ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Εξαιρετικό ξεκίνημα στο δεύτερο γύρο, ονειρεύεται μπαράζ για την Α2! (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 17:22

ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Εξαιρετικό ξεκίνημα στο δεύτερο γύρο, ονειρεύεται μπαράζ για την Α2! (εικόνες)

Ιδανική πρεμιέρα στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής έκανε ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, καθώς η ομάδα του Πολυχρόνη Πολίτση προσέθεσε άλλες δυο νίκες στο ενεργητικό της. Με αυτόν τον τρόπο, έδειξε πως ούτε η διακοπή που προηγήθηκε μπορεί να βάλει φρένο στο μεγάλο στόχο της χρονιάς, την άνοδο στην Α’ Κατηγορία.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι που διεξήχθη στις 11:00 το πρωί στο κλειστό γήπεδο του Κοροίβου στην Αμαλιάδα, ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης αντιμετώπισε τον Α.Ο Πάτρας Παγώνας και ζευγάρωσε τις νίκες του απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο, αν και κατέβαλε δύσκολα την αντίστασή του συνολικό σκορ 4-1. Ως πρώτος παίκτης του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης δηλώθηκε ο Μανώλης Σγουρομάλλης, δεύτερος ο Δημήτρης Βιτσιώτης και τρίτος ο Άγγελος Συμεωνίδης. Δύο νίκες έκαστος πανηγύρισαν οι Σγουρομάλλης και Βιτσιώτης που έχοντας εξαιρετική απόδοση συνέβαλαν τα μέγιστα στην επικράτηση της ομάδας τους, ενώ ήττα γνώρισε ο Συμεωνίδης απέναντι στον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας, τον Παπαγεωργίου, ο οποίος δηλώθηκε ως πρώτος παίκτης. Στις 13:00μμ ο τυπικά γηπεδούχος ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης στο ίδιο γήπεδο διασταύρωσε τα ξίφη του με τον Αρίωνα Αμαλιάδας. Μολονότι στον πρώτο γύρο ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης είχε μετατρέψει το μεταξύ τους ματς σε… περίπατο επικρατώντας με συνολικό σκορ 0-4, στη συγκεκριμένη περίπτωση το ματς αποδείχθηκε ιδιαίτερα αμφίρροπο και γεμάτο συγκινήσεις. Έπειτα από αρκετό καιρό που βρισκόταν εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω τραυματισμού, ο Κεφαλλονίτης Λάμπρος Κολαϊτής επέστρεψε, καθώς δηλώθηκε ως τρίτος παίκτης πίσω από τους Δημήτρη Βιτσιώτη και Μανώλη Σγουρομάλλη.

326513211 1605833249847377 8172064005768343974 n

Ενώ ο Λάμπρος Κολαϊτης προηγήθηκε στα σετ και ήταν μια ανάσα από το να κάμψει την αντίσταση του Ζήκου, εντέλει ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 3-2 σετ. Η απουσία του Κολαϊτη από τις προπονήσεις το προηγούμενο διάστημα, αλλά κυρίως η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού στοίχισαν στον παίκτη του σωματείου της Κεφαλονιάς που μέτρησε συνολικά δύο ήττες. Ανάλογη συναρπαστική διακύμανση στο σκορ επεφύλασσε και το παιχνίδι ανάμεσα σε Βιτσιώτη και Αγά. Αν και ο Αγάς έμοιαζε να κλειδώνει τη νίκη ύστερα από τη κατοχύρωση και του δεύτερου σετ υπέρ του, ο Βιτσιώτης με τεράστια ψυχικά αποθέματα τα έφερε όλα… τούμπα θριαμβεύοντας με 3-2 σετ, για να ισοφαρίσει στο συνολικό σκορ.

Οι δυο ήττες του Κολαϊτη και η μια του Βιτσιώτη υποχρέωσαν την ομάδα να αγωνιστεί στο διπλό. Αυτό συνέθεσαν οι Σγουρομάλλης και Βιτσιώτης (σημειωτέον ότι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά φέτος ως δίδυμο καθώς είναι και το πρώτο παιχνίδι που έφθασε στο 3-3) που μολονότι έχασαν το πρώτο σετ, κυριάρχησαν στη συνέχεια και επιβλήθηκαν με 3-1 σετ. Να σημειωθεί ότι στην αποστολή βρίσκονταν και οι νέοι διαιτητές από την Κεφαλονιά, με πρώτη διαιτητή την Σοφία Μελέτη και τους διαιτητές οι οποίοι ήταν υπό εκπαίδευση, προκειμένου να μπορέσουν και αυτοί να γίνουν στο άμεσο μέλλον επίσημα διαιτητές. Αυτοί ήταν ο Αντώνης Αγγέλου, η Ναταλία Βαβάση, η Ντόρις Βίλε και η Έλενα Κατακόλου.

Ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης ευχαριστεί θερμά τον κύριο Νίκο Ζαμπέτη από το Athinais Tours, ο οποίος συνόδεψε τον σύλλογο, αλλά και τη Levante Ferries για την έκπτωση στα εισιτήρια των μελών της αποστολής. Πέντε παιχνίδια απομένουν ακόμη για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Στο πρόγραμμα δεσπόζει το επερχόμενο δύσκολο ματς που δίνει ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης με αντίπαλο τον Α.Ο Ξυλόκαστρου στην Πάτρα. Ουσιαστικά το εν λόγω ντέρμπι θα καθορίσει ποια ομάδα θα κατορθώσει να τερματίσει στην πρώτη θέση. Πάντως, άξιο αναφοράς είναι ότι ακόμα και αν η ομάδα του Πολυχρόνη Πολίτση δεν πάρει τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έχει ήδη διασφαλίσει τη δεύτερη θέση, η οποία οδηγεί στα μπαράζ ανόδου με φόντο την Α 2’ Εθνική.       

 326859215 901198897988828 483575920054612662 n




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ