Στ. Μπασιαρδής: «Συγκινητικό να έρχονται οι πρώτοι αθλητές του Φεστιβάλ Γυμναστικής, πλέον μαζί με τα παιδιά τους - Η Κεφαλονιά σημείο αναφοράς σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 07:39

Στ. Μπασιαρδής: «Συγκινητικό να έρχονται οι πρώτοι αθλητές του Φεστιβάλ Γυμναστικής, πλέον μαζί με τα παιδιά τους - Η Κεφαλονιά σημείο αναφοράς σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο»

Ξεκινάει σήμερα απο το Αργοστόλι το 32ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους "Αννα Πολλάτου" 

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Γυμναστικής "Άννα Πολλάτου" Σταύρος Μπασιαρδής, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην δίχρονη παύση του Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους «Άννα Πολλάτου: « Το 2019, ήταν μια καταπληκτική χρονιά και μπαίνοντας στον Μάρτιο του 2020,με τις συμμετοχές έτοιμες κλπ, μπαίνουμε σε long down και παρέλυσαν οι πάντες. Δημιούργησε τεράστια προβλήματα, στο κύτταρο του αθλητισμού γενικότερα που είναι τα αθλητικά σωματεία, οι αθλητικοί φορείς, οι επίσημοι φορείς που αναπτύσσουμε και προωθούμε τον αθλητισμό».

Στην ιστορική διαδρομή του φεστιβάλ: « Το Φεστιβάλ της Κεφαλονιάς είναι το αρχαιότερο της Ελλάδος, ήμασταν πρωτοπόροι για πολλά χρόνια και μετά δημιουργήθηκαν άλλα φεστιβάλ και σ αυτό συμβάλαμε και εμείς. Μετά από εμάς δημιουργήθηκε στο Ν. Ηράκλειο ,βοηθήσαμε αυτή την προσπάθεια και μετά σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Διεθνές Φεστιβάλ το 1988 που ξεκινήσαμε δεν υπήρχε, το ξεκινήσαμε ως Διεθνές, στο σημερινό γήπεδο 5Χ5 τότε υπήρχε ένα παλιό γήπεδο μπάσκετ με κερκίδες και οι συμμετέχοντες μόνο από το εξωτερικό ήταν 300 με 400 άτομα. Έτσι ξεκινήσαμε και είναι το μόνο που είναι Διεθνές στην Ελλάδα».

Στην επανεκκίνηση του Φεστιβάλ: «Είναι ενθαρρυντικό το ότι πάρα πολύς κόσμος ανέμενε την έναρξη του Φεστιβάλ. Προηγήθηκαν στο Λαύριο ένα καταπληκτικό Φεστιβάλ και μετά έγινε το Φεστιβάλ της Ομοσπονδίας, στο οποίο δεν είχαμε εμείς συμμετοχή γιατί τότε είχαμε πολλούς αγώνες ρυθμικής και τραμπολίνο. Εμείς είχαμε επαφές με πολύ κόσμο απο πολύ νωρίς, υπήρχε πρόβλημα με την διαμονή των τμημάτων του εξωτερικού, οπότε δεν έχουμε τρεις ομάδες από Πορτογαλία και μία από Αγγλία που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Είναι ένα πρόβλημα που του χρόνου πρέπει να το ελέγξουμε στον ανάλογο χρόνο για να μην ξανασυμβεί. Του χρόνου είναι το Παγκόσμιο στην Ολλανδία ,γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και εμείς ξεκινάμε από φέτος τις διαδικασίες για την παγκόσμια γυμναστράδα, που θα έχουμε συμμετοχή επιτέλους μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Αυτό συμβαίνει και με τι ομάδες από το εξωτερικό για την Ελλάδα. Έχουμε ήδη δηλωμένη στο πρόγραμμα την ημερομηνία για του χρόνου, που είναι 28 Ιουνίου με 3 Ιουλίου. Αυτό είναι απαραίτητο, γιατί θα πρέπει να ξέρουν οι ομάδες που θα έρθουν και να οργανωθούν. Το πρόβλημα είναι ότι η ενημέρωση από τα ξενοδοχεία αργεί πάρα πολύ. ‘Έχουμε 11 συνολικά αποστολές, θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ περισσότερες, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί η επαφή με τον κόσμο της γυμναστικής για όλους δεν σταματά. Η Κεφαλονιά έχει γίνει σημείο αναφοράς σε Πανευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο. Ήμασταν οι πρώτοι που ξεκινήσαμε στην Ελλάδα τον αθλητικό τουρισμό, γιατί είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα και αγκαλιάζουμε όλο τον κόσμο. Όλοι επιβραβεύονται και δεν κάνουμε διάκριση. Σε άλλα φεστιβάλ, γίνεται στο κλείσιμο γκαλά με τις καλύτερες ομάδες, κάτι με το οποίο εγώ δεν συμφωνώ, γιατί είναι απαράδεκτο».

Στην στήριξη του Φεστιβάλ: «Πρέπει να έχουνε συμμετοχή οι τοπικοί φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, γιατί αυτό είναι πέρα των δυνατοτήτων μιας ομάδας ανθρώπων που μπορούν να διοργανώσουν μια τέτοια εκδήλωση. Είμαστε 34 χρόνια και φέτος παρ όλο που είχαμε προβλήματα από τα απόνερα του κορονοιού, υπήρχε ένας συντονισμός και μια ευαισθητοποίηση από τον Δήμο και από την Περιφέρεια και αυτό αφήνει μια παρακαταθήκη ότι του χρόνου δεν θα έχει καμία σχέση το φεστιβάλ ως διοργάνωση με το φετινό. Αναβαθμίζεται το κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το σημαντικότερο, το λέω και πιστεύω ότι έχω πλέον το δικαίωμα μετά από 30 τόσα χρόνια Φεστιβάλ, ότι αυτό το Φεστιβάλ πρέπει να γίνει όπως και ήταν, πρότυπο Φεστιβάλ για όλη την Ευρώπη. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας της Γυμναστικής για Όλους είχε πει ότι η Κεφαλονιά είναι παράδειγμα με το Φεστιβάλ Γυμναστική για Όλους. Πρέπει να επενδύσουμε σ αυτό για να προσελκύσουμε πολύ περισσότερο κόσμο και να αναβαθμίσουμε τον θεσμό του Αθλοτουρισμού. Αυτή η κουκίδα τουρισμού που λέγεται Κεφαλονιά στον παγκόσμιο χάρτη, γίνεται γνωστή σε εκατοντάδες κόσμο, που κάποια στιγμή επιλέγουν να ξανάρθουν. Αυτά είναι τα όμορφα του Φεστιβάλ και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ: «Ξεκινούμε την Πέμπτη 9 μ.μ. με την παρέλαση από την πλατεία Καμπάνας, 9.30 μ.μ. έχουμε στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου τη τελετή έναρξης, την Παρασκευή στις 8μ.μ. έχουμε την παρουσία του Α΄ τμήματος του Φεστιβάλ στην πλατεία Ληξουρίου, το Σάββατο έχουμε στα Ομαλά στα Φραγκάτα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Μέρμηγκα» και την Κυριακή 7 μ.μ. η κεντρική εκδήλωση στο κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης».

Στον στόχο και την σημασία του Φεστιβάλ: «Αυτό που περιμένουμε είναι πάντα το να περάσει καλά ο κόσμος και να φύγουν όσοι είναι εκτός Κεφαλονιάς με όμορφες εντυπώσεις και η αγωνία μας είναι για του χρόνου. Με το που ξεκίνησε το φετινό Φεστιβάλ, ουσιαστικά τέλειωσε και έχουμε την αγωνία για την προετοιμασία για του χρόνου. Ο κόσμος το Φεστιβάλ το βλέπει ως διέξοδο, να κάνει τον τουρισμό του και να μπορέσει να περάσει καλά. Έχουμε συμμετάσχει σε πολλά Φεστιβάλ από το 1993 στο εξωτερικό και αυτό που ήταν χαρακτηριστικό ήταν το πρόγραμμα που σε κυνηγά. Σ εμάς δεν υπάρχει αυτό, υπάρχουν τρεις εκδηλώσεις προαιρετικές, προπονήσεις που συμμετέχει όποια ομάδα θέλει. Έρχεται ο κόσμος και έχει δυνατότητα επιλογής, στα Ομαλά είναι ο Άγιος και ο Συνεταιρισμός της Ρομπόλας και συνδυάζουν την εκδήλωση με το προσκύνημα στον Άγιο και την επίσκεψη στον Συνεταιρισμό. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα δίνει την αίσθηση των διακοπών και γιορτής συνάμα. Κάτι που είναι πολύ συγκινητικό και για μένα και την Μποζένα που τα ξεκινήσαμε όλα αυτά ως πρωτοπόροι στην Ελλάδα και στο νησί το δικό μας, είναι ότι τώρα πια έρχονται τα παιδιά μας με τα παιδιά τους και συμμετέχουν και από εδώ και από το εξωτερικό. Ευχή μας είναι να συνεχίσουμε πολύ πιο αναβαθμισμένα και να έχουμε ένα πολύ μεγαλύτερο Φεστιβάλ».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/basiardis-892?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ