Γιάννης Λυκούδης: «Πήραμε πολλά μαθήματα στο περιφερειακό»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:15

Γιάννης Λυκούδης: «Πήραμε πολλά μαθήματα στο περιφερειακό»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της Εικοσιμίας Γιάννης Λυκούδης, σχετικά με την πορεία της ομάδας στην Δ' Εθνική, αλλά και τους μελλοντικούς στόχους. Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή Αναλυτικά - Για την περσινή χρονιά στη Δ' Εθνική «Αναμφίβολα ήταν ένα μεγάλο ταξίδι. Ενα δύσκολο ταξίδι με μεγάλη αγωνία και μεγάλο άγχος. Και προσωπικά, αλλά και σαν ομάδα από την μια πλευρά μας κούρασε, από την άλλη όμως ήταν ένα ευχάριστο ταξίδι. Αυτό που κερδίσαμε, πέραν από τις εμπειρίες που κέρδισαν οι αθλητές, είναι ότι γίναμε σοφότεροι. Είδαμε πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να τα δούμε στα στενά πλαίσια του νησιού μας και αποκτήσαμε εμπειρίες που θα μας είναι χρήσιμες στο άμεσο μέλλον.

Αγωνιστικά δεν είχαμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αν και η παρουσία μας στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής ήταν αξιοπρεπέστατη και το αναγνώρισαν και πολλοί από τους αντιπάλους.
Η απειρία όμως μέτρησε πάρα πολύ. Οι περισσότεροι από τους αθλητές μας δεν είχαν μετάσχει ξανά στο περιφερειακό πρωτάθλημα, η διοίκηση ήταν πρωτόπειρη και αυτό ήταν απόλυτα φυσιολογικό να μας οδηγήσει σε κάποια λάθη. Αυτό πάντως που όλοι είδαν είναι ότι η απόσταση του Κεφαλλονίτικου ποδοσφαίρου σε σχέση με το ποδόσφαιρο των γειτονικών νομών είναι χαώδης. Δεν είναι εύκολο να σταθεί μια κεφαλλονίτικη ομάδα με τον τρόπο που προσπαθούσαμε εμείς. Αν θα δείτε τα αποτελέσματά μας τα περισσότερα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Δεν ήταν οι ομάδες πολύ καλύτερες από τη δική μας, αλλά ήξεραν πώς θα έπαιρναν το αποτέλεσμα.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μας ως παράγοντες είναι να προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε το κεφαλλονίτικο πρωτάθλημα για να μπορούμε να συναγωνιστούμε τις ομάδες της περιοχής μας. Αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσω τα παιδιά της διοίκησης που στάθηκαν δίπλα μου και όλοι μαζί κάναμε μία προσπάθεια έτσι ώστε να καταφέρει η ομάδα να φτάσει μέχρι τέλος. Έτσι όπως το έζησα εγώ και με την οικονομική συγκυρία που υπάρχει, το ότι κατάφερε να τερματίσει η ομάδα μπορεί και να ισοδυναμεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας. Τους χορηγούς που μας στήριξαν σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία. Την εταιρία Strintzis Ferries, τον κύριο Αντώνη Στρίντζη και τους ανθρώπους της εταιρίας που μας βοήθησαν πάρα πολύ και δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς αυτούς, καθώς είχαν φροντίσει για την δωρεάν μεταφορά της ομάδας εκτός του νησιού, όπως επίσης και την εταιρία Ionian Ferries . Θέλω να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κουρκουμέλη, για την αφιλοκερδή μετακίνηση της ομάδας με τα οχήματά του.

Εγώ θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους που δεν μας στάθηκαν και αυτούς που μας υποσχέθηκαν και μετά μας άφησαν στη μέση και αυτούς που ενώ με ανακοινώσεις τους ανήγγειλαν την ενίσχυσή του συλλόγου μας, τελικά "ξέχασαν" να το πράξουν.
Ήταν ένα πολύ καλό μάθημα αυτό που πήραμε για να μπορούμε να γνωρίζουμε και σε ποιους θα στηριχθούμε. Έχω ένα παράπονο με τους άρχοντες του τόπου και τους φορείς από τους οποίους περίμενα μεγαλύτερη στήριξη. Χτύπησα κάποιες πόρτες, εγώ δεν είμαι άνθρωπος που πιέζω καταστάσεις, από τη στιγμή που έδειξαν με τον τρόπο τους ότι δεν θέλουν να βοηθήσουν το άφησα εκεί. Θα έπρεπε οι τοπικοί άρχοντες να είναι πιο κοντά στις ομάδες» .

 

- Για το τοπικό πρωτάθλημα της νέας σεζόν και αν αυτό θα είναι πιο δυνατό

«Έχω της αίσθηση ότι θα είναι πιο δυνατό. Αν θεωρήσουμε ότι οι καλύτεροι παίκτες της Κεφαλονιάς έπαιζαν στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Τώρα δεν θα παίζουν και θα βρίσκονται στο τοπικό. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι θα είναι πιο δυνατό. Άλλωστε φέτος πέραν από τις άλλες ομάδες, έχει ανέβει και ο Παλληξουριακός, ο οποίος είναι μία ομάδα ιστορική που εκπροσωπεί την Παλική και σίγουρα θα αυξήσει τον ανταγωνισμό. Υπάρχουν επίσης ομάδες που φαίνεται να ενισχύονται. Νομίζω ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικό».

 6287543

- Για τη νέα σεζόν και τους στόχους της Εικοσιμίας

« Φέτος είναι πολύ διαφορετική χρονιά. Βρισκόμαστε σε φάση ανασύνταξης. Η Εικοσιμία έχει πάντα τους στόχους που έχει κάθε χρονιά. Να χαιρόμαστε δηλαδή το ποδόσφαιρο και να παίζουν τα παιδιά από τις ακαδημίες μας. Θέλουμε νέα παιδιά και νέο αίμα να μπουν στην ομάδα. Τα παιδία που θα παραμείνουν δίπλα μας και θα είναι ο κορμός της νέας ομάδας, θα είναι σίγουρα καλύτερα εξαιτίας των εμπειριών που έχουν αποκτήσει στη Δ' Εθνική. Στόχος της ομάδας πάντα είναι να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί και τη νέα σεζόν».

- Για το αν θα συνεχίσει στην ομάδα και τη νέα σεζόν

«Θα είμαι πάντα κοντά στην ομάδα γιατί την αγαπάω. Δεν έχει σημασία η θέση στην οποία θα είμαι. Πάντα θα είμαι δίπλα στην Εικοσιμία και όσο μπορώ θα βοηθώ. Κλείνοντας αυτή την συνέντευξη θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους μου και εκ μέρους όλου του σωματείου τις θερμότερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον μικρό Στάθη Βαλεντή και του ευχόμαστε από καρδιάς να επιστρέψει σύντομα στους αγωνιστικούς χώρους και να συνεχίσει να μας κάνει υπερήφανους».

 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ