1η Ορεινή αγωνιστική διαδρομή Αίνου/MTR Ainos 2012

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 07:48

1η Ορεινή αγωνιστική διαδρομή Αίνου/MTR Ainos 2012

Ο Σύλλογος Δρομέων Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τους Εθελοντές Σαμαρείτες, τον Δήμο Κεφαλονιάς και τον φορέα διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού του Αίνου, διοργανώνει την Κυριακή 30/12/2012 και ώρα 11 το πρωί την 1η Ορεινή αγωνιστική διαδρομή Αίνου/MTR Ainos 2012, μια διαδρομή απόστασης 8,7χιλ. Χώρος εκκίνησης και τερματισμού είναι το εκκλησάκι του Αγ. Ελευθερίου στο Αίνο, κοντά στις κεραίες.

Η πρόσβαση στο χώρο είναι εύκολη ακολουθώντας τις πινακίδες, χρησιμοποιώντας το οδικό δίκτυο και υπάρχει φυσικός χώρος παρκινγκ για τα μέσα μεταφοράς.

Ο αγώνας γίνεται για την ενίσχυση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών της Κεφαλονιάς και θα υπάρχει κυτίο εισφορών στο οποίο ο κάθε αθλητής, συνοδός ή θεατής μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά με οποιοδήποτε συμβολικό ποσό στηρίζοντας το πολύτιμο έργο του Σώματος διαχρονικά, τόσο στον αθλητισμό όσο και στην κοινωνία γενικότερα.

Εγγραφές θα γίνουν μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης και θα δοθούν οι αριθμοί συμμετοχής. Θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες στον αγώνα για άντρες και γυναίκες ως εξής: έως 20,21-30,31-40,41-50,50+ετών. Θα βραβεύονται ξεχωριστά οι τρείς πρώτοι κάθε κατηγορίας αντρών/γυναικών και όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.

Η διαδρομή είναι σε ένα μικρό κομμάτι στην αρχή και στον τερματισμό ασφάλτινη και το μεγαλύτερο κομμάτι της είναι μέσα στο δάσος των ελάτων του Αίνου, ακολουθώντας χαραγμένα μονοπάτια και δρομάκια. Η διαδρομή που έχουμε αποφασίσει είναι η εξής. Aπο το σημείο εκκίνησης που είναι το εκκλησάκι του Αγ. Ελευθερίου κατηφορίζουμε το δρόμο προς το Πυργί και μετά από 1χιλ. περίπου στρίβουμε δεξιά σε χωματόδρομο ανηφορικό που οδηγεί στο λάκκο του Τσάση.

Εκεί ακολουθούμε ανηφορικό μονοπάτι 500μ. για το πάνω έζα μελίσσι και από εκεί στρίβουμε δεξιά προχωρώντας προς τον κεντρικό δρόμο και ακολουθώντας τον ασφάλτινο δρόμο φτάνουμε στο ύψος του πυροσβεστικού φυλακίου όπου στρίβουμε αριστερά κατηφορίζοντας ώστε να συναντήσουμε πάλι το μονοπάτι πάνω έζα μελίσσι στην κάτω μεριά του. Ακολουθώντας το μονοπάτι περνάμε από το ίδιο σημείο εισόδου-εξόδου του πάνω έζα μελισσίου και ανηφορίζοντας βγαίνουμε στον κεντρικό δρόμο όπου περνώντας τις κεραίες κατηφορίζουμε για το εκκλησάκι του Αγ. Ελευθερίου και τον τερματισμό Θα υπάρχει σηματοδότηση του αγώνα και εθελοντές στην διαδρομή ώστε να κατευθύνουν τους αθλητές. Περισσότερες πληροφορίες στο 6945723124,Χαρης Πρεντάνος και 6974992572 Λούκας Διονύσιος.