Μικέλης Μαφρέδας: Δωρεά οργάνων. Μια συζήτηση που πρέπει να γίνει.

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 12:00

Μικέλης Μαφρέδας: Δωρεά οργάνων. Μια συζήτηση που πρέπει να γίνει.

Πήρα την πρωτοβουλία να γράψω λίγες λέξεις με αφορμή την κίνηση ανθρωπιάς των οκίων του άτυχου νεαρού, που σκότωσε έξω από την Βουλή ένας απρόσεκτος χωροφύλακας, να δωρίσουν τα όργανα του, για να σωθούν άνθρωποι που περιμένουν στις λίστες αναμονής. Δεν μου κάνει εντύπωση που ο χωροφύλακας δεν καταδέχτηκε να σταματήσει επί τόπου, ή που οι συνάδελφοι του θεματοφύλακες του νόμου έδιωχναν τους αυτόπτες μάρτυρες.

Στο ζήτημα της δωρεάς οργάνων, η χώρα μας βρίσκεται χαμηλά στην ανάλογη λίστα των χωρών της Ευρώπης. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να πεισθούν οι πολίτες από την πολιτεία, τον ιατρικό κόσμο αλλά και από την εκκλησία της Ελλάδος που στο θέμα αυτό μπορεί πολύ να βοηθήσει, όχι με μισόλογα αλλά με πρωτοβουλίες.

Οι πιθανότητες να χρειασθεί κάποιος μεταμόσχευση οργάνου είναι περισσότερες από την πιθανότητα να δωρίσει τα όργανα του.

Όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η κατάσταση ενός ανθρώπου είναι μη αναστρέψιμη, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν, είναι η δυνατότητα να σωθούν άλλοι άνθρωποι με την δωρεά οργάνων. Θα την αρνηθούμε;

Προσωπικά εγώ εδώ και χρόνια είμαι δωρητής οργάνων και δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναρτήσω την κάρτα μου.

Όπως και να έχει η δωρεά οργάνων προσφέρεται για μια συζήτηση που πρέπει να γίνει.

Μικέλης Μαφρέδας

Σπαρτιά

εικόνα Viber 2021 03 24 10 34 35εικόνα Viber 2021 03 24 10 34 366εικόνα Viber 2021 03 24 10 34 367