Συνέντευξη Τύπου για τα «Βεργώτεια 2025» – Μεγάλη επιστροφή για το διεθνές meeting στίβου στο Ληξούρι

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Μαΐου 2025 12:07

Συνέντευξη Τύπου για τα «Βεργώτεια 2025» – Μεγάλη επιστροφή για το διεθνές meeting στίβου στο Ληξούρι

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι διοργανωτές των Διεθνών Αγώνων Στίβου «Βεργώτεια 2025», ενόψει της διεξαγωγής του σημερινού μίτινγκ στο Δημοτικό Στάδιο Ληξουρίου. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου Apollonion Asterias Resort & Spa, με τη συμμετοχή εκπροσώπων θεσμών, αθλητών και χορηγών.

Τα «Βεργώτεια 2025» επέστρεψαν δυναμικά – Συνέντευξη Τύπου στο Ληξούρι ενόψει της μεγάλης γιορτής του στίβου

 Με φόντο τη διεθνή λάμψη και την αναβαθμισμένη αθλητική ταυτότητα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η επίσημη Συνέντευξη Τύπου των Διεθνών Αγώνων Στίβου ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2025, στο ξενοδοχείο Apollonion Asterias Resort & Spa στο Ληξούρι. 

Η φετινή διοργάνωση, που επιστρέφει μετά από διετή απουσία, αποτελεί το πρώτο διεθνές meeting ανοιχτού στίβου της σεζόν στην Ελλάδα, ενταγμένο στην κατηγορία Challenger του World Athletics Continental Tour, γεγονός που καθιστά την Κεφαλονιά επίκεντρο του ευρωπαϊκού στίβου.

Διοργανωτές, θεσμικοί και πρωταθλητές στο ίδιο τραπέζι 

Το meeting διοργανώνεται από τη Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ληξουρίου, την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης και το Ίδρυμα Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή, ενώ μεγάλος χορηγός είναι η Plori Capital. Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

 

Στη Συνέντευξη Τύπου έδωσαν το «παρών»:

  • ο Χρήστος Βολτέρας, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ληξουρίου,
  • ο Νίκος Μεταξάς, εκπρόσωπος της Γ.Ε. Κεφαλληνίας,
  • ο Βασίλης Καρανάσος, μέλος Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ,
  • ο Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος, εκπρόσωπος των Διεθνών Μίτινγκ Ευρώπης,
  • ο Γεράσιμος Βεργωτής, Διευθύνων Σύμβουλος της Plori Capital,
  • οι κορυφαίοι άλτες Μαρία Βούκοβιτς και Αντώνης Μέρλος.

 

Πλήρως ανακαινισμένο στάδιο και υψηλού επιπέδου αγώνες

 Ο κ. Μεταξάς αναφέρθηκε στις σημαντικές τεχνικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Ληξουρίου, ώστε να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες υψηλού επιπέδου. Μεταξύ άλλων, αποκαταστάθηκαν ζημιές από τους σεισμούς του 2014 και έγινε εκτεταμένος επανασχεδιασμός του ταρτάν και των εγκαταστάσεων.

 Επιπλέον, δήλωσε υπερήφανος για τη συμμετοχή τοπικών αθλητών, όπως του Χάρη Αλιβιζάτος, ο οποίος πέτυχε πρόσφατα 2,11μ. στο άλμα εις ύψος (όριο πρόκρισης για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα), αλλά και του Δημήτρη Αντωνάτου και της αδερφής του Αποστολίας, που διακρίθηκαν σε σχολικά πρωταθλήματα.

 

«Οι θεατές θα παρακολουθήσουν κάτι που αλλού κοστίζει ακριβά» 

«Θα διεξαχθούν 12 αγωνίσματα, με συμμετοχή κορυφαίων αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό», ανέφερε, προσθέτοντας πως το θέαμα που προσφέρεται δωρεάν στο κοινό της Κεφαλονιάς, σε άλλες χώρες απαιτεί εισιτήριο υψηλής τιμής. 

Ο κ. Βολτέρας εξήρε τη συνεργασία όλων των φορέων και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εργαζομένους του Δήμου και τους εθελοντές, «τους σιωπηλούς ήρωες» της διοργάνωσης, ενώ αναφέρθηκε στη στρατηγική ανάδειξης του σταδίου σε σημείο αναφοράς για τη διεξαγωγή τέτοιων events.

 

Ο ΣΕΓΑΣ και η ευρωπαϊκή προοπτική

Ο Βασίλης Καρανάσος και ο Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος, εκπροσωπώντας τον ΣΕΓΑΣ και τα διεθνή meeting της Ευρώπης, εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στον θεσμό, ενώ έκαναν λόγο για οργανωτική ωριμότητα και φιλοδοξία εδραίωσης της Κεφαλονιάς στον διεθνή αθλητικό χάρτη.

Ο κ. Κουτσογιαννόπουλος μάλιστα σημείωσε ότι η πορεία των Βεργωτείων από το 2015 μέχρι σήμερα δείχνει σταθερή και ουσιαστική πρόοδο, με αναβάθμιση του meeting σε διεθνές επίπεδο.

 

Το μήνυμα των αθλητών και των χορηγών

Η Μαρία Βούκοβιτς και ο Αντώνης Μέρλος ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για τη φιλοξενία και την ευκαιρία να αγωνιστούν σε μια τόσο καλοστημένη διοργάνωση, ενώ ο Γεράσιμος Βεργωτής από την Plori Capital επεσήμανε πως η αξία των ανθρώπων που εργάστηκαν για το meeting ξεπερνά κάθε οικονομική αποτίμηση. Τόνισε τη σημασία της συνέχειας και της στήριξης τέτοιων διοργανώσεων, που λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές αξιών και προσφοράς.

INKEFALONIA NEWSDESK 

{https://www.youtube.com/watch?v=nJb6KW8Z58c/}

vergotia 2025 pc1vergotia 2025 pc2vergotia 2025 pc3vergotia 2025 pc4vergotia 2025 pc5vergotia 2025 pc6vergotia 2025 pc7vergotia 2025 pc8vergotia 2025 pc9vergotia 2025 pc10vergotia 2025 pc11vergotia 2025 pc12vergotia 2025 pc13vergotia 2025 pc14vergotia 2025 pc15vergotia 2025 pc16vergotia 2025 pc17vergotia 2025 pc18vergotia 2025 pc19vergotia 2025 pc20vergotia 2025 pc21




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250