Χρόνης Πολίτσης: "Μία ακόμα μεγάλη στιγμή για την επιτραπέζια αντισφαίριση οι αγώνες του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης το Σαββατοκύριακο στο νησί μας - Θέλουμε την στήριξη του κόσμου"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 09:27

Χρόνης Πολίτσης: "Μία ακόμα μεγάλη στιγμή για την επιτραπέζια αντισφαίριση οι αγώνες του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης το Σαββατοκύριακο στο νησί μας - Θέλουμε την στήριξη του κόσμου"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε  o προπονητής του  (ΑΣΕΑ) Κεφαλονιάς και Ιθάκης Χρόνης Πολίτσης, με αφορμή το αγωνιστικό διήμερο επιτραπέζιας αντισφαίρισης , που θα λάβει χώρα 26 και 27Νοεμβρίου στο «Κλειστό Γυμναστήριο Αντώνης Τρίτσης» για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

«Είναι ακόμα μία μεγάλη στιγμή για την επιτραπέζια αντισφαίριση στα Ιόνια Νησιά, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθούν αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου και ευελπιστούμε και στο μέλλον σε άλλους με το σωματείο μας όχι μόνο να συμμετέχει, αλλά πέρα του Final4 που είχε γίνει πέρσι , να περνάμε τώρα για τις τρείς αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Στο νησί θα βρεθούν 9 ομάδες μαζί με μας, είναι όλες οι ομάδες της Δυτικής Ελλάδος. Με το τουρνουά και το Final4 που είχαμε κάνει είχαμε δώσει πολύ καλά δείγματα και ο εξοπλισμός που εξοικονομήσαμε ως σωματείο από το παγκόσμιο τουρνουά, είναι ένα μεγάλου ατού, για να μπορούμε να πάρουμε πλέον τέτοιες διοργανώσεις. Με το ΔΣ καταφέραμε να πάρουμε και τις σημαντικές αγωνιστικές, οι πρώτες έγιναν στη Πάτρα όπου ήμασταν νικητές ,είμαστε πλέον μαζί με τους πρωτοπόρους ως αήττητη ομάδα και τώρα θα έχουμε τα ντέρμπι».

Ο Χρόνης Πολίτσης επίσης αναφέρθηκε:

Στους κομβικούς αγώνες του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης το Σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου: « Το Σάββατο θα παίξουμε με τον ΑΟ Γλυφάδας Πάτρας, μια έμπειρη ομάδα με πολλά χρόνια στην Β΄ Εθνική και ευελπιστούμε με την βοήθεια του κόσμου να πάρουμε την πρώτη σημαντική νίκη. Το δεύτερο πιο δύσκολο παιχνίδι είναι την Κυριακή 9 πμ, με το Ξυλόκαστρο , που θεωρητικά φαβορί είμαστε εμείς και το Ξυλόκαστρο. Πάμε για το καλύτερο δυνατό και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε τον Μανώλη Σγουρομάλλη, τον Λάμπρο Κολαίτη, τον ευεργέτη της ομάδας και Κεφαλονίτη βέρο από τις Βασιλικάδες, ( δεν ζει βέβαια εδώ) και τον Άγγελο Συμεωνίδη από τα Διλινάτα. Αυτή είναι η ομάδα με την οποία ευελπιστούμε να πάρουμε το ροζ φύλο και στα τρία παιχνίδια, αν όχι και στα τρία τουλάχιστον στα δύο , γιατί ανεβαίνουνε πλέον δύο ομάδες στα μπαράζ και οι πιθανότητες μας είναι μεγάλες. Απο κει και πέρα , μετά είναι ο δεύτερος γύρος, που αν έχεις κερδίσει και με καθαρό σκορ, σχεδόν εξασφαλίζεις την συμμετοχή σου στα μπαράζ. Οι επόμενοι αγώνες θα γίνουν σε Ξυλόκαστρο, Αμαλιάδα, Δερβένι. Το καλό είναι ότι εμείς για την Κεφαλονιά διαλέξαμε να έχουμε αγώνες με τους ισχυρούς αντίπαλους , θέλουμε την στήριξη του κόσμου, είναι αγώνες Β΄ Εθνικής, είναι εθνικό πρωτάθλημα και μετά πάμε για την Α2 και την Α1».

Στην στήριξη των αγώνων από τοπικούς φορείς και ιδιώτες: « Ευχαριστώ τον Σπύρο Σαμούρη ως πρόεδρο των ΚΤΕΛ για την μεταφορά των ομάδων με μικρό αντίτιμο από το λιμάνι του Πόρου στο Αργοστόλι και τούμπαλιν, τον πρόεδρο των ξενοδόχων Γεράσιμο Τιμοθεάτο για την πολύ καλή τιμή στην φιλοξενία των ομάδων και την χορηγία στον ΑΣΕΑ Κεφαλονιά, το φαρμακείο Πόπης Παυλάτου για την δωρεά φαρμακείου για χρήση στο γήπεδο».

Στους μελλοντικούς στόχους του ΑΣΕΑ Κεφαλονιά & Ιθάκη : « Από δω και πέρα θα συνεχίσουμε με τις εγκαταστάσεις που έχουμε και με το εξοπλισμό, να διεκδικούμε. Στόχος στην πορεία είναι να φέρουμε και ένα αναπτυξιακό πρωτάθλημα για μικρούς καθώς φέτος ως ομάδα έχω αρκετά παιδάκια και ευελπιστούμε το 23 να συμμετάσχουμε εκτός Κεφαλονιάς σε κάποιο αναπτυξιακό πρωτάθλημα».

Σ αυτό το σημείο επανέλαβε το κάλεσμα στήριξης του ΑΣΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ενόψει των αγώνων-ντέρμπι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο , ιδιαίτερα στις 26 Νοεμβρίου 19:00 που θα διεξαχθεί το ντέρμπι ΑΣΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ με τους  Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών και Κυριακή 27 Νοεμβρίου που η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει 9:00 το πρωί τον ΑΟ Ξυλοκάστρου, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι την ΑΕΚ Πατρών.

Στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Β Εθνικής της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: «Γίνεται στην βόρεια Ελλάδα, στην Αττική, στα Νησιά του Αιγαίου και Κρήτη και στην Δυτική Ελλάδα. Σε κάθε χωρική ενότητα θα αναδειχθούν 2 ομάδες , σύνολο 8, οι οποίες θα βρεθούν στα τέλη των πρωταθλημάτων και θα παίξουν στα μπαράζ, όπου οι 2 καλύτερες θα ανέβουν στην Α2. Με την εικόνα που έχω έως τώρα από το πρωτάθλημα της Δυτικής Ελλάδας ,σίγουρα μια ομάδα θα διεκδικήσει τη άνοδο στην Α2. Την πρώτη χρονιά για εμάς είχα πει ότι πάμε για να σωθούμε, φέτος και τα δύο παιδιά , έχουν έρθει χωρίς μισθό στην ομάδα, την έχουν ενισχύσει , κάποιοι Κεφαλονίτες από Αθήνα σιγά σιγά έρχονται προς εμάς και θα ενισχύσουν την ομάδα εάν ανέβουμε στην Α2. Το πρωτάθλημα κλείνει στις 28 Απριλίου, όμως τότε βάλαμε στο καλεντάρι και το παγκόσμιο τουρνουά ΑμεΑ, 28-30 Απριλίου, το οποίο δεν γίνεται να αλλάξει ημερομηνία και πρέπει ο πρόεδρος να δει την αλλαγή ημερομηνίας στο πρωτάθλημα».

Στο παγκόσμιο Τουρνουά ΑμεΑ 2023 στο Αργοστόλι: « Διεκδικούμε περισσότερους αθλητές, έχουμε ανεβάσει τον πήχη στις 220 συμμετοχές, τώρα έχουμε πλέον μπει στην διαδικασία και ο Δήμος και η Περιφέρεια και οι χορηγοί και ο κόσμος. Νομίζω ότι θα γίνει θεσμός, απλώς τώρα μένει να βάλουμε λίγο πιο ψηλά τον πήχη με τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους ,γιατί τώρα χρειάζονται περισσότερα πράγματα , περισσότερο οργανωμένοι και περισσότερη διαφήμιση προς τα έξω. Ήδη υπάρχει ένα πλάνο από μένα στο κομμάτι της επικοινωνίας, ώστε να παίξουμε σε κάποιο κεντρικό κανάλι πιο δυναμικά».

Κλείνοντας ο Χρόνης Πολίτσης για την στήριξη της ομάδας εν γένει, ευχαρίστησε την Peterson Group Σταύρος Τραυλός, την Clean Services- Κολαίτης λάμπρος, τον Βασίλη Ξερνό Αθλητικό Ψυχολόγο, την Περιφέρεια ιονίων Νήσων.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-768939152?si=852c40d0578a45efa3a4de5b1b3c2dff&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

 




00 inkefalonia general ad 300X250