Θέμης Βαλσαμής στον Inkefalonia 89,2: ''Μια γιορτή του ποδοσφαίρου, εξελίχθηκε άσχημα - Δυστυχώς, πέντε άνθρωποι μέσα σε τόσους φιλάθλους, αμαυρώνουν έναν τελικό''

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 14:22

Θέμης Βαλσαμής στον Inkefalonia 89,2: ''Μια γιορτή του ποδοσφαίρου, εξελίχθηκε άσχημα - Δυστυχώς, πέντε άνθρωποι μέσα σε τόσους φιλάθλους, αμαυρώνουν έναν τελικό''

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ Θέμης Βαλσαμής για τη διακοπή του 41ου Τελικού του Κυπέλλου της ΕΠΣΚΙ.

«Ήταν μια γιορτή του ποδοσφαίρου, δυστυχώς όμως εξελίχθηκε άσχημα. Δεν μπορώ να προκαταβάλω αποφάσεις Πειθαρχικών Επιτροπών, η Πειθαρχική Επιτροπή έχει επιληφθεί των αναγραφόμενων γεγονότων στο φύλο αγώνα από τους διαιτητές και απο κει και πέρα θα περιμένουμε την απόφαση της. Σίγουρα κανείς δεν θέλει ένας αγώνας να εξελίσσεται με αυτό τον τρόπο, να διακόπτεται και να βγαίνουν αποφάσεις από Πειθαρχικές Επιτροπές , πόσο μάλλον ένας τελικός κυπέλου. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα αποφασίσει η Πειθαρχικής Επιτροπή, θα συνεδριάσουν φαντάζομαι το συντομότερο δυνατόν και επειδή είναι τελικός κυπέλλου και ακολουθούν και τα μπαράζ θα πρέπει να αποφασίσουν έως το τέλος της εβδομάδας θέλω να πιστεύω».

«Για την επιστροφή του αντίτιμου του εισιτηρίου δεν προβλέπεται κάτι από τους κανονισμούς . Όλοι οι ποδοσφαιριστές και όλοι οι εμπλεκόμενοι ήθελαν να ολοκληρωθεί ο αγώνας, όμως η διαιτησία έχει κάποιους κανόνες τους οποίους τηρεί και βάσει αυτών παίρνει κάποιες αποφάσεις και δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης.

Η Αστυνομία ήταν παρούσα από την αρχή , στο ημίχρονο ήρθαν και άλλες Αστυνομικές δυνάμεις που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, από κει και πέρα ήταν καθαρά απόφαση του Διαιτητή. Μας προβληματίζει το γεγονός γιατί και πέρσι είχαμε επεισόδια στον τελικό και φέτος παρ όλη την Αστυνομική δύναμη που υπήρχε στο γήπεδο, δεν ολοκληρώθηκε ο αγώνας. Διοργανώσαμε μια γιορτή, η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ ωραία και δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούν πέντε άνθρωποι μέσα σε τόσους φιλάθλους να αμαυρώνουν έναν τελικό. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές και όλοι οι εμπλεκόμενοι εάν έρθουν σε ρήξη, κάποια στιγμή αυτό θα διευθετηθεί με την διαιτησία. Το πρόβλημα είναι όταν εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι και ρίχνονται από την κερκίδα κάποια αντικείμενα που μπορεί ο διαιτητής να θεωρήσει ότι διακυβεύεται η ασφάλεια των παικτών. Η Αστυνομία που ρωτήθηκε από τους διαιτητές αν μπορούν να διασφαλίσουν την συνέχιση του αγώνα είπε ότι δεν μπορεί. Μετά ηρέμησε η κατάσταση, αλλά οι διαιτητές είχαν ήδη πάρει την απόφαση τους».

«Εμείς είχαμε κάνει κατά την γνώμη μου ότι ήταν δυνατόν για να έχει ένα αίσιο τέλος ο τελικός και δεν μπορώ να δω κάτι που μας ξέφυγε . Από τα σωματεία και από όλους του εμπλεκόμενους ,είχαμε ζητήσει να υπάρχει ψυχραιμία και να έχουμε το αντίστοιχο αθλητικό πνεύμα που πρέπει να έχουμε σε τέτοιους αγώνες και ειδικά σε τόσο πολυπληθείς από πλευράς φιλάθλων. Δυστυχώς κάποιοι φίλαθλοι παίρνουν στο λαιμό τους τις ομάδες τους και αυτό γίνεται παντού. Εκμεταλλεύονται τον όχλο που υπάρχει στους αθλητικούς χώρους και λειτουργούν παραβατικά. Αυτό ισχύει και έξω στην κοινωνία και συμβαίνει σε άλλου είδους εκδηλώσεις και παντού. Το θέμα είναι να μην φτάσουμε να γίνονται τα παιχνίδια όπως την περίοδο του κορονοιού χωρίς φιλάθλους. Θέλουμε το ποδόσφαιρο να είναι μια γιορτή, αυτό προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια , όμως συμβαίνουν αυτά που μας στενοχωρούν και στενοχωρούν και όλους τους υγιείς φιλάθλους. Πρέπει να δούμε πως θα περιφρουρήσουμε γενικά τον αθλητισμό στην Κεφαλονιά».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-27-3-2023?si=534bc63fb12f482594721f5e96ff5071&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ