συνεφέρουμε.Δεν μπορείς να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι όλο τον κόσμο. Ο καθένας το βλέπει προσωπικά, εγώ που ανακατεύομαι με την πολιτική 50 χρόνια, δεν μπορείς να με λες κύριε λαμόγιο, αν έχεις κάτι εις βάρος μου έβγα και πέστο, πές τα πήρε εκεί, τα φαγε πιο πέρα, ονομαστικά, όχι μια αόριστη κουβέντα ότι κατεβαίνουμε γιατί είναι λαμόγια στην πολιτική δημοτική σκηνή και εμείς κατεβαίνουμε να τα διορθώσουμε. Δεν ανέχομαι να μας βάζει σε ένα τσουβάλι και να μας δυσφημίζει ο πάσα ένας”.

Τέλος ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα τα έργα οδοποιίας, σε Φαγιά,Τρωιανάτα -Ραζάτα και Κοκκύλια και τα έργα ανάπλασης στην πόλη του Αργοστολίου και όπως πιστεύει θα ξεκινήσει η δρομολόγηση και άλλων έργων τη νέα χρονιά.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-synenteyxi}




00 inkefalonia general ad 300X250