«Θέλουμε μέσω του μαραθωνίου να αναδείξουμε τον τόπο μας και να γίνει διεθνές δρομικό γεγονός» - Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ainos Mountain Marathon στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 10:07

«Θέλουμε μέσω του μαραθωνίου να αναδείξουμε τον τόπο μας και  να γίνει διεθνές δρομικό γεγονός» - Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ainos Mountain Marathon στον COSMOS 96,5

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ainos Mountain Marathon Παπαλάμπρος Λάμπρος φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για το μεγάλο δρομικό γεγονός που θα λάβει χώρα στον Αίνο την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

«Ευελπιστούμε φέτος ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα, γιατί πέρυσι είχαμε και τον κορονοϊό. Είχαμε την πρώτη εμπειρία πέρυσι και φέτος τα μηνύματα – αναφορικά με την συμμετοχή – είναι πολύ θετικά.

Την Κυριακή θα γίνουν παράλληλα δύο δρομικά γεγονότα. Το ένα  των 42 χιλιομέτρων απευθύνεται μόνο σε έμπειρους αθλητές βουνού, αλλά ο αγώνας 10 χιλιομέτρων είναι μια βατή διαδρομή για δρομείς αλλά και για κάποιους που θέλουν να περπατήσουν».

«Ο αγώνας των 42 χιλιομέτρων ξεκινά από το Πυργί και κάνει ένα κύκλο στα μονοπάτια του Αίνου περνώντας και από την κορυφογραμμή. Περνάει από δύσκολα κομμάτια και καταλήγει στο Πυργί. Έχει 2.500 μέτρα θετική υψομετρική και αυτοί που τρέχουν στα βουνά καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για κάτι πολύ δύσκολο και λόγω του οξυγόνου αλλά και της κλίσης του εδάφους. Υπάρχει ιδιαίτερη δυσκολία στο κατέβασμα - κατηφόρα, γιατί το σώμα καταπονείται περισσότερο προσπαθώντας να φρενάρει. Το περσινό ρεκόρ ήταν 5 ώρες και 48 λεπτά, ελπίζουμε φέτος να κατέβει. Αλλά σε αυτούς τους αγώνες βουνού, ένας ιδανικός χρόνος θα ήταν λίγο παραπάνω από 5  ώρες. Οι συγκεκριμένοι αγώνες πάντως δεν είναι ανταγωνιστικοί αλλά για να απολαύσουν την διαδρομή, την θέα ακόμα και την κούραση».

«Ο καιρός προβλέπεται να είναι καλός και μπορεί να έρθει κόσμος να το παρακολουθήσει, θα υπάρχουν αρκετά σημεία που θα μπορεί να είναι κόσμος. Θα υπάρχουν και 6 σημεία τροφοδοσίας για τους αθλητές του μαραθωνίου, ανά 6 χιλιόμετρα και 1 σταθμός για τα 10 χιλιόμετρα».

«Έχουμε αθλητές και από άλλες χώρες. Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία  για τον μεγάλο αγώνα και έχουμε αρκετούς και για τον μικρό. Ο στόχος μας είναι να γίνει διεθνής ο μαραθώνιος. Βέβαια έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, αλλά θέλουμε να αναδείξουμε το νησί μας με αυτό τον τρόπο και να αναδείξουμε και τον εναλλακτικό τουρισμό μέσω των μονοπατιών».

LAMBROS_PAPALAMBROS.jpg

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Λάμπρος Παπαλάμπρος