Συνέντευξη Πέτρος Κωστίδης - Ο νέος προπονητής του ΑΣ Κεφαλληνιακός "ανοίγει τα χαρτιά" του και θέτει τους στόχους: "Το μέλλον είναι ευοίωνο"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 14:58

Συνέντευξη Πέτρος Κωστίδης - Ο νέος προπονητής του ΑΣ Κεφαλληνιακός "ανοίγει τα χαρτιά" του και θέτει τους στόχους: "Το μέλλον είναι ευοίωνο"

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

Νέα ομάδα, νέοι στόχοι, νέος προπονητής και ένα νέο ξεκίνημα στα μπασκετικά δρώμενα της Κεφαλονιάς.

Ο ΑΣ Κεφαλληνιακός, συνετέθη με την «ένωση» του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά και του ΑΟ Κεφαλληνιακός, άλλαξε όνομα και χρώματα και πλέον πορεύεται στα μπασκετικά μονοπάτια, ελπίζοντας που στο τέλος του δρόμου αυτό το συναπάντημα θα στεφθεί με επιτυχία.

Στο συγκεκριμένο εγχείρημα, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Πέτρος Κωστίδης. Ο νέος προπονητής του ΑΣ Κεφαλληνιακός, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία για να καθοδηγήσει την νέα ομάδα από την ανδρική ομάδα έως τα τμήματα υποδομής.

1630482974308

Με ένα επιτυχημένο μπακγκράουντ, ο Πέτρος Κωστίδης θεωρείται ένας, από τους αξιόλογους προπονητές της νέας γενιάς του Ελληνικού μπάσκετ, έχοντας θητεύσει σε προπονητικά σταφ όπως αυτό του Αρη Θεσσαλονίκης.

Ο νέος κόουτς του ΑΣ Κεφαλληνιακός, ανοίγει την καρδιά του στο Inkefalonia.gr και αναλύει το σκεπτικό της απόφασής του να έρθει στην Κεφαλονιά, αλλά και τους στόχους που έχει θέση στην νέα του ομάδα.

-Coach πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να έρθεις στην Κεφαλονιά;

«Η απόφαση να έρθω στην Κεφαλονιά δεν ήταν εύκολη. Και αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με την δουλειά αυτή καθ' αυτή, αλλά συνολικά με την αλλαγή στον τρόπο ζωής. Όμως οι άνθρωποι της ομάδας μου ανέλυσαν και παρουσίασαν το όραμα τους και ήταν τελικά αυτό που έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου να δεχτώ αυτήν την πρόκληση».

-Ποια είναι η προπονητική σου φιλοσοφία;

«Η φιλοσοφία μου είναι ότι η ομάδα θα πρέπει να λειτουργήσει με βάση ένα πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από την ακαδημία μέχρι την αντρική ομάδα με στόχο την εκμάθηση των βασικών του μπάσκετ. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε πάντα να έχουμε καλά αγωνιστικά τμήματα, αλλά και την δυνατότητα κάποιοι παίκτες που έχουν ταλέντο να ξεχωρίσουν. Άρα όλοι μαθαίνουν σωστά τα βασικά του μπάσκετ και με πολλή προπόνηση εξελίσσονται και οι παίκτες αλλά και η ομάδα».


-Ασχολείσαι πολύ εκτός των άλλων και με τα τμήματα υποδομής. Πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να μαθαίνουν σωστά τα βασικά του μπάσκετ σε αυτή την ηλικία;

«Όπως είπα πριν αυτή είναι η φιλοσοφία μου η σωστή εκμάθηση των βασικών του μπάσκετ . Για τα παιδιά στις αναπτυξιακές ηλικίες πιστεύω ότι είναι ο μόνος τρόπος για να εξελιχθούν αργότερα σε ολοκληρωμένους παίκτες.

Άλλωστε και όλοι οι επαγγελματίες στη μεταβατική περίοδο πάνω στα βασικά δουλεύουν έτσι ώστε στην αγωνιστική σεζόν να είναι καλύτεροι. Γι’ αυτό οι σωστές βάσεις μπαίνουν από την αρχή και πάνω σε αυτές προχωράς».

-Ποιες είναι οι προοπτικές για το μπάσκετ στην Κεφαλονιά;

«Η προοπτική για το μπάσκετ στην Κεφαλονιά αυτή τη στιγμή είναι δύο ταχυτήτων θα έλεγα. Από τη μία η πολύ καλή προσπάθεια που κάνει το Ληξούρι με τον ΝΕΟΛ, στις εθνικές κατηγορίες και μακάρι να προχωρήσει και σε πιο πάνω κατηγορίες από την άλλη η δική μας προσπάθεια που ξεκίνησε από φέτος με το πρόγραμμα των ακαδημιών . Θεωρώ πως το μέλλον είναι ευοίωνο και σε ό,τι μας αφορά. Θα δώσουμε την δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να μάθουν και να αγαπήσουν το μπάσκετ, ώστε να χαιρόμαστε όλοι που είμαστε στο γήπεδο».

1b0088305d538b5c01e4fe2694a03374 XL

-Ποια μπασκετική εμπειρία (ή περιστατικό) σε έχει σημαδέψει ως προπονητή;

«Όταν ήμουν στον Άρη προπονητής μέλος του σταφ , η ομάδα διοργάνωσε την εκδήλωση για να τιμήσει τον Νίκο Γκάλη. Είχαν προσκληθεί και έρθει όλοι οι μεγάλοι αστέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ για να τον τιμήσουν της δεκαετίας 80 - 90 και φυσικά το γήπεδο ήταν γεμάτο με χιλιάδες κόσμο, η στιγμή που ο Γκάλης μπήκε στο γήπεδο ήταν ανεπανάληπτη, ήταν κάτι συγκλονιστικό.

Και αγωνιστικά βέβαια η συμμετοχή μας στον τελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ήταν σημαντική γιατί η ομάδα του Άρη τότε είχε μόνο έναν ξένο και όλα τα υπόλοιπα παιδιά ήταν Έλληνες και κυρίως νέοι παίκτες».

-Ποιος είναι ο στόχος σου αναλαμβάνοντας αυτή την πρόκληση ως προπονητής των τμημάτων μπάσκετ του ΑΣ Κεφαλληνιακός;

1630482974319

«Πρώτος και κύριος στόχος μου είναι να κάνω όσο δυνατόν περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ αγόρια και κορίτσια. Μέσα από την συμμετοχή τους σε ένα οργανωμένο πρόγραμμα, θα μάθουν και θα αγαπήσουν αυτό το υπέροχο άθλημα.

Με αυτήν την διαδικασία η συμμετοχή τους στα αγωνιστικά τμήματα θα δώσει την δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να χαρούν το παιχνίδι και σε κάποια να ξεχωρίσουν . Για να πάμε και στον επόμενο στόχο που είναι η στελέχωση της αντρικής ομάδα από παιδιά της ακαδημίας».

κκκ

 

- Πόσο δύσκολο είναι να προοδεύσει μπασκετικά και αθλητικά ένα νησί;

«Καθόλου δύσκολο θα έλεγα. Αν έχεις ένα πλάνο και δουλεύεις πάνω σε αυτό έχοντας δημιουργήσει ταυτόχρονα και μια ομάδα ανθρώπων που έχουν όραμα και σχέδιο για υλοποιήσουν τους στόχους που έχουν θέσει , τότε σίγουρα θα υπάρχει πρόοδος και μια τέτοια ομάδα ανθρώπων είναι αυτοί του ΑΣ. Κεφαλληνιακος της νέας ομάδας που προέκυψε από την συνένωση».

-Τι θα ήθελες να συμβουλέψεις όσα παιδιά ξεκινούν τώρα την πορεία τους στο μπάσκετ;

«Αυτό που έχω να πω στα νέα παιδιά είναι ότι διάλεξαν να παίξουν το καλύτερο άθλημα, το μπάσκετ. Θα ζήσουν και θα νιώσουν πράγματα που θα τους ακολουθήσουν για πάντα στη ζωή τους. Θέλει προσπάθεια και υπομονή, όπως άλλωστε με όλα τα πράγματα, αλλά σίγουρα έχουν να κερδίσουν πάρα πολλά και θα το καταλάβουν στην πορεία. Θα πω και στους γονείς ότι είναι τυχεροί που τα παιδιά τους επέλεξαν το μπάσκετ . Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ καλή αθλητική και σχολική χρονιά σε όλους και η ακαδημία του ΑΣΚ σας περιμένει στο γήπεδο αγόρια και κορίτσια για να μάθουμε μπάσκετ να διασκεδάσουμε και να περάσουμε υπέροχα».

241817249 124527123263602 6693455695772086676 n




00 inkefalonia general ad 300X250