Η εκδήλωση σε Αργοστόλι – Ληξούρι του κοινωνικού προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες» ΟΠΑΠ (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 10:51

Η εκδήλωση σε Αργοστόλι – Ληξούρι του κοινωνικού προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες» ΟΠΑΠ (εικόνες)

Η εκδήλωση του κοινωνικού προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες» του ΟΠΑΠ πραγματοποιήθηκε σε Αργοστόλι και Ληξούρι, με στόχο την ενημέρωση των γονιών αναφορικά με την διατροφή και την υγεία των νεαρών αθλητών.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ συμμετέχουν από την Κεφαλονιά δύο ακαδημίες (ΑΟ Εικοσιμίας – Arsenal Soccer School και Παληξουριακού).

Την εκδήλωση στο Αργοστόλι (έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης) διοργάνωσε η ακαδημία του ΑΟ Εικοσιμίας – Arsenal Soccer School, με τον υπεύθυνο προπονητή των ακαδημιών Δημήτρη Ζησιμάτο να αναλύει τον στόχο αυτής της εκδήλωσης.

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε η διατροφολόγος Αντα Νησιανάκη, η οποία μίλησε στους παρευρισκόμενους για τους τρείς άξονες του προγράμματος που είναι «Υγεία, Αθλητισμός, Διατροφή».

Η εκδήλωση του κοινωνικού προγράμματος «αθλητικές ακαδημίες» πραγματοποιήθηκε και στο Ληξούρι από την ομάδα του Παλληξουριακού στην αίθουσα του ΤΕΙ.

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Άντα Νησιανάκη μίλησε σε γονείς, παιδιά και αθλητές της ομάδας για τη σημασία και το ρόλο που έχει ο αθλητισμός αλλά και η σωστή διατροφή σε όλους μας αλλά κυρίως στα παιδιά.

Με παραδείγματα και γραφήματα εξήγησε για την παιδική παχυσαρκία και πως μπορούμε να ελέγχουμε το βάρος μας ανάλογα με το ύψος μας.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης αλλά και μετά το τέλος γινόταν και οι εγγραφές για την ακαδημία του Παλληξουριακού.

Γιώργος Χαλαβαζής – Μάκης Μοσχόπουλος

 

Παρακάτω εικόνες από την εκδήλωση στο Αργοστόλι

 

Παρακάτω εικόνες από την εκδήλωση στο Ληξούρι