Εύγε! Κίνητρο με 500 ευρώ το μήνα, επιπλέον μισθού, από τον Δήμο Αργοστολίου για στέγαση/σίτιση νέων γιατρών στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 10:40

Εύγε! Κίνητρο με 500 ευρώ το μήνα, επιπλέον μισθού, από τον Δήμο Αργοστολίου για στέγαση/σίτιση νέων γιατρών στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

Σημαντικά κίνητρα απο τον Δήμο Αργοστολίου 

Ο Δήμος Αργοστολίου δίνει κίνητρα για να προσελκύσει γιατρούς στο υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς!

Πολύ σημαντική λοιπόν η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου και αφορά τα κίνητρα που θα προσελκύσουν γιατρούς στις τέσσερις (4) θέσεις μόνιμων γιατρών (δύο θέσεις αναισθησιολόγων και δύο παθολόγων), που έχουν προκηρυχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, στην εισήγησή του ανέφερε πως ο Δήμος Αργοστολίου στην προσπάθεια να προσελκύσει γιατρούς στις προκηρυχθείσες θέσεις που έχουν δημοσιευθεί, θα δώσει κίνητρα που θα αφορούν την στέγαση και την σίτιση, αλλά και δωρεάν παροχές στα μέλη των οικογενειών τους.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε, ότι θα δοθούν έως 200 το μήνα, σε κάθε γιατρό για την σίτισή του, καθώς και ως 300 ευρώ το μήνα για την στέγασή του. Τα κίνητρα αυτά θα έχουν χρονικό ορίζοντα τα δύο χρόνια με δυνατότητα παράτασης για ακόμα ένα έτος.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αργοστολίου, «Εκτός από την μισθοδοσία τους, οι γιατροί θα έχουν και αυτά τα σημαντικά κίνητρα, για να μπορέσουν να έρθουν στην Κεφαλονιά».

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Μιχαλάτος, «Τα μέλη των οικογενειών των γιατρών, άνευ τιμήματος, θα μπορούν να εγγραφούν σε παιδικούς σταθμού, αλλά και να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές ή αθλητικές δραστηριότητες. Ο δήμος δύναται να συμβληθεί με επιχειρήσεις τόσο για την σίτιση, όσο και για την στέγαση των γιατρών. Αυτό θα το γνωρίσουμε στους Ιατρικούς Συλλόγους ανά την Ελλάδα, ότι υπάρχουν αυτές οι παροχές για το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς".

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία. Την πρότασή της ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Γιώργος Χαλαβαζής