Αποζημιώσεις Ιανού - Ποια είναι τα κριτήρια των αποζημιώσεων ;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 12:06

Αποζημιώσεις Ιανού -  Ποια είναι τα κριτήρια των αποζημιώσεων ;

Μήνυμα αναγνώστη

Καλημερα σας, θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας, επειδη ειστε αξιοπιστο site με ποιοτικη ενημερωση, εναν σοβαρο προβληματισμο που εχω οσον αφορα την αποζημιωση των αιτηματων των ιδιωτων που ειχαν στις περιουσιες τους καταστροφες με τον Ιανο.
Εκανε η συζυγος μου αιτηση αποζημιωσης για το πατρογονικο του πατερα της στον Πορο. Προκειται για ενα σπιτι στο οποιο δε ζουμε μονιμα αλλα ειναι σε χρηση, πηγαινουμε τακτικα, εχουμε τις καλλιεργειες μας, εχουμε συνδεση με νερο, τις βιβλιοθηκες των πεθερικων μου που ηταν καθηγητες πανεπιστημιου, ηλιακο θερμοσιφωνα για παροχη ζεστου νερου ο οποιος εγινε κομματια, πορτες οι οποιες εσπασαν και τις αντικαταστησαμε (υπαρχουν και φωτογραφιες) σιτες που ξηλωθηκαν και θα αντικατασταθουν και αυτες και γεννητρια 5000 watt η οποια με την πλυμμηρα καταστραφηκε και αυτη.
Εμφανιστηκαν φαινομενα, ανθρωποι οι οποιοι δεν ειχαν καν ζημιες (και το λεω με βεβαιοτητα αυτο...) να παιρνουν αποζημιωση.
Και στη συζυγο μου που στο σπιτι της διαλυθηκαν τρεις πορτες, ηλιακος θερμοσιφωνας, γεννητρια, ενα παραθυρο και ολες οι σιτες του σπιτιου συν το σαπισμα του ταβανιου σε πολλα σημεια απο την εισροη του νερου απο τα κεραμιδια, της εστειλαν απο την αρμοδια επιτροπη (ΓΔΑΕΦΚ) μια απαντηση μιας και μισης σειρας οτι απορριπτεται το αιτημα της επειδη τα στοιχεια που διαβιβαστηκαν απο την ΑΑΔΕ δε συμφωνουσαν με τα στοιχεια της δηλωσης.
Δηλαδη επειδη το συγκεκριμενο σπιτι δεν το εχει δηλωμενο στην εφορια ως πρωτη ή δευτερη κατοικια, δε δικαιουται να παρει χρηματα.
Να σημειωθει πως δε θα επαιρνε 5000 αλλα 2500 γιατι της ανηκει το 50%.
Δεν πηρε ουτε καν αυτα...
Αυτος τωρα τι διαχωρισμος ειναι? Ανθρωποι των οποιων δεν κουνηθηκε ουτε η τεντα τους να παιρνουν 5χιλιαρα και η συζυγος μου με τοση καταστροφη, ουτε τα μισα γιατι δεν ειναι το σπιτι δηλωμενο ως ενεργη κατοικια...
Ενα σπιτι το οποιο μεχρι τον Σεπτεμβρη λειτουργουσε αψογα. Πληρωνεται καθε χρονο ο ΕΝΦΙΑ του, ειναι νομιμοτατο, ο πεθερος μου ως καθηγητης της ιατρικης φροντισε να γινουν τα παντα συμφωνα με το νομο και τις καθοδηγησεις των μηχανικων. Ακριβως για να μην εχει στο μελλον θεματα.
Θα μπορουσε καποιος να μου αναλυσει τα κριτηρια των αποζημιωσεων? Φιλικα? Κομματικα? Συναδελφικα?
Δε ζηταμε τιποτε αλλο με τη συζυγο μου, παρα το αυτονοητο. Ειμαστε μισθωτοι του ιδιωτικου τομεα και καθε χρονο πληρωνουμε φορολογια χωρις να κρυψουμε δεκαρα. Κατα μεσο ορο η οφειλη της ετησιαςμας εκκαθαρισης περναει τα χιλια ευρω.
Τι ζητησαμε? Να σας το πω απλα? Φορολογια δυο ετων να μας επιστραφει υπο τη μορφη αποζημιωσης για ενα σπιτι που κοντεψε να το κανει ο Ιανος, καλυβα.
Ετσι κι αλλιως παλι μεσω φορολογιας θα τα επιστρεψουμε....
Ειναι ντροπη. Ελεος... Ολα να γινονται υπερ ημετερων.
Εχουμε ολη την καλη διαθεση να νιωσουμε πολιτες αυτου του κρατους. Και το κρατος αντιστεκεται σθεναρα.
Ειναι ντροπη. Μην κλεισετε το θεμα του Ιανου. Εχουν γινει πολλα....

Σας ευχαριστω. Γερασιμος Παπαδατος