Κίνδυνος υποβιβασμού για την ΑΕΚ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 10:22

 Κίνδυνος υποβιβασμού για την ΑΕΚ

Ορατό είναι το ενδεχόμενο υποβιβασμού της ΑΕΚ στη Football League, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και οι οφειλές προς την εφορία παραμένουν υψηλές.

Η Ένωση αν δεν καταφέρει να τακτοποιήσει τις οφειλές της προς την εφορία μέχρι τις 10 Αυγούστου και να λάβει ενημερότητα, δεν θα πάρει άδεια συμμετοχής στη Super League από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης έχει αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο, καθώς έχει ζητήσει να γίνουν επαφές μεταξύ του ιδίου και του Υπουργού Οικονομικών.

Για να ξεπεράσει αυτόν τον κίνδυνο η Ένωση θα πρέπει να πληρώσει τις χρωστούμενες δόσεις για το άρθρο 44 και να έχει ρυθμίσει τις υποχρεώσεις που έχει προς την εφορία και να μπορέσει να προσκομίσει έγγραφα που θα αποδεικνύει ότι έχει πληρώσει τουλάχιστον έναντι τους ποδοσφαιριστές της.

Το ποσό που απαιτείται για τη σωτηρία της ΑΕΚ είναι 3,5 εκατομμύρια ευρώ την ώρα που στα ταμεία της ομάδας βρίσκεται κοντά στο ένα εκατομμύριο από τις πωλήσεις του Μάκου και του Κλωναρίδη, αλλά και από δηλώσεις-συμμετοχές στον λογαριασμό σωτηρίας.

Πηγή: onsport.gr