Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ : Έρμαια στο μνημονιακό τυφώνα.

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 13:51

Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ : Έρμαια στο μνημονιακό τυφώνα.

Περιμέναμε κάτι λογικό, κάτι ανθρώπινο να ακούσουμε από τον υπουργό της Παιδείας, για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, αλλά μάταια. Τελικά σε σημερινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, η ίδια ξύλινη γλώσσα, τα ίδια παιδαριώδη επιχειρήματα, οι ίδιες ολοκληρωτικού τύπου αποφάσεις. Επιχειρήματα σαθρά που δεν πείθουν κανέναν.

Το πελατειακό κράτος κ. Υπουργέ δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Τις Σχολές άνευ αντικειμένου κ. Αρβανιτόπουλε, δεν τις ιδρύσαμε εμείς. Εσείς το Κράτος τα δημιουργήσατε όλα αυτά και τώρα καλείτε εμάς να «πληρώσουμε τη νύφη». Καλείται όμως εμάς τώρα να «τρέχουμε και να μην φτάνουμε». Καλείτε εμάς μετά από τέσσερα χρόνια, πήγαινε έλα από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, τέσσερα χρόνια εξόδων, τέσσερα χρόνια σκοτούρας, ενοικίων, εισιτηρίων και όλων των άλλων εξόδων, τώρα στα τελειώματα και εν μέσω καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης να «το φυσάμε και να μην κρυώνει».

Με τα ίδια επιχειρήματα κλείσατε και συνενώσατε σχολεία με αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ. Μας λέτε για επιδόματα που θα πάρουν οι γονείς για τα παιδιά τους, που ΤΑ ΔΙΩΧΝΕΤΕ από κει που είναι τώρα και φυσικά με εισοδηματικά κριτήρια. Θα τους δώσετε – αν και πότε _ μερικά ψίχουλα για να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και άντε να κόψουν το κεφάλι τους! Ήθελα να ήξερα σε ποιους νομίζετε πως αναφέρεστε. Για ποια επιδόματα μιλάτε, όπως αυτά της θέρμανσης; Έχετε δει με τα επιδόματα για το πετρέλαιο, τα ντεπόζιτα πετρελαίου των Ελλήνων; Για σκύψτε και ρίξτε μια ματιά! Έχετε δει τα ψυγεία μας;

Για ρίξτε κι εδώ μια ματιά! Είμαστε εξουθενωμένοι! Δουλεύουμε και δεν μπορούμε να ζήσουμε! Δεν αντέχουμε άλλο! Περιμένουμε ένα μισθό της πείνας και μ' αυτόν θα πληρωθούν τα αλλεπάλληλα χαράτσια και ο κεφαλικοί φόροι και ό,τι περισσέψει θα ζήσει μια οικογένεια με 1 και με 2 και με 3 άνεργα μέλη! Μιλάτε για αναβαθμισμένα Πτυχία; Άτοπο κι αυτό. Βλέπουμε και με τα ήδη αναβαθμισμένα τι γίνεται. Ανεργία, πείνα και δυστυχία.

Το μόνο που δεν μας είπατε, το πιο τίμιο, είναι το ότι έχετε υπογράψει τα ανθρωποκτόνα μνημόνια και είστε υποχρεωμένος να τα κάνετε όλα αυτά, αδιαφορώντας για τον πολίτη. Αδιαφορώντας για τη γνώμη του πολίτη και κοροϊδεύοντάς τον με δήθεν διαβουλεύσεις. Και μια ερώτηση: Έχει δοθεί κάποια εντολή στα κανάλια, όταν είναι καλεσμένοι υπουργοί, να μην βγάζουν στον αέρα τους αγανακτισμένους πολίτες; Κάτι τέτοιο διέβλεψα. Γιατί άραγε;