Γεράσιμος Λιγνός στον Inkefalonia 103,9: “Οι στόχοι μεγαλώνουν και επιβάλλεται η προετοιμασία να είναι συνεχής και καθημερινή παρά την πανδημία”

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 21:59

Γεράσιμος Λιγνός στον Inkefalonia 103,9: “Οι στόχοι μεγαλώνουν και επιβάλλεται η προετοιμασία να είναι συνεχής και καθημερινή παρά την πανδημία”

Στον Inkefalonia 103,9 και στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι”  με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, φιλοξενήθηκε ο συμπατριώτης μας Γεράσιμος Λιγνός, ο οποίος κατάφερε και πέτυχε σημαντικές επιτυχίες, με 3 χρυσά μετάλλια και ένα Ατομικό ρεκόρ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης και την Ημερίδα Κολύμβησης Ατόμων με Αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α, τις 17- 18 Οκτωβρίου 2020,στην Αθήνα.

50μ. Ελεύθερο, χρυσό μετάλλιο με χρόνο 27.32. Νέο Ατομικό ρεκόρ.  

100μ. Πεταλούδα, χρυσό μετάλλιο με χρόνο 1:04.24.

200μ. Μικτή Ατομική, χρυσό μετάλλιο με χρόνο 2:26.99

Αναφορικά με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης και την Ημερίδα Κολύμβησης Ατόμων με Αναπηρία 2020:

Ως πρωτόγνωρη εμπειρία εν μέσω covid-19, χαρακτήρισε ο Γεράσιμος Λιγνός το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης και την Ημερίδα Κολύμβησης Ατόμων με Αναπηρία όπου συμμετείχε  ως αθλητής του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες «ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ» της Ζακύνθου.

Οι πρώτοι αγώνες με περιοριστικούς όρους επέβαλαν στους 150 αθλητές από όλη την Ελλάδα, προετοιμασία εκτός αποδυτηρίων,προθέρμανση εως δύο άτομα και σε διαφορετική πισίνα,Θερμομέτρηση κατά την είσοδο, χωρίς θεατές κατά την διάρκεια των αγώνων..

Ηταν πρωτόγνωρες καταστάσεις, όμως έπρεπε να προσαρμοστούμε σεβόμενοι τις καταστάσεις και τους συναθλητές μας.

Οσον αφορά τους στόχους του: “Οι στόχοι μεγαλώνουν: Οι επόμενοι αγώνες θα γίνουν το 2021 για 'Ατομα με αναπηρία καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Τον Φεβρουάριο ένα μίτινγκ στην Θεσσαλονίκη,τον Μαίο το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία στην Μαδέιρα έχω ήδη προκριθεί, έχω τα όρια και η μεγαλύτερη πρόκληση είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ανεξάρτητα από το πως θα εξελιχθεί η πανδημία,επιβάλλεται η προετοιμασία να είναι συνεχής και καθημερινή.

¨Οσον αφορά τα κριτήρια για να είσαι μέσα στην δεκάδα για τους Παραολυμπιακούς, αυτή την στιγμή είμαι μέσα.

Με ωριμότητα και αισιοδοξία έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να κρατάμε μόνο τα θετικά μέσα απο τις αντιξοότητες που ζούμε.

Ακούστε την συνέντευξη που ακολουθεί

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-774107237}




00 inkefalonia general ad 300X250