Ιστορική στιγμή! Συγχωνεύθηκαν ΑΣΚ και Κεφαλληνιακός για «το καλό του μπάσκετ»!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 20:47

Ιστορική στιγμή! Συγχωνεύθηκαν ΑΣΚ και Κεφαλληνιακός για «το καλό του μπάσκετ»!

«Ειναι μια ιστορική στιγμή για το μπάσκετ της Κεφαλονιάς!»

Με αυτή την φράση ο Μιχάλης Βασιλάτος, ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, από το Ξενοδοχείο Grand στο Αργοστόλι και επισήμως την συγχώνευση του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά με τον Κεφαλληνιακό 2013!

Και όντως πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, καθώς οι δύο σύλλογοι αποφάσισαν να ενώσουν τις τύχες τους για το καλό του μπάσκετ του νησιού!

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε, βρέθηκαν ο Μιχάλης Βασιλάτος, ο προπονητής του Κεφαλληνιακού Γιώργος Αντωνάτος και ο προπονητής του ΑΣΚ Πάνος Ματιάτος.

Πλέον η νέα ομάδα που δημιουργείται θα ονομάζεται «Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλληνιακός» και τα χρώματά του θα είναι το μπλε και το άσπρο.

«Εδώ και έναν χρόνο προσπαθούσαμε την σύγκλιση των δύο σωματείων. Εκατοντάδες σωματεία στην Ελλάδα έχουν διαλυθεί από την Πανδημία, όμως η συνένωση των δύο ομάδων ουδόλως έχει επηρεαστεί από την Πανδημία. Ο λόγος της συνένωσης είναι ξεκάθαρος και είναι για το καλό του αθλήματος» τόνισε ο Μιχάλης Βασιλάτος και συνέχισε: «Κάναμε μία προσπάθεια η συνένωση να περιελάμβανει και άλλα σωματεία, όμως αυτό μπορεί προς το παρόν να μην ευοδώθηκε, αλλά στο μέλλον και νομοτελειακά θα συμβεί. Δεν το θεωρώ νέα σελίδα, το θεωρώ μία συνέχεια».
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τονίστηκε ότι η ομάδα θα φέρει στο νησί ένα μεγάλο όνομα προπονητή!

1

Την ικανοποίησή του για την συγχώνευση εξέφρασε ο Πάνος Ματιάτος, ενώ ο Γιώργος Αντωνάτος τόνισε πως: «Είναι μια μεγάλη στιγμή, διότι πλέον μια ομάδα θα δώσει τόσο μεγάλη έμφαση στις υποδομές της. Θα έρθει και ένας προπονητής που στόχος του θα είναι να δείξει και να διδάξει μπάσκετ στα νέα παιδιά. Πρέπει να κοιτάξουμε τα παιδιά μας και αυτό είναι το βασικό κόνσεπτ της συνένωσης».

Όσον αφορά τα ζητήματα, που θα πρέπει να λυθούν, τονίστηκε πως θα πρέπει να υπάρχει απινιδωτής στο κλειστό Αργοστολίου Αντώνης Τρίτσης. Μάλιστα, ο προπονητής Πάνος Ματιάτος ανέφερε πως υπήρξε συζήτηση με τον αντιδήμαρχο για θέματα αθλητισμού του Δήμου Αργοστολίου, Γιώργο Τσιλιμιδό για το πώς θα ενεργοποιηθούν αυτοί οι απινιδωτές που υπάρχουν στην Κεφαλονιά.

5

Τονίστηκε η αναγκαιότητα να υπάρξει στήριξη από τους Κεφαλονίτες σε αυτό το εγχείρημα, ενώ προσεγγίστηκε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Κεφαλονιάς. Το κόστος μετακίνησης είναι τεράστιο. Κάθε Σαββατοκύριακο χρειάζεται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, για να μπορέσουν οι αποστολές των παιδιών να ταξιδέψουν και να δώσουν τους αγώνες τους στην Πελοπόννησο για τα Πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχουμε», τόνισε ο Μιχάλης Βασιλάτος, ο οποίος θα είναι και ο πρώτος πρόεδρος στον νεοσύστατο σύλλογο!

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτή την νέα προσπάθεια! 

Επιμέλεια: Γιώργος Χαλαβαζής 

Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξη 

 

346




00 inkefalonia general ad 300X250